Vită călită

Vită călită

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 150 g de tăiţei cu ou uscaţi
  • Ulei de floarea-soarelui
  • 400 g de carne de vită, tăiată în fâşii subţiri
  • Sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • O legătură mică de tulpini de coriandru proaspăt, tocate şi frunze, puse deoparte
  • 2 bucăţi de mărimea degetului mare de ghimbir proaspăt, tăiate în felii subţiri
  • 1 sau 2 ardei iuţi proaspeţi, fără seminţe şi tocaţi
  • 1 ardei gras roşu, tăiat fâşii
  • 1/2 dovlecel cu miezul scos şi tăiat fâşii
  • 1 lingură de miere
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 2 lime

Pregătire

Gătiţi tăiţeii în apă cu sare care fierbe, până se înmoaie. Scurgeţi-i bine şi daţi-i deoparte.

Puneţi wok-ul pe foc şi încingeţi-l bine. Adăugaţi puţin ulei de floarea soarelui şi fâşii de vită. Condimentaţi cu sare şi piper şi căliţi carnea timp de un minut, până când capătă o culoare maro pe toate părţile.

Scoateţi-o din tigaie şi aşezaţi-o pe un platou, menţinând-o la cald.

Mai adăugaţi puţin ulei de floarea soarelui şi tulpini de coriandru tocate, ghimbir, usturoi, ardei iute, piper şi dovlecel. Căliţi timp de un minut, până capătă o culoare maron deschis şi adăugaţi tăiţeii scurşi, apoi mierea.

Căliţi până ce tăiţeii sunt făcuţi şi picanţi, apoi adăugaţi vita preparată şi sucul rămas pe platou şi condimentaţi cu sos de soia, ulei de susan şi zeama de lime, pentru a echilibra aromele.

Presăraţi frunze de coriandru înainte de servire.

Produse recomandate