Tort de morcovi raw vegan

Tort de morcovi raw vegan

Desert

  • 8

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • Pentru glazură:
  • 200 g iaurt simplu de soia
  • 15 g zahăr pudră
  • puțină sare
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • Pentru tort:
  • 3 morcovi
  • 225 g făină de ovăz (sau făină de hrișcă)
  • 150 g de nuci
  • 150 g ananas deshidratat
  • 75 g nucă de cocos răzuită
  • 1 linguriță de scorțișoară pudră
  • 75 g curmale

Pregătire

1. Pune iaurtul într-o strecurătoare și lasă-l peste noapte.

2. Odată scurs, adaugă-l într-un bol mare împreună cu sarea, zahărul pudră, esența de vanilie, amestecă și pune bolul la loc răcoros.

3. Pentru a prepara tortul, curăță morcovii de coajă și taie-i în bucăți. Pune toate ingredientele în blender și mixează până când devin o compoziție omogenă.

4. Așează într-o formă rotundă și lasă la frigider peste noapte. Scoate forma rotundă folosind un cuțit dacă este necesar pentru a desprinde preparatul de margini.

5. Întinde glazura pe deasupra tortului cu o spatulă sau o lingură. Decorează cu nuci și servește-l rece.

Produse recomandate