Tort cu vanilie

Tort cu vanilie

Desert

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • 3h00

    Timp de pauză

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 115 g făină simplă
  • 0.5 linguri de ActiFry de pudră de vanilie
  • 1 linguriță de apă
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare

Pregătire

Acoperă tava ActiFry cu hârtie de copt.

Topește untul într-o cratiță.

Separă albușurile de gălbenușuri și pune de-o parte albușurile într-un bol. Folosind un mixer, bate gălbenușurile adăugând zahărul, apoi pune untul topit, pudra de vanilie, făina, apa și laptele. Amestecă bine toate ingrediendele folosing mixerul.

Adaugă sarea la albușurile de ou apoi amestecă-le până devin cremoase. Adaugă treptat câte o treime din albușuri la compoziția anterior preparată. Adaugă aluatul în tavă și închide capacul, acoperind tava cu o folie de aluminiu fără să atingi compoziția.

Începe procesul de gătire folosing programul indicat.

Lasă preparatul la răcit apoi pune-l la frigider timp de 3 ore. Taie în felii pătrate și servește cu mix de fructe de pădure roșii.