Supă de linte roșie

Supă de linte roșie

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 100 g de linte roșie
  • 50 g de ceapă, curățată și tocată
  • 1 cățel de usturoi, curățat
  • 50 g de cartofi, curățați și feliați subțire
  • 1/3 linguriță de chimen măcinat
  • 450 ml de supă de legume (sau apă)
  • 1 lingură de pătrunjel, spălat și tocat
  • 1/2 lămâie proaspătă, tăiată sferturi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare, piper

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Toarnă uleiul în oală.

Rumenește ceapa cu usturoiul și chimenul. Adaugă cartofii.

Adaugă lintea și supa. Asezonează după gust.

Timp de gătire: 5 minute.

Pasează cu blenderul și servește cu pătrunjel și lămâie.