Suc energizant şi chec aromat cu sfeclă şi gutui by Jamila

Suc energizant şi chec aromat cu sfeclă şi gutui by Jamila

Gustare

  • 5

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • o gutuie
  • 4-5 morcovi
  • 2 sfecle roşii
  • 1/4 ţelină
  • câteva frunze de mentă
  • 220 g făină
  • 250 g pulpă de fructe/legume
  • 3 ouă
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 100 g stafide
  • puţină sare
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • 5 g praf de copt

Pregătire

Pentru că sezonul rece a început deja, este foarte important să ne luam vitaminele şi mineralele din fructe şi legume proaspete. Şi pentru că nu toţi suntem fani ai legumelor crude, sau pentru că sunt legume pe care le neglijăm pentru că pur şi simplu nu ne place gustul acestora, aşa cum fac eu, cea mai bună soluţie este să transformăm aceste legume şi fructe într-un suc delicios, sănătos, plin de vitamine care ne va umple instantaneu de energie.

Spre norocul meu, am avut la dispoziţie storcătorul Tefal Infiny Press Revolution, un storcător performant şi silentios care prin tehnologia sa de stoarcere extrage cu 35% mai mult suc, cu 30% mai multă vitamina C şi cu 75% mai mulţi antioxidanţi decât un storcător centrifugal tradiţional. Cu ajutorul lui putem obţine suc din legume, fructe şi chiar din verdeţuri şi ce-mi place foarte mult la el este faptul că sucul de portocale iese aproape cremos, fin, dar păstrându-se o mare parte din pulpă. La fel şi sucul de mere. Eu cumpăr de obicei suc de mere şi de portocală proaspăt stoarse şi mă bucur că acum am posibiltatea să-mi fac acasă propriile sucuri mult mai avantajos şi cu rezultate mai bune.

Pentru acest suc am folosit un amestec de legume şi fructe de sezon: sfeclă, morcovi, ţelină, gutui, la care am adăugat şi mentă proaspătă din grădina mea. A rezultat un suc de o culoare minunată, plin de vitamine şi extrem de gustos. Dar asta nu e tot. Pentru ca mi-a rămas pulpa fructelor şi a legumelor şi pentru că reprezintă o sursa foarte bună de fibre, m-am gandit să folosesc şi pulpa pentru un chec cu sfecla şi gutui şi în felul acesta să nu risipim nimic din fructele şi legumele folosite.

Pentru acest chec cu sfeclă şi gutui, am folosit ingrediente simple, pe care le aveţi deja în bucătărie, iar cu adaosul de pulpă, am obţinut un chec minunat, cu o culoare frumoasă şi un gust deosebit. Părinţii mei au fost extrem de încântaţi de acest chec, iar tata este chiar mare fan.

Şi pentru că am devenit deja fană a produselor Tefal, pentru acest chec cu sfeclă şi gutui am folosit robotul de bucătărie Tefal Masterchef Gourmet, un ajutor de nădejde în bucătărie cu cei 900 de watti ai săi şi cu mulţimea de accesorii cu care vine în pachet.

Cu ajutorul storcătorului Tefal Infiny Press Revolution chiar este o plăcere să-ţi faci acasă sucuri sănătoase şi mai mult, cu ajutorul reţetei mele, puteţi folosi şi pulpa pentru un chec cu sfeclă şi gutui foarte gustos.

Produse recomandate