Ratatouille

Ratatouille

Garnituri

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 lingură (15 ml) de ulei de gătit sau ulei de măsline
  • 1 ceapă medie (tăiată cubuleţe)
  • 225 g de roşii fără coajă, din conservă
  • 1 vânătă (curăţată de seminţe, tocată)
  • 2 dovlecei (feliaţi)
  • 1 ardei gras mic (curăţat de seminţe, tăiat cubuleţe mici)
  • 300 ml apă
  • 1 căţel de usturoi zdrobit (opţional)
  • sare şi piper

Pregătire

Pregătiţi toate legumele.

Încălziţi uleiul de gătit într-o tigaie deschisă şi căliţi toate legumele, cu excepţia roşiilor din conservă.

Adăugaţi roşiile, sarea, piperul şi apa.

Puneţi capacul şi aduceţi la presiune completă.

Gătiţi timp de 10 minute.

Eliberaţi rapid aburul.

Dacă rămâne apă în exces, repuneţi tigaia deschisă pe foc şi gătiţi la foc mare câteva minute pentru a reduce lichidul.

Produse recomandate