Pui marinat cu vin

Pui marinat cu vin

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 3 crenguțe proaspete de cimbru
  • 5 crenguțe de pătrunjel cu frunze plate
  • 1 frunză de dafin
  • 3 felii de bacon, tăiate în bucățele
  • 12 pulpe de pui dezosate, fără piele
  • Sare grunjoasă și piper măcinat
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 6 morcovi medii, feliați diagonal
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 3 linguri de făină
  • 350 ml vin roșu sec
  • 400 ml bulion de pui

Pregătire

Folosind sfoară de bucătărie din bumbac, leagă cimbrul, pătrunjelul și frunzele de dafin într-un buchet.

Încălzește tigaia ta Tefal până când indicatorul Thermo-Signal devine roșu intens. Adaugă baconul și gătește-l până devine rumen, aproximativ 10 minute. Folosește o lingură cu fante pentru a transfera feliile de bacon într-o farfurie cu prosoape de hârtie pentru a trage uleiul din baron, lăsând grăsimea acestuia în tigaie.

Mărește focul la mediu-mare. Presară sare și piper peste pui și gătește-l în 3 tranșe până devine rumen, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, apoi transferă-l într-o farfurie.

Adaugă ceapa, morcovii și usturoiul în vas și gătește până ceapa se înmoaie, aproximativ 4 minute. adaugă pasta de toamte și făina și gătește timp de 1 minut.

Adaugă vinul, bulionul, puiul și legătura de ierburi aromatice. Dă totul în fiert, acoperă cu un capac și lasă la gătit timp de 10 minute. După, scoate capacul și gătește până puiul este bine gătit, aproximativ 10 minute. Înlătura legătura de ierburi aromatice și adaugă baconul.