Penne All'arrabbiatta (paste în sos picant, cu roşii şi usturoi)

Penne All'arrabbiatta (paste în sos picant, cu roşii şi usturoi)

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 450 g de roşii prunişoare proaspete, cu coaja îndepărtată şi tăiate sferturi sau 1 conservă de 400 g de roşii prunişoare din Italia
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • ½ linguriţă rasă de ardei iuţi mărunţiţi (reduceţi cantitatea pentru un sos mai puţin picant)
  • 1 lingură de oregano proaspăt tocat fin sau
  • ½ linguriţă de oregano uscat
  • sare şi piper proaspăt măcinat
  • 400 g/ 14 oz paste penne
  • 2 linguri de busuioc proaspăt, tocat fin
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat fin
  • parmezan proaspăt ras

Pregătire

Într-o cratiţă de 20 cm de la Tefal, încălziţi uleiul de măsline şi căliţi uşor usturoiul şi ceapa tocate, timp de aproximativ 3 minute, până se înmoaie. Adăugaţi roşiile, ardeii iuţi uscaţi şi mărunţiţi şi oregano.

Zdrobiţi roşiile cu spatele lingurii. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă timp de 20 minute, amestecând ocazional, până când sosul se reduce semnificativ şi se îngroaşă. Între timp, fierbeţi suficientă apă cu sare într-o oală de 20 cm de la Tefal. Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj sau al dente, apoi scurgeţi apa.

Serviţi în boluri încălzite şi adăugaţi sos deasupra. Presăraţi busuioc şi pătrunjel proaspăt, tocat, precum şi parmezan.

Produse recomandate