Păstrăv cu legume mărunțite

Păstrăv cu legume mărunțite

Felul principal

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 x 600 g de păstrăv, eviscerat, curățat de solzi și tăiat în 4 bucăți
  • 200 g de morcovi, decojiți și tăiați cubulețe
  • 1/2 ceapă, curățată și tocată fin
  • 1 tulpină de țelină, spălată, decojite și tăiată cubulețe
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 5 frunze de busuioc proaspete, spălate și tocate
  • 1 linguriță de oregano (sau salvie), spălat și tocat
  • 1 lingură de pătrunjel, spălat și tocat
  • 25 g de măsline verzi fără sâmburi, tocate
  • 1/2 lămâie, tăiată sferturi pentru servire

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Toarnă uleiul în oală.

Rumenește fileurile de pește. Scoate carnea. Pune legumele, măslinele, 50 ml de apă și oregano.

Asezonează. Pune deasupra fileurile de pește. Asezonează ușor cu sare.

Timp de gătire: 3 minute.

Scoate peștele. Adaugă pătrunjel și busuioc. Servește cald.