Fish and Chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Fish and Chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)

Gustare

  • 7

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 2 litri de ulei vegetal pentru prăjit
  • Sare
  • 4 x 200 g fileuri de egrefin sau cod, cu piele şi fără oase
  • 1 cană de făină simplă
  • 1 cană de bere
  • 2 ouă separate - albuşurile bătute, iar gălbenuşurile în compoziţia tip aluat
  • 1,1 kg de cartofi albi - curăţaţi şi tăiaţi sub formă de chipsuri mari

Pregătire

Turnaţi tot uleiul vegetal într-o tigaie adâncă sau o friteuză cu baie de ulei, încălziţi la 150°C.

Gătiţi cartofii tăiaţi în ulei timp de aproape 4 minute sau până se înmoaie, dar nu se colorează.

Amestecaţi făina şi berea, apoi gălbenuşurile şi apoi albuşurile.

Daţi la temperatura de 170°C şi apoi finalizaţi cartofii prăjiţi până devin maron aurii.

Daţi peştele prin compoziţia tip aluat şi prăjiţi timp de câteva minute cu cartofii, până devine maro auriu.

Scurgeţi pe hârtie alimentară, presăraţi sare şi serviţi cu pâine şi unt, castraveciori muraţi şi ouă murate!

Produse recomandate