Fasole cu unt și măsline

Fasole cu unt și măsline

Aperitive

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 kg de fasole
  • 90 g de măsline negre fără sâmburi, mărunțite
  • 450 g de vinete, tăiate cubulețe
  • 120 g ceapă, tăiată mărunt
  • 30 g de unt ușor sărat
  • 100 ml de vin alb
  • 3 linguri de mărar proaspăt, mărunțit
  • 1.5 lămâi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare, piper

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Pune untul în oală.

Topește untul. Adaugă și gătește ceapa. Adaugă vinul, vinetele și măslinele.

Asezonează cu sare și piper. Adaugă fasolea și 50 ml de apă.

Timp de gătire: 20 minute.

Servește cald sau rece, cu mărar, lămâie și ulei de măsline.