Cuscus de pui

Cuscus de pui

Felul principal

  • 6

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 3 napi mov, tăiați în bucăți
  • 2 napi aurii, curățați și tăiați în 4
  • 3 morcovi, curățați și tăiați bucățele
  • 1.5 cepe, curățate și tocate
  • 250 g năut gătit
  • 6 pulpe de pui
  • 3 cârnați merguez, tăiați în 2 bucăți
  • 1 lingură de amestec de condimente cu cuscus
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 400 g semolina fină sau medie (gătită cu metoda tradițională)

Pregătire

Separă pulepe de copănele și îndepărtează pielea. îndepărtează carnea de pe extremitățile copănelelor

Adaugă uleiul în cuvă și rumenește puiul și cârnații, condimentând cu sare și piper, apoi adaugă condimentele și ceapa.

Adaugă apă, apoi legumele la final.

Gătește la presiune timp de 13 minute.

Servește legumele și carnea pe o farfurie, cuscusul pe o altă farfurie, iar supa separat.