Clătite cu făină de secară cu umplutură din ciuperci și brânză de capră by Daniela Niculi

Clătite cu făină de secară cu umplutură din ciuperci și brânză de capră by Daniela Niculi

Aperitiv

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • 5 min

    Timp de pauză

Ingrediente

  • 120 g făină de secară
  • un vârf cuțit sare
  • 2 ouă
  • 350 ml lapate de migdale sau alt lapte la alegere
  • 2 lingurițe semințe de chia
  • 6 ciuperci mari
  • 50 g brânză de capră mărunțită
  • rucola
  • coacăz roșu sau rodie (opțional)

Pregătire

Am amestecat făina de secară cu cele 2 ouă, apoi am început să adaug laptele în 3 reprize amestecând bine după fiecare repriză. Am adăugat și semințele de chia și am lăsat vasul deoparte pentru 30 de minute. Va avea consistența unei smântâni, însă se poate subția adăugând și mai mult lapte sau apă.

Într-o tigaie (specială de clătite am folosit eu) am adăugat un strop de ulei de cocos și am uns bine tigaia. Am adăugat compoziție cu polonicul și am lăsat aluatul câte un minut pe fiecare parte. Am continuat operațiunea până la ultima picătură de aluat și am devorat clătitele cu mic cu mare.

Pentru umplutură am feliat ciupercile și le-am tras la tigaie într-o lingură de ulei de măsline, sare și un praf de piper.

Când clătitele au fost gata le-am umplut cu ciuperci, am presărat brânză de capră și frunze de rucola, iar coacăzul roșu chiar a adus un plus de savoare!

Merge adăugat și avocado. Ca de obicei vă puteți lăsa imaginația să își facă de cap