Burger de vinete

Burger de vinete

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 roșii
  • 250 g brânză tofu
  • 2 linuri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură ierburi aromatice Provence
  • busuioc proaspăt
  • sare
  • piper

Pregătire

1. Porniti gratarul, selectati programul automat pentru 'vanata', apasati OK iar aparatul va incepe sa se incalzeasca.

2. Spalati vinetele si taiati-le in 16 felii de 2 cm grosime. Adaugari ulei de masline, ierburile aromatice si un pic de sare. 

3. Imediat ce preincalzirea s-a terminat, asezati feliile pe gratar (in perechi de cate 2) si inchideti gratarul. Preparati urmand indicatiile gratarului pana cand aparatul indica etapa "grill". Lasati-le sa se raceasca pe o farfurie.

4. Feliati branza tofu si rosiile. Formati un burger: o felie de rosie pe fiecare felie de vanata, urmata de o felie de tofu si o frunza de busuioc, iar la final cvea de-a doau felie de vanata. Repetati pana formati aprox 8 mini- burgeri. 

5. Selectati modul 'manual' (temp aproc 180°C) si apasati OK. Imediat ce preincalzirea s-a terminat, asezati burgerii pe gratar si inchideti aparatul. Apasati OK si gatiti aprox 5 min. Serviti imediat.

Produse recomandate