Budincă aerată de lămâie

Budincă aerată de lămâie

Deserturi

  • 7

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 125 g de margarină moale sau unt înmuiat
  • 125 g de zahăr pudră
  • 2 ouă bătute
  • 175 g făină cu agenţi de creştere
  • 1/2 linguriţă de praf de copt, aproximativ 30 ml (2 linguri) de lapte
  • coaja de la 1 lămâie, rasă
  • 4 linguri de cremă de ouă, zahăr şi lămâie (curd).

Pregătire

Cerneţi făina şi praful de copt împreună.

Ungeţi un vas de budincă de 1 litru şi puneţi la bază crema de zahăr, ouă şi lămâie (curd).

Bateţi grăsimea şi zahărul până când amestecul devine omogen şi pufos.

Încorporaţi ouăle pe rând cu o lingură din făina cernută.

Adăugaţi făina rămasă, laptele şi coaja de lămâie, amestecând cu o lingură de metal.

Adăugaţi compoziţia în vasul pentru budincă şi neteziţi suprafaţa. Acoperiţi cu folie alimentară (compatibilă cu cuptoarele cu microunde).

Gătiţi la abur timp de 1 oră, apoi mai adăugaţi în aparat 500 ml de apă rece, resetaţi indicatorul de timp şi mai gătiţi la abur încă 30 de minute.

Scoateţi-o din vas şi serviţi-o caldă.

Notă: Vasul de budincă nu trebuie să obstrucţioneze orificiile de ventilare a aburului de pe capac şi nu trebuie să împiedice fixarea capacului.

Produse recomandate