Ardei pe gratar in stil italian

Ardei pe gratar in stil italian

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

Ingrediente

  • 4 ardei rosii
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de busuioc proaspăt mărunțit
  • o lingură de oțet balsamic
  • 20 g semințe de pin
  • 40 g brânză tofu
  • sare
  • piper

Pregătire

1. Porniti gratarul, selectati programul automat pentru 'ardei', apasati OK iar aparatul va incepe sa se incalzeasca. Sectionati ardeii in doua, eliminati semintele si taiati jumatile de ardei in 3 fasii. 

2. Amestecati jumatate de cantitate de ulei de masline cu usturoiul si otetul balsamic. Asezonati cu sare si piper. 

3. Imediat ce preincalzirea s-a terminat, puneti ardeii pe gratar (in 2 transes) si inchideti gratarul. Preparati urmand indicatiile gratarului pana cand aparatul indica etapa "usor preparat".

4. Asezati ardeii pe farfurie, asezoanti cu restul de ulei de masline si lasati sa se raceasca. La final adaugati piper, dupa gust, semintele de nuci si branza tofu (feliata).

Produse recomandate