Ardei pe grătar cu quinoa

Ardei pe grătar cu quinoa

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 4 ardei rosii
  • 200 g quinoa
  • 100 g mazare
  • 150 g iaurt vegetal
  • 1 catel de usturoi
  • 2 legaturi de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 50 g rodie (seminte)
  • sare
  • piper

Pregătire

1. Porniti gratarul, selectati programul automat pentru 'ardei', apasati OK iar aparatul va incepe sa se incalzeasca. Imediat ce preincalzirea s-a terminat, puneti ardeii pe gratar (2 portii) si inchideti gratarul. Preparati urmand indicatiile gratarului - ardeii trebuie sa fie usor maronii.

2. Pregatiti quinoa urmarind instructiunile de pe ambalaj. Gatiti mazarea timp de 1-2 minute pana cand boabele sunt usor crocante. Amestecati iaurtul vegetal cu usturoiul, peste care turnati apoi mararul (tocat marunt).

3. Sectionati ardeii in doua, pe lungime, si scoatei semitele. Asezati ardeii pe 4 farfurii. 

4. Amestecati mazarea cu patrunjelul tocat marunt, cu uleiul de masline si quinoa.

5. Adaugati sare si piper, dupa gust, si umpleti fiecare jumatate de ardei copt cu compozitia de quinoa si mazare. Adaugati la final compozitia de iaurt cu usturoi si marar, si cateva seminte de rodie (pentru decor).

Produse recomandate