Supă cremă densă de ciuperci

Supă cremă densă de ciuperci

Supe

  • 6

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 500 g de ciuperci champignon pregătite şi tăiate în felii subţiri (puteţi folosi şi ciuperci congelate)
  • 20 g de unt
  • 80 g de mălai amestecat cu 200 ml de apă
  • 50 ml de smântână cu conţinut redus de grăsime
  • sare şi piper
  • 700 ml de apă la temperatura de fierbere
  • 1 cub de supă de pui
  • 25 ml de smântână cu 48 % grăsime

Pregătire

Aşezaţi ciupercile şi untul în bol şi fixaţi capacul.

Introduceţi la microunde timp de 6 minute, la puterea maximă de 750 W.

Montaţi cuţitul şi pasaţi timp de 30 de secunde la viteza maximă.

Adăugaţi mălaiul omogenizat, smântâna, cubul de supă de pui, sarea, piperul şi apa fierbinte.

Mixaţi timp de 10 secunde la viteza şi puterea maxime. Scoateţi cuţitul.

Puneţi capacul şi gătiţi timp de 7 minute în cuptorul cu microunde.

Pasaţi din nou timp de 15 secunde pentru a obţine o consistenţă mai fină.

Serviţi cu smântâna cu 48 % grăsime.

Produse recomandate