Prăjitură vegană cu ciocolată și avocado

Prăjitură vegană cu ciocolată și avocado

Deserturi

  • 8

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • 2h00

    Timp de pauză

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g curmale
  • 100 g nuci pecan
  • 40 g cacao
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de apă
  • Pentru mousse:
  • 3 avocado copți
  • 6 linguri sirop de arțar
  • 75 g cacao
  • Fulgi de nucă de cocos pentru decor

Pregătire

A. Pentru aluat: 1. Taie curmalele în bucăți și adaugă-le în blender cu o lingură extract de vanilie. Adaugă 2 linguri de apă, o lingură de miere și nucile pecan.

2. Mixează până când obții o compoziție omogentă. Pune aluatul în formă și nivelează-l.

B. Pentru mousse-ul de avocado: 1. Curăță de coajă avocado și taie-l în cubulețe. Adaugă-le în blender, cu 6 linguri de sirop de arțar, cacao și mixează. 2. Adaugă mousse-ul rezultat în formă peste blatul de prăjitură, acoperă cu o folie de plastic și lasă la rece cel puțin 2 ore. Decorează prijitura cu fulgi de nucă de cocos.

Produse recomandate