TEFAL Friteuză ActiFry Genius XL AH960830

Friteuză ActiFry Genius XL AH960830 Cel mai rapid și sănătos mod de a pregăti rețetele tale preferate

Gătește în fiecare zi cu ActiFry Genius XL! Acesta oferă 9 programe automate pentru o varietate de preparate și folosește mai puțin ulei sau chiar deloc pentru o masă sănătoasă și delicioasă. Cu ActiFry Genius XL poți găti fără griji și fără monitorizare sau amestecare continuă, toate acestea datorită tehnologiei Dual Motion.

Referinţă: AH960830

ActiFry Genius XL: o friteuză versatilă și inteligentă!

ActiFry Genius XL este perfect pentru prăjirea într-un mod sănătos a alimentelor într-o cantitate mare.

Datorită capacității sale de 1.7 kg, această friteuză poate prepara feluri principale pentru până la 5 persoane și garnituri pentru până la 8 persoane, ideal pentru orice ocazie.

Datorită celor 9 programe inteligente presetate și a celor 300+ rețete disponibile în aplicația My ActiFry nu vei rămâne niciodată fără idei de preparat pentru invitații tăi.

Această friteuză oferă control absolut și confort deplin datorită tehnologiei Dual Motion care presupune o combinație exclusivă de aer fierbinte și amestecarea ușoară fără a fi nevoie să agiți aparatul sau să monitorizezi procesul de gătire.

*Numeroase preparate nu necesită adaos de ulei.

Caracteristici esenţiale
 • Tehnologia Dual Motion

  Reprezintă combinația exclusivă între difuzia de aer fierbinte și amestecarea ușoară a ingredientelor în timpul preparării fără să fie nevoie să agiți aparatul sau să monitorizezi procesul de gătire.

 • Gătește cu mai puțin ulei sau chiar deloc*

  ActiFry Genius XL pastrează toate valorile nutritive, fără a arde sau a usca preparatul, indiferent dacă gătești  ingrediente proaspete sau înghețate.

  *Unele preparate nu necesită adaos de ulei.

 • 9 programe automate

  Cartofi prăjiți, gustări prăjite sărate/dulci, rulouri, chiftele din carne și legume, deserturi și 2 setări inovative: “Meniu Complet" și program tip Wok și Preparate Internaționale.

 • default

  Dimensiune mare, ideal pentru orice ocazie

  Datorită capacității sale, ActiFry Genius XL poate prepara feluri principale de până la 5 persoane și garnituri de până la 8 persoane, ideal pentru orice ocazie.

 • Confortabil și ușor de utilizat

  Afișarea pe ecran a ingredientelor permite o gătire extrem de convenabilă, prin pregătirea simultană a diferitelor ingrediente (într-o singură etapă), pentru sesiuni de gătire eficiente.

 • Ecran tactil, ușor de folosit

  Ecranul tactil oferă pictograme pentru toate setările, chiar și pentru opțiunea de pornire întârziată și funcția de  păstrare la cald.

 • O varietate de rețete

  O carte de bucate este inclusă în pachet și mai mult de 300 de rețete sunt disponibile în aplicația MyActiFry, cu peste 150 de rețete pentru cele 9 setări automate

 • Ușor de curățat

  Capacul, vasul și paleta sunt detașabile și pot fi spălate la mașina de spălat vase.

 • Mirosul de ulei este aproape inexsitent

  ActiFry Genius XL nu emană miros de ulei datorită tehnologiei de gătit cu aer.

 • Temperatură ajustabilă

  Termostatul permite setarea percisă a temperaturii de la 70°c la 220°c pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești.

 • Cronometru de până la 60 de minute

  Poți seta timpul optim pentru a găti rețetele tale preferate, datorită modului manual care permite setarea acestuia până la 60 de minute.

 • Capac din sticlă transparentă

  Monitorizează preparatul cu ușurință prin capacul din sticlă transparentă.

 • Economiseste până la 70% energie electrică*

  Gătește toate alimentele preferate folosind tehnologia de prăjire cu aer cald Tefal și economisește până la 70% energie electrică*

  *vs cuptorul tradițional Clasa Energetică A. Test efectuat în 2022 pe cartofi prăjiti congelati.

Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Aplicația nu mai este compatibilă cu versiunea de Android 4.4.4 și versiunile anterioare, din cauza securității îmbunătățite a datelor.

În măsura posibilului, îți recomandăm să îți actualizezi dispozitivul la o versiune de Android mai nouă sau să utilizezi un alt dispozitiv compatibil.

Actualizările îți vor permite nu doar să te bucuri de o experiență mai bogată, cu caracteristici noi și compatibilitate cu cele mai recente tehnologii, ci te vor proteja, de asemenea, împotriva posibilelor vulnerabilități de securitate care au fost eliminate în cele mai recente versiuni.
Cu ActiFry și o lingură de dozaj din uleiul dorit, vei obține cartofi prăjiți ușori și crocanți. În funcție de preferințe, poți adăuga încă o lingură de ulei pentru o textură mai fină!
Spălaţi de două ori cartofii tăiaţi într-un vas cu apă înainte de a-i prăji pentru a îndepărta excesul de amidon. Înainte de a-i prăji, este esenţial să îi uscaţi bine cu un prosop de bucătărie absorbant curat şi în final cu un şervet de hârtie. Dacă prăjiţi cartofi congelaţi, nu trebuie să mai adăugaţi ulei deoarece aceştia conţin deja ulei şi ar putea deveni îmbibaţi cu grăsime. Dacă utilizaţi funcţia 2 în 1 (vas + tavă) după ce alimentele au fost gătite pe tavă, lăsaţi cartofii să se prăjească încă 2-5 minute după ce aţi îndepărtat tava pentru a deveni mai crocanţi.
Deloc, deoarece cartofii conţin deja ulei.
Dacă prăjiţi cartofi congelaţi, nu trebuie să mai adăugaţi ulei deoarece aceştia conţin deja ulei.
În cazul modelelor de 1 kg, de 1,2 kg şi Actifry Mini trebuie să utilizaţi paleta în timpul prăjirii pentru ca alimentele să nu cadă în blocul motor.
Castronul este prea plin. Respectă cantitățile maxime indicate în tabelele de gătit ale manualului de instrucțiuni.
Pentru Actifry: 1 kg de cartofi proaspeți / 750 gr de cartofi congelați.
Pentru ActiFry Family: 1,5 kg de cartofi proaspeți / 1,2 kg de cartofi congelați.
Există mai multe motive posibile:
• Este posibil să nu fi folosit soiul de cartofi corespunzător.
• Cartofii nu au fost suficient spălați și uscați înainte de a fi gătiți și conțin încă prea mult amidon.
• Cartofii prăjiţi sunt prea groşi. Tăiaţi cartofii în felii mai subţiri.
• Nu ați folosit suficient ulei. Folosiți o cantitate mai mare de ulei.
• Este posibil ca filtrul să fie înfundat. Curăţaţi filtrul.
Există mai multe motive posibile:
• Nu ai folosit paleta. Folosește-o pentru toate preparatele.
• Cartofii sau alimentele nu sunt tăiate uniform. Cartofii sau alimentele trebuie tăiate în bucăți de dimensiuni egale pentru o preparare perfectă.
• Paleta nu se rotește: verifică dacă paleta este poziționată corect.
Dimensiunea feliilor de cartofi determină cât de crocanți sau de moi vor fi.
Feliile de cartofi tăiate mai subțire vor fi mai crocante și, invers, cele tăiate mai gros vor fi mai moi la interior.
În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți să variați timpul de gătit și să alegeți diferite dimensiuni ale feliilor de cartofi: subțiri: 8 x 8 mm/standard: 10 x 10 mm/groase: 13 x 13 mm.
Pentru cele mai bune rezultate, spălați cartofii întregi și apoi feliile de cartofi cu apă din abundență până ce apa este limpede.
Astfel veți îndepărtat cât mai mult amidon posibil și veți preveni lipirea feliilor de cartofi între ele.
Uscați-i cu grijă folosind un prosop de hârtie absorbantă pentru bucătărie.
Înainte de gătire, feliile de cartofi ar trebui să fie complet uscate.
Nu există niciun pericol să ridicați capacul în timpul gătitului, dar nu este recomandat, chiar și atunci când ingredientele se strâng pe marginea vasului.
Acest lucru va duce la scăderea temperaturii în interiorul dispozitivului și, în cazul rețetelor „inteligente”, poate perturba setările pentru gătit testate pentru a garanta rezultate perfecte.
Nu depăși cantitățile maxime recomandate și timpul de funcționare indicat în tabelele cu rețete, altfel nu vei obține rezultatele dorite și poți avaria aparatul.
Puteți varia preparatele care vă plac, utilizând diferite tipuri de ulei!
Uleiuri standard: ulei de măsline, ulei de rapiță*, ulei de semințe de struguri, ulei de porumb, ulei de arahide, ulei de floarea-soarelui, ulei de soia*
Uleiuri aromate: ulei cu plante aromatice, ulei cu ardei iute, ulei cu usturoi, ulei cu lămâie etc.
Uleiuri speciale: ulei de alune de pădure*, ulei de susan*, ulei de șofrănaș*, ulei de migdale*, ulei de avocado*, ulei de argan* etc.
Nu recomandăm utilizarea uleiului de nuci, care după preparare dă un gust de rânced.
(* ulei de gătit recomandat de producător).
• Înainte de curățare, lasă aparatul să se răcească complet.
• Deschide capacul și ridică dispozitivul de blocare pentru a-l scoate.
• Îndepărtează paleta, vasul de gătit și filtrul detașabil.
• Toate piesele detașabile pot fi spălate în mașina de spălat vase sau pot fi spălate cu un burete moale și cu lichid de spălat vase.
• Pentru a prelungi viața castronului sau a tăvii de gătit, recomandăm spălarea manuală; pentru utilizarea mașinii de spălat vase, este de preferat folosirea detergenților delicați, sub formă de lichid sau gel.
• Usucă cu grijă toate componentele înainte de a le reasambla.
Nu recomandăm utilizarea altor detergenți decât lichid de spălat vase.
Da – acest fenomen este perfect normal.
Dacă alimentele sunt prea groase, acestea se pot arde la suprafaţă. Reduceţi grosimea alimentelor. Anumite alimente nu pot fi gătite pe tavă, cum ar fi peştele pane sau alimentele pane deoarece acestea se usucă şi se ard în timpul gătitului la aerul fierbinte.
Verifică dacă paleta este poziționată corect. Reamintim că acest aparat nu este potrivit pentru prepararea rețetelor lichide (supe etc.).
Dacă problema persistă, mergi cu aparatul la un centru de service autorizat.
Dacă crezi că există o defecțiune la funcționarea motorului dispozitivului, mergi cu acesta la un centru de service autorizat pentru verificare.
Probabil ai folosit cartofi noi. Pentru cartofi noi, scade cantitatea la 750 g și ajustează timpul de gătit.
Este o anomalie în funcționarea dispozitivului.
Deconectează-l, așteaptă 10 secunde, conectează-l din nou. Apasă butonul de pornire/oprire.
Dacă ecranul LCD afișează întotdeauna același mesaj, mergi cu dispozitivul la un centru de service autorizat pentru a-l verifica.
Există mai multe explicații posibile:
• Dispozitivul nu este conectat corect la priză.
• Încă nu ai apăsat butonul de pornire sau l-ai apăsat incorect. Încearcă din nou apăsându-l ferm.
• Ai apăsat butonul de pornire, dar dispozitivul tot nu funcționează. Verifică dacă este fixat bine capacul.
• Motoarele funcționează, însă dispozitivul nu încălzește. Mergi cu dispozitivul la un centru de service autorizat pentru a fi verificat.
• Paleta nu se rotește. Verifică dacă lama este poziționată corect, iar dacă nu, mergi cu dispozitivul la un centru de service autorizat pentru a fi verificat.
Probabil că ai sărat mâncarea în timpul procesului de gătire. Nu adăuga sare în mâncare înainte de sfârșitul procesului de gătire, pentru a evita zgârierea castronului ActiFry.
Pentru modelele care folosesc tava, pentru a le păstra calitățile o perioadă îndelungată, nu folosi ustensile metalice.
Poate că nu este blocată. Refixeaz-o corect: poziționează maneta de blocare în poziția superioară, apoi plasează paleta în centrul tăvii, apoi împinge maneta de blocare în jos.
Există mai multe motive posibile:
• În timpul primei utilizări, poate fi emanat un miros care nu dăunează. Acest fenomen, care nu are niciun efect asupra utilizării dispozitivului, va dispărea rapid.
• Îndepărtează toate etichetele autocolante și ambalajele. Nu pune niciodată dispozitivul sub apă.
• Pentru o pornire optimă a dispozitivului, recomandăm gătirea timp de cel puțin 20 de minute cu o jumătate de litru de apă. Începând cu al doilea proces de gătire, ActiFry îți va oferi o satisfacție completă.
• Nu lăsa niciodată lingura de dozaj în dispozitiv în timpul funcționării.
• Nu găti niciodată fără paletă. În funcție de model, nu uita să îndepărtezi manșoanele de protecție situate sub capac.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Nu utilizaţi aparatul. Pentru a evita orice pericol, duceţi-l
la un centru de service autorizat pentru a fi înlocuit.
Pentru a modifica tipul de grade, trebuie să apeși butonul următor timp de 5 secunde:
Temperatura de prăjire a friteuzei Actifry este de aproximativ 180°C (160°C în centrul preparatului) la finalul procesului de prăjire.
Din cauza rotirii paletei, nu vă recomandăm să prăjiţi peşte în friteuza Actifry deoarece acesta se poate sfărâma uşor în timpul prăjirii. Pentru a evita această problemă, vă recomandăm să utilizaţi tava de deasupra pentru a prăji peşte (numai modelul 2 în 1).
Este normal să observaţi un mic spaţiu între capac şi corp. Capacul şi corpul nu trebuie să fie etanşe.
Fixaţi întotdeauna capacul ferm, dar cu atenţie. Când închideţi capacul, nu îl trântiţi, ci utilizaţi clema de pe partea din faţă a capacului pentru a-l fixa uşor. Dacă introduceţi capacul în maşina de spălat vase, aşezaţi-l întotdeauna în partea superioară a acesteia (zona mai rece) şi reglaţi temperatura la un nivel mai scăzut – consultaţi manualul maşinii de spălat vase.
Da, acesta este un aparat cu adevărat multifuncțional, care poate fi folosit că să se gătească o varietate de alimente.
Acest aparat poate fi folosit pentru numeroase rețete, de la aperitive la deserturi.
Puteți să pregătiți, de asemenea, cartofi prăjiți crocanți, pui fraged sau chiar chec cu fructe...
Modelele Actifry precedente și gama Actifry nu permit adăugarea plăcii ActiFry 2 in 1.
Depozitează cartofii într-o cămară sau într-un dulap răcoros (între 6 și 8 °C), feriți de lumină.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.
În cazul în care credeți că lipsește o componentă, contactați Centrul de servicii pentru clienți și vă vom ajuta să găsiți o soluție potrivită.