Engagement_Bandeau_934x198_RO.jpg

Spunem ce facem, facem ce spunem!

În fiecare zi, Tefal şi partenerii acestuia se dedică luptei pentru dezvoltare şi progrese semnificative. Respectăm valorile comune: dezvoltarea durabilă, şanse egale, nutriţie bine echilibrată pentru fiecare şi consum responsabil.

Pentru a aborda aceste noi aspecte, Tefal a definit cinci priorităţi pentru dezvoltarea durabilă:

În primul rând, Tefal se asigură că produsele sale sunt fabricate cu respectarea principiilor etice în fabricile sale, dar şi în ale furnizorilor săi.

Tefal a elaborat, de asemenea, o politică de resurse umane responsabilă, bazată pe principiile nediscriminării şi ale respectului pentru oameni. În acest sens, Tefal acordă o mare importanţă oferirii unui loc de muncă în condiţii de siguranţă angajaţilor săi.

Cea de-a treia prioritate are legătură cu ajutorul acordat comunităţilor. În regiunile unde operează, Tefal acţionează ca factor economic responsabil, ajută afacerile locale să se dezvolte, susţinând şi asociaţiile locale în lupta împotriva excluziunii sau participând la dezbateri publice, precum discuţiile despre nutriţie şi sănătate.

Consumatorii de astăzi solicită produse care respectă sănătatea şi siguranţa. Pentru Tefal, acest lucru înseamnă fabricarea de produse de înaltă calitate, durabile, şi care permit prepararea unor feluri de mâncare sănătoase şi gustoase.

În cele din urmă, Tefal ţine seama de respectul pentru mediul înconjurător în fiecare etapă a ciclului de viaţă al produselor sale, de la cercetarea iniţială, la prelucrarea produselor la sfârşitul duratei de viaţă, incluzând procesul de fabricaţie, transportul şi utilizarea de către consumator.

Aceasta înseamnă că noi considerăm că putem fi un lider în domeniul fabricării de produse electrocasnice, fiind în acelaşi timp dispuşi să ne concentrăm asupra unor valori importante, precum principiile sociale, ecologice şi economice care reprezintă baza activităţii noastre

Mai jos găsiţi exemple care ilustrează activitatea noastră.


 

 

Noua tendinţă în prepararea alimentelor este gătitul sănătos

Nutriţia înseamnă mult mai mult decât amestecarea ingredientelor. Cu ce gătiţi, dar şi cum gătiţi, joacă un rol esenţial atunci când pregătiţi un fel de mâncare. Pentru a înţelege gătitul sănătos, este important să învăţaţi cum să păstraţi valorile şi calităţile nutritive (gust, textură şi arome) ale ingredientelor. Pentru a realiza acest lucru, aveţi nevoie de aparate ingenioase.

Pentru un regim alimentar sănătos şi echilibrat, trebuie să luaţi în considerare trei factori importanţi:

 • Mai puţin ulei pentru o preparare uşoară şi sănătoasă a alimentelor.
 • O temperatură adecvată pentru a beneficia de feluri de mâncare gătite perfect, cu ingrediente bine păstrate.
 • Difuzia omogenă a căldurii pentru preparare mai rapidă ce vă ajută să economisiţi timp şi energie.
 •  

Stratul antiaderent pe care tigăile Tefal l-au făcut faimos nu necesită utilizarea uleiului, ceea ce reprezintă un atu nutriţional deosebit.
Cu tehnologia noastră Thermo-Spot, veţi stăpâni arta temperaturii, pentru a prepara feluri de mâncare perfecte. Aceasta vă va transforma într-un adevărat maestru bucătar! În ultimă instanţă, design-ul vaselor noastre de gătit este exclusiv şi excepţional de rezistent.

+ Tefal

În era noastră, în care consumatorii sunt mai conştienţi decât oricând de importanţa sănătăţii lor şi a mediului înconjurător, notificarea noastră de eco-informare garantează siguranţa straturilor antiaderente ale produselor noastre.

Aceste angajamente pe care ni le asumăm ne fac să ne simţim mândri!

VEDEŢI PRODUSELE

Produse sigure şi fiabile

Toate centrele Groupe SEB, inclusiv Tefal, respectă cerinţele ecologice ale standardului ISO 14001. Orice entitate industrială sau de logistică nouă este supusă unor analize specifice, pentru a valida această conformitate sau pentru a obţine o astfel de conformitate.

Unitatea de producţie principală a Tefal este localizată la Rumilly, Franţa, şi furnizează 45 de milioane de produse în fiecare an. În campania noastră de îmbunătăţire, vizăm reducerea impactului ecologic an după an. Strategia noastră eco-responsabilă ne-a determinat să elaborăm o evaluare a ciclului de viaţă a unei tigăi, evaluare realizată de ENSAM (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) şi validată de QUANTIS.

Acest lucru ne-a permis, de exemplu, să dovedim că dacă luăm în calcul durabilitatea produsului, impactul actual asupra mediului al unei tigăi antiaderente de la Tefal este semnificativ mai mic decât al unei tigăi cu strat ceramic, atunci când cele două produse sunt fabricate în aceleaşi condiţii.

Obiectivul nostru este acela de a fabrica produse durabile, de care să beneficiaţi mult timp, oferindu-vă momente fericite şi delicioase alături de cei dragi, în timp ce conservăm sănătatea planetei.

 

Descărcare fişier

 

Ajutaţi un copil să zâmbească din nou

Începând cu anul 2010 am lansat o nouă gamă de produse în fiecare an pentru a susţine proiectele privind nutriţia, derulate de UNICEF.

De câte ori vindem unul dintre aceste produse, Tefal transferă cel puţin 1 euro către UNICEF. Banii adunaţi ajută apoi copiii cu alimentaţie precară, prin alimente şi suplimente nutritive terapeutice, precum şi prin asistenţă specifică, învăţându-i pe părinţii acestora care sunt obiceiurile alimentare sănătoase.

Am donat peste 1,5 milioane de euro organizaţiei UNICEF începând cu 2010, susţinând copiii din Madagascar în 2011 şi copiii din India şi Africa de Sud în anul următor. În 2013-2014, acest program este dedicat combaterii malnutriţiei copiilor din Burkina Faso.

Şi dumneavoastră puteţi face ceva care contează, ajutând copiii cu alimentaţie precară, cumpărând unul dintre produsele aferente parteneriatului nostru cu UNICEF:
 • Vase de gătit: tigaie, cratiţă...
 • Fier de călcat
 • Cântar

Descoperiţi produsele noastre cu design ecologic

La Tefal, dorim să creăm produse care vă ajută să preparaţi feluri de mâncare deosebite pentru cei dragi. Dar dorim şi să contribuim la protejarea planetei noastre şi de aceea vă oferim o gamă largă de produse complet reciclabile.

În 2010 am iniţiat politica noastră eco-responsabilă, unind ecologia şi gastronomia. Am lansat gama Natura, fabricată din aluminiu 100 % reciclat şi Enjoy, spatulele fabricate din materiale 95 % reciclate. Astăzi continuăm să lansăm produse eco-responsabile şi suntem mândri să promovăm prima noastră gamă de forme de copt fabricate din aluminiu 100 % reciclat.

Aluminiul 100 % reciclat are 3 atuuri principale:

 • Economie de energie: deoarece producerea acestuia necesită cu 95 % mai puţină energie decât aluminiul clasic.
 • Protejarea rezervelor de aluminiu din lume: 1 tonă de aluminiu reciclat contribuie la economisirea a 4 tone de bauxită*. Planeta îşi păstrează resursele naturale şi scade cantitatea de deşeuri îngropate. Un pas mic pentru bucătăriile noastre, un salt major pentru Pământ.
 • Rezultate perfecte: cu difuzia omogenă a temperaturii şi creşterea rapidă a acesteia, aluminiul reciclat garantează aceleaşi rezultate ca aluminiul clasic.
 •  

La Tefal am hotărât să protejăm Pământul şi să păstrăm resursele naturale ale acestuia. Şi considerăm că datorită aluminiului reciclat contribuim la protejarea planetei noastre!

Aflaţi mai multe