ANGAJAMENTUL TEFAL

pentru un viitor mai bun

Tefal e devotat

GĂTITULUI SIGUR ŞI MAI SĂNĂTOS

De 60 de ani, Tefal inovează în permanență pentru a oferi produse prietenoase cu mediul înconjurător, sigure și de calitate pentru a garanta gătitul sănătos în fiecare zi.

Gătit sigur: Înveliș PTFE fără PFOA

Tefal a fost unul dintre primii producători care au eliminat PFOA din învelișurile antiaderente cu peste 10 ani în urmă.

Vasele de gătit Tefal cu înveliș antiaderent sunt testate în mod regulat în laboratoare independente prin proceduri metodologice stricte. Aceste verificări au stabilit în mod repetat absența PFOA din componența materialelor.

ÎNVELIȘ FĂRĂ PFOA

PFOA - acid perfluorooctanoic - a fost folosit de anumiți producători pentru a sintetiza PTFE

Siema image

Înveliș sigur: învelișul inactiv PTFE

Tefal a fost primul producător care a introdus PTFE ca element principal în fabricarea învelișurilor antiaderente.

Autoritățile de Sănătate Publică din Europa și Statele Unite au demonstrat că PTFE este o substanță inactivă fără efecte negative asupra sănătății, chiar și în cazul ingerării. Aceste autorități au confirmat siguranța PTFE în ceea ce privește sănătatea.

ÎNVELIȘ SIGUR PTFE

Înveliș sigur PTFE - politetrafluoretilenă - folosită la fabricarea învelișurilor vaselor de gătit pentru proprietățile sale antiaderente

Siema image

Gătit cu puţine grăsimi

Din motive de sănătate publică, autoritățile recomandă limitarea consumului de grăsimi

În 1956, Tefal a lansat primul vas de gătit cu înveliș antiaderent, facilitând în acest fel gătitul cu puţin sau fără ulei. Pe lângă acest beneficiu nutrițional, ajută mâncarea să-și păstreze mai bine aromele originale.

Siema image

Fără supraîncălzire

Din anul 2000, vasele de gătit Tefal sunt echipate cu tehnologia Thermo-Spot© - bulina roșie din interiorul vasului care se transformă în roșu solid când acesta a atins temperatura optimă pentru a începe să gătești.

Această tehnologie garantează o textură și un gust perfecte pentru mese delicioase în fiecare zi.

Siema image

Gătit sănătos în fiecare zi

Cercetătorii noștri inovează în permanență pentru a face învelișuri care să rămână antiaderente, sigure și care să nu se zgârie după mai mulți ani de gătit intens.

Siema image

Tefal îti răspunde

la întrebări

Există diferențe între PTFE și PFOA?

- PTFE - Politetrafluoretilena este o substanță inactivă care nu reacționează în contact cu mâncarea. Lipsa de nocivitate a PTFE a fost dovedită științific de cele mai importante autorități în domeniul sănătății.

- PFOA: Acidul perfluorooctanoic este o substanță chimică pe care unii producători o mai folosesc încă, despre care se crede că ar avea efecte negative asupra sănătății.

Acum câțiva ani, TEFAL a fost una dintre primele companii care au renunțat la învelișul din PFOA. În plus, Tefal garantează absența plumbului și a cadmiului din produsele sale.

De ce să alegi învelișul Tefal din PTFE?

- Pentru un gătit sigur cu puține grăsimi și ulei: datorită PTFE care nu este toxic și proprietăților sale antiaderente.

- Pentru un gătit reușit: mâncarea poate fi preparată la temperaturi înalte, datorită învelișului antiaderent.

- Ușor de curățat: datorită proprietăților hidrofobe ale materialului.

- Mai durabile: PTFE este un material antiaderent. Învelișul PTFE Tefal Titanium Excellence durează de până la 3 ori mai mult*.

*Învelișul Titanium Excellence durează de 3 ori mai mai mult decât învelișul TEFAL PowerGlide.

Este PTFE sigur pentru sănătate?

Autoritățile de Sănătate Publică din Europa și Statele Unite au demonstrat că PTFE este o substanță inactivă fără efecte negative asupra sănătății, chiar și în cazul ingerării.

Aceste autorități au confirmat că folosirea PTFE în fabricarea vaselor și ustensilelor de bucătărie nu afectează în niciun fel sănătatea. Mai mult, PTFE este folosit frecvent în medicină pentru învelișul stimulatoarelor cardiace și la implanturi.

Este periculos să gătești într-o tigaie zgâriată?

Vasele de gătit TEFAL sunt produse pentru a dura mai mult timp fără să se deterioreze. Cu toate acestea, în eventualitatea deteriorării, înghițirea accidentală a unei bucăți de înveliș este inofensivă pentru sănătate.

Studiile făcute de Agenția Internațonală pentru Studiul Cancerului (IARC) au confirmat: corpul uman nu asimilează particulele de material, acestea rămânând absolut inofensive.

Totuși, zgârieturile pot cauza o reducere a calităților antiaderente ale vaselor, așa că este recomandat să înlocuiți produsul respectiv.

Tefal e devotat

RESPECTĂRII MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Tefal gestionează și monitorizează Evaluarea Ciclului de Viață a produselor sale. Această metodologie oferă o imagine exhaustivă a impactului asupra mediului în fiecare etapă, pentru a stimula inovația produselor și a proceselor.

Creșterea utilizării materialelor reciclate

Tefal folosește din ce în ce mai mult aluminiu reciclat. Tefal este unul dintre primii producători care au dezvoltat produse făcute 100% din aluminiu reciclat pentru a reduce poluarea cu 90% (față de producerea aluminiului). Vezi video

Produse reciclabile ecologice

80% dintre vasele noastre de gătit pot fi reciclate la nesfârșit.

Creșterea utilizării materialelor reciclate Producție ecologică Durabilitate mai mare Produse reciclabile ecologice
 

Producţie ecologică

Procesul de producție industrială urmează cele mai stricte reguli pentru a respecta mediul. Vezi video

Durabilitate mai mare

Sunt efectuate teste interne și externe pentru a asigura o calitate fără egal. Noul înveliș Tefal Experience durează de 3 ori mai mult decât generațiile precedente (Tefal PowerGlide) pentru un impact mai mic asupra mediului. Vezi video


60 DE ANI

de respect pentru mediuISO 14001

standardul de protejare a mediului pentru toate liniile de producție Tefal


alt
85% dintre oalele și tigăile din aluminiu cu înveliș antiaderent produse în 2016 au fost fabricate în Franța.

Tefal e loial

MANAGEMENTULUI CALITĂŢII

Tefal a pus întotdeauna în topul priorităților sale gradul de mulțumire a consumatorului. Timp de 60 de ani, Tefal a implementat proceduri stricte de control al calității pentru a gestiona și a monitoriza atât aprovizionarea si producția, cât și logistica, distribuția și relația cu clienții.


60 DE ANI

de angajament pentru calitateISO 19001

standardul de calitate pentru fabricile Tefal


Vrei să afli mai multe detalii?

DESCOPERĂ CUM SĂ ÎŢI ALEGI VASELE DE GĂTIT POTRIVITE!

Vezi mai mult
Facebook YouTube