Începeţi ziua într-o notă pozitivă cu cafetiera Subito 3!
Cafetiera Subito 3 de la Tefal este un aparat uşor de utilizat şi elegant. Este prevăzut cu o capacitate de 10-15 ceşti (1,25 l), cu nivel al apei vizibil şi cu un sistem practic antipicurare, astfel încât puteţi servi cafeaua înainte de încheierea ciclului de preparare. Această cafetieră este prevăzută cu un recipient din sticlă pentru cafea şi cu o funcţie automată de oprire după 30 de minute, care păstrează cafeaua caldă.
Cafetiera de la Tefal are un buton On/Off (Pornit/Oprit) luminos amplasat pe partea sa frontală pentru o utilizare uşoară, iar în cromatica sa de negru elegant şi cu designul din oţel inoxidabil va arăta fabulos pe orice blat de bucătărie.
Cu o capacitate de până la 10/15 ceşti (1,25 l), prepară cafea suficientă pentru toată lumea!
Suport pivotant pentru filtru pentru un acces uşor.
Cu nivelurile apei vizibile, verificaţi rapid dacă dispuneţi de suficientă apă pentru cafea.
Buton ON/OFF (Pornit/Oprit) luminos astfel încât să ştiţi când aparatul este pornit şi să puteţi să opriţi ciclul de preparare în orice moment.
Plita are rolul de a menţine cafeaua la temperatura necesară atât timp cât aparatul de cafea este pornit. Această funcţie este disponibilă numai la aparatele prevăzute cu recipient din sticlă.
Depunerile de calcar se formează în mod natural în aparat; îndepărtarea cu regularitate a calcarului va proteja aparatul și îi va prelungi durata de viață. Îndepărtarea calcarului asigură o calitate constantă a cafelei de-a lungul timpului. Calcarul poate afecta iremediabil funcționarea aparatului.
Utilizaţi kitul de îndepărtare a calcarului sau puţin oţet alb: 1. utilizaţi puţină soluţie detartrantă diluată în jumătate de litru de apă sau 25 cl de oţet alb în jumătate de litru de apă; 2. turnaţi soluţia în rezervorul de apă (fără cafea)
3. porniţi ciclul (fără cafea). După 2 minute, opriţi ciclul manual. Lăsaţi aparatul de cafea oprit timp de o oră
4. reporniţi aparatul de cafea pentru a termina ciclul
5. pentru a clăti aparatul, efectuaţi 2 cicluri de preparare a cafelei folosind doar apă
Repetaţi întreaga operaţiune de îndepărtare a calcarului, dacă este necesar (1-5).
Frecvenţa îndepărtării calcarului din aparatul de cafea depinde de duritatea apei şi de cât de des utilizaţi aparatul de cafea. Următoarele semne indică depuneri de calcar: ciclul de preparare a cafelei durează mai mult, aparatul produce mult abur, face mai mult zgomot la finalul ciclului sau se opreşte în timpul utilizării. Aceasta înseamnă că în aparatul de cafea există depuneri de calcar. Ar trebui să îndepărtaţi calcarul din aparatul de cafea o dată la fiecare 20-40 de cicluri sau o dată pe lună, în funcţie de duritatea apei.
Carafele izolate nu trebuie să fie niciodată introduse în mașina de spălat vase. Clătiți carafa izolată din plastic în apă caldă imediat după utilizare. Nu curățați niciodată carafa cu ajutorul unei perii de spălat vase sau al unui alt obiect, deoarece acest lucru poate conduce la apariția unor crăpături și, în cele din urmă, la spargerea sticlei. Carafele izolate din inox șlefuit pot fi curățate cu ușurință cu ajutorul unei perii de spălat vase sau al unui obiect similar, chiar și în interior.
• Cantitatea de cafea măcinată este prea mare. Recomandăm utilizarea unei măsuri de cafea (7 grame) la o cană. • Cafeaua măcinată este prea fină (cafea măcinată de tip „espresso”). • Dacă utilizați un filtru permanent, nu mai este nevoie de un filtru de hârtie. • Anumite tipuri de filtre de hârtie (pentru a prepara cafea tare) pot prelungi timpul de trecere a apei prin filtru și, eventual, pot cauza revărsarea apei.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Acest lucru depinde în totalitate de gust: puteţi cumpăra din supermarketuri cafea premăcinată pentru filtre de cafea, având o varietate de tării şi arome, puteţi să măcinaţi dumneavoastră boabele de cafea sau puteţi cumpăra boabe de la un magazin de cafea şi să solicitaţi să fie măcinate la consistenţă pentru filtru.
Păstraţi întotdeauna cafeaua măcinată într-un recipient etanş sau sigilaţi pachetul cu un clips pentru pungi. Păstraţi recipientul în frigider pentru a păstra prospeţimea timp îndelungat.
Se depune calcar pe circuitele interne, iar apa nu mai curge corespunzător, ci mult mai încet. Garanția nu include defecțiunile cauzate de neîndepărtarea periodică a calcarului.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.