Tefal Easy Grip Ceramic

Easy Grip Ceramic Un nou înveliş ceramic rezistent pentru o gamă solidă, uşor de manipulat
 • Un înveliş ceramic cu rezistenţă mare.

Easy Grip Ceram, un nou înveliş ceramic rezistent, pentru o gamă solidă şi practică!

 • Mânerele mari transformă această gamă într-una practică şi uşor de utilizat.
 • Datorită învelişului ceramic, această gamă este suficient de solidă pentru a rezista foarte mult timp!

Gama Easy Grip Ceram include: 

 • Formă de copt pentru tarte (27 cm).
 • Formă de copt pentru pâine (12 x 25 cm).
 • Formă de copt pentru pizza (34 cm).
 • Tavă de copt (23 x 36 cm).Caracteristici esenţiale
 • Înveliş ceramic: Un material solid şi rezistent

 • Mânere mari: Pentru o manipulare uşoară a produsului

 • Înveliş ceramic: un material uşor de curăţat

 • Înveliş ceramic pentru o desprindere perfectă a preparatului

Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Folosiți întotdeauna ustensile din lemn sau din plastic. Nu folosiți niciodată ustensile din metal.
În cazul cuptoarelor cu ventilator, evitați recipientele din sticlă sau ceramică. Reglați o temperatură de coacere mai mică decât cea recomandată și creșteți timpul de coacere.
Interiorul vasului de gătit are un înveliș cu o suprafață antiaderentă foarte rezistentă. Înainte de a o utiliza pentru prima dată, clătiți vasul cu apă fierbinte, uscați-l și turnați o jumătate de lingură de ulei pentru gătit. Întindeți uleiul cu atenție cu o lavetă curată.
• Respectați timpul de coacere recomandat,
• Este de preferat să se folosească o tavă pentru plăcintă cu un strat metalic de culoare închisă și cu înălţime reglabilă și să se evite tăvile de ceramică, teracotă, porțelan sau sticlă
• Poziționați pe raftul corespunzător: pe raftul din mijloc, în cazul cuptoarelor cu ventilator, și pe raftul de jos, în cazul cuptoarelor cu convecție,
• Nu folosiți folie de aluminiu pentru gătit.
Dimensiunile menționate pe ambalaj sunt, de obicei, dimensiunile interne, însă, în orice caz, o mică diagramă ilustrează corespondența dimensiunilor.
Toate învelișurile antiaderente conțin PTFE, abrevierea pentru politetrafluoretilenă, un polimer plastic. Este un ingredient alunecos, format din molecule de tetrafluoroetilenă care conțin numai carbon și fluor. Învelișul antiaderent nu este atacat de bazele acide sau alcaline și rămâne stabil în timpul gătitului. Autoritățile de sănătate franceze, europene și americane au aprobat utilizarea învelișurilor antiaderente din PTFE pentru vasele de bucătărie. De fapt, este o substanță care nu produce nicio reacție chimică atunci când intră în contact cu alimentele, apa sau produsele de curățat. În cazul absorbției, este complet inofensiv pentru corp. Trece prin corp fără a fi absorbit, ca orice altă fibră. Învelișul antiaderent este atât de sigur din punctul de vedere al sănătății încât este adesea utilizat în medicină pentru acoperirea pacemakerelor și a micilor tuburi care înlocuiesc arterele.
NU. Vasele de gătit cu înveliș antiaderent TEFAL/T-fal nu conțin PFOA. Acest lucru este verificat în mod regulat de laboratoare independente, care verifică absența PFOA din produsele finite. Începând din 2003, au fost realizate cu regularitate teste de laboratoare independente din multe țări (INERIS din Franța, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS din Regatul Unit, FABES Labs din Germania, MB Labs din Canada și SGS din China). Aceste teste au demonstrat în mod sistematic absența PFOA din produsele cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Sunt foarte rare cazurile în care învelișul antiaderent se uzează în condiții de utilizare casnică obișnuită. Utilizarea și întreținerea corecte vor permite o performanță mai bună în timp. Cele mai multe cazuri de uzare a învelișului antiaderent prezintă urme de supraîncălzire, zgâriere și/sau curățare cu produse abrazive. Supraîncălzirea excesivă poate cauza uscarea și cojirea suprafeței oalei. Acest tip de deteriorare nu este acoperit de garanție. Dacă utilizați ocazional foc mare sau ați supraîncălzit tigăile, vă recomandăm să recondiționați vasele de gătit mai des.
În prezent, există multă confuzie cu privire la învelișurile antiaderente, uneori în ceea ce privește PFOA. Cu toate acestea, învelișurile antiaderente Tefal/T-fal sunt realizate din PTFE (abrevierea denumirii științifice politetrafluoroetilenă), iar caracterul inofensiv al acestui material este recunoscut de agențiile de sănătate publică din Europa și Statele Unite ale Americii. PFOA și PTFE sunt două elemente complet diferite. Pe scurt, vasele de gătit cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal sunt realizate din PTFE și nu conțin PFOA. În plus, de peste 20 de ani, Tefal/T-fal și-a luat angajamentul de a nu utiliza plumb sau cadmiu pentru niciunul dintre vasele sale de gătit, care să servească drept garanție a caracterului inofensiv al tuturor produselor sale. Veți găsi acest angajament în eco-informarea creată de Groupe SEB.
PFOA este abrevierea în limba engleză standard pentru acidul perfluorooctanoic. PFOA se utilizează în procesul de fabricație a multor produse precum învelișurile antiaderente, ambalajele care pot fi introduse în cuptorul cu microunde, unele materiale textile, covoarele rezistente la pete, cutiile de pizza care nu absorb grăsimea… În cazul produselor sale finite, angajamentul Tefal/T-fal este acela de a garanta absența PFOA, a plumbului și a cadmiului și caracterul inofensiv pentru mediu și consumator al produselor sale care au înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Învelișurile antiaderente și emailul vaselor de gătit Tefal/T-fal nu conțin nici cadmiu, nici plumb. Am observat că aceste substanțe nocive se pot răspândi atunci când produsul este spălat în mașina de spălat vase, după care se depun din nou pe toate ustensilele din mașina de spălat vase. Utilizarea acestor ustensile ulterior pentru a mânca sau a găti cauzează ingerarea cadmiului sau a plumbului care rămâne apoi în corpul omenesc. Pentru acest motiv, toate vasele noastre de gătit sunt concepute și fabricate fără plumb sau cadmiu de peste 20 de ani. Puteți găsi această eco-informație pe ambalajele tuturor produselor noastre cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Învelișul antiaderent Tefal/T-fal este un înveliș tehnic realizat dintr-un polimer numit politetrafluoroetilenă = PTFE. Proprietățile antiaderente ale vaselor de gătit sunt asigurate de PTFE. Autoritățile de sănătate publică din Europa și din Statele Unite ale Americii au demonstrat că PTFE este o substanță inertă care nu intră în reacție chimică cu alimentele, apa sau produsele de curățat de uz casnic. Este total inofensivă în caz de ingerare. Aceste autorități de sănătate publică au confirmat caracterul inofensiv al învelișurilor antiaderente din PTFE ale vaselor de gătit. De altfel, PTFE este atât de sigură încât este utilizată în mod frecvent în medicină la pacemakerele cardiace și micile tuburi care înlocuiesc arterele. Aceasta este utilizată pentru proceduri chirurgicale pentru pacienții care suferă de boli grave ale rinichilor. În cele din urmă, și unele proteze pentru articulații sunt acoperite parțial cu PTFE.
Ca parte a angajamentului său față de calitate, Groupe SEB a creat o politică de Eco informare denumită „Sănătate și mediu” privind produsele sale Tefal/T-fal cu înveliș antiaderent. Acest angajament garantează absența PFOA, a plumbului și a cadmiului din învelișurile Tefal/T-fal și caracterul inofensiv al produselor noastre antiaderente din punctul de vedere al influenței asupra mediului înconjurător și asupra consumatorului. Această politică de Eco informare se bazează pe o analiză periodică realizată de laboratoare independente din mai multe țări (INERIS din Franța, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS din Regatul Unit, FABES Labs din Germania, MB Labs din Canada, SGS din China) (link către site-urile laboratoarelor). Acest angajament se regăsește pe site-ul Tefal/T-fal, precum și pe ambalajele vaselor de gătit cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
Învelișul antiaderent este rezistent la toate produsele chimice cunoscute și este construit astfel încât să nu se spargă sau să se desprindă în condiții normale de utilizare. În cazul în care vasul pentru gătit nu este utilizat corect și particulele învelișului sunt înghițite accidental, acest lucru nu constituie un pericol. Aceste particule nu sunt toxice și sunt aproape complet inerte. Acestea vor trece prin corp fără a fi absorbite.
Orice articol de bucătărie încălzit la o temperatură prea mare va cauza degajarea de fum. Cu toate acestea, fumul de la articolele de bucătărie antiaderente nu implică niciun risc pentru oameni sau animale, cu excepția păsărilor. Acestea au un sistem respirator deosebit de sensibil și, prin urmare, sunt sensibile la fum în general. Prin urmare, este suficient să urmați bunele practici de gătit și să nu supraîncălziți niciodată articolele de bucătărie.