Tort de ciocolată și caramel

Tort de ciocolată și caramel

Desert

  • 6

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

Ingrediente

  • 350 g zahăr
  • 4 ouă
  • 250 g făină simplă
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g unt sărat
  • 20 g unt pentru tava de copt
  • 120 ml smântână cu nivel scăzut de grăsime
  • 200 ml ulei neutru
  • 20 g cacao
  • 60 g miere
  • 50 ml apă

Pregătire

Unge tava de copt a aparatului ActiFry cu unt.

Într-o cratiță mică, încălzește la 160 de grade zahărul împreună cu mierea și apa. Atunci când compoziția începe să se caramelizeze, oprește focul și apoi adaugă untul cubulețe și smântâna și lasă compoziția de-o parte.

Pentru aluat vom amesteca uleiul cu restul zahărului rămas adăugând cele 4 ouă, urmate de făina și praful de copt cernute împreună. Separă compoziția în 2 părți egale: la o parte se va adăuga cacao și la cealaltă se vor adăuga 150 g de caramel rece.

Toarnă 3 linguri de aluat cu ciocolată în mijlocul tăvii ActiFry apoi 3 linguri de aluat cu caramel deasupra aluatului cu ciocolată și continuă așa cu restul compoziției. Acoperă tava cu o folie de aluminiu fără să atingi compoziția.

Începe procesul de gătire la timpul indicat.

Lasă tortul să se răcească înainte de al scoate din tavă și decorează-l cu restul caramelului și servelte-l.