Tiramisu cu mousse de ciocolată albă

Tiramisu cu mousse de ciocolată albă

Desert

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • 4h00

    Timp de pauză

Ingrediente

  • 8 pişcoturi
  • Pudră de cacao neagră pentru ornat
  • 15 g de Amaretto (sau rom)
  • 13 g de zahăr
  • 140 g de ciocolată albă
  • 25 g de zahăr
  • 17 cl de lapte
  • 14 cl de frişcă lichidă rece
  • 14 g de amidon de porumb
  • 1 păstaie de vanilie
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 0,8 g de gelatină vegetală pudră (1 linguriţă rasă)

Pregătire

Mousse de ciocolată albă: Amestecă zahărul şi gălbenuşurile de ou. Adaugă amidonul de porumb, peste care ai turnat gelatină vegetală şi amestecă bine pentru a evita formarea de cocoloaşe. Adaugă treptat laptele şi aromatizează cu seminţe de vanilie (desfă păstaia şi scoate seminţele). Toarnă amestecul într-o cratiţă.

Pune cratiţa pe aragaz la foc mediu, amestecând constant, până se îngroaşă compoziţia.. Redu focul. Adaugă ciocolata albă. Ţine compoziţia pe foc şi amestecă până când se topeşte ciocolata. Acoperă cu folie alimentară (care trebuie să rămână în contact cu suprafaţa cremei, pentru a împiedica formarea unei pelicule uscate). Lasă amestecul la răcit (fără a-l introduce în frigider).

Bate frişca lichidă. Când crema de ciocolată albă este aproape rece, adaugă frişca bătută în 2 etape. Pune amestecul într-o pungă pentru ornat. Lasă amestecul la frigider până se răceşte complet. Pentru sirop, încălzeşte cafeaua şi zahărul. Aromatizează cu alcoolul. Lasă să se răcească.

Înmoaie pişcoturile în acest sirop şi aranjează-le în vase ramekin sau în vasul din care se face servirea. Ornează pişcoturile cu mousse-ul de ciocolată albă.

Chiar înainte de servire, presară pudră de cacao neagră.