Sparanghel prăjit cu căşuni, oţet balsamic şi bacon la grătar

Sparanghel prăjit cu căşuni, oţet balsamic şi bacon la grătar

Aperitiv

  • 4

    Număr de persoane

  • Ridicat

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 20-24 fire de sparanghel verde
  • 40 g parmezan întreg
  • 7cl ulei de măsline
  • 2 cl oţet balsamic
  • 150 g căpşuni
  • 8 felii de bacon sau slănină
  • sare şi piper

Pregătire

Spală şi taie căpşunile în 2-4, în funcţie de dimensiune.

Spală sparanghelul şi înlătură frunzele de-a lungul tulpinii. Rumeneşte feliile de bacon şi apoi scoate-le din tigaie.

Pune puţin ulei în tigaie. Sparanghelul se rumeneşte şi se glazurează în ulei de măsline. Când ajunge la textură al dente, înlătură glazura cu oţet balsamic. Opreşte focul. Adaugă căpşunile în timp ce amesteci bine, până sunt şi ele acoperite cu oţet.

Aşează feliile de bacon în farfurii. Aranjează sparanghelul şi căpşunile deasupra.

Ornează cu fâşii de parmezan, sare, piper şi un strop de ulei de măsline.