Risotto cu creveţi

Risotto cu creveţi

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Ridicat

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 200 g orez pentru risotto
  • 20 de creveţi
  • 50 g parmezan
  • 100 g mascarpone sau cremă de brânză
  • 10 cl vin alb sec
  • 5 cl ulei de măsline
  • 1 l supă de creveţi (sau de legume)
  • 75 g cepe franţuzeşti
  • câteva fire de coriandru
  • sare şi piper

Pregătire

Curăţă şi taie fin cepele franţuzeşti. Toacă câteva fire de coriandru. Curăţă creveţii şi taie-i în 3 (cu excepţia a 8 creveţi care vor fi folosiţi pentru decorare).

Încălzeşte supa intr-o oală. Într-o tigaie wok, încălzeşte uleiul şi rumeneşte creveţii (atât bucăţile tăiate, cât şi cei întregi).

Scoate creveţii şi pune cepele în loc. Glazurează fără să le rumeneşti prea mult. Adaugă orezul. Amestecă bine şi sotează mixul capătă o textură uşor transparentă.

Pune vinul alb şi amestecă până scade. Adaugă supa câte un polonic odata, amestecând continuu. Când orezul este fiert, adaugă crema de brânză, coriandru şi creveţii tăiaţi.

Amestecă. Presară parmezan ras deasupra şi apoi şi creveţii întregi. Acoperă şi lasă să stea timp de 3 minute înainte de servire.