Găluşte de scoici crocante cu fistic şi parmezan

Găluşte de scoici crocante cu fistic şi parmezan

Aperitiv

  • 4

    Număr de persoane

  • Ridicat

    Cost

  • Greu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 8 scoici
  • 80 g parmezan întreg
  • 40g fistic nesărat
  • 5 cl ulei de fistic
  • 3 foi de plăcintă (1 foaie pentru 3 găluşte)
  • 20 g unt
  • 2 cl ulei vegetal
  • sare şi piper

Pregătire

Toacă fisticul grosier. Taie parmezanul în fâşii subţiri. Marinează scoicile în puţin ulei de fistic şi condimentează-le cu sare şi piper. Topeşte untul şi amestecă-l cu ulei.

Umezeşte foile de plăcintă cu acest amestec.

Taie fiecare foaie de plăcintă în câte 3 cercuri egale. Pune un pic de fistic în mijlocul fiecărei bucăţi de foaie de plăcintă.

Pune o scoică deasupra şi ornează cu fâşii de parmenzan. Adună foaia de plăcintă astfel încât să formezi o găluşcă în jurul scoicii. Prăjeşte întâi pe partea cu parmezanul şi apoi şi pe partea cealaltă până când găluştele devin aurii.

Serveşte cu salată verde/rucola.