Fileuri de pește cu migdale

Fileuri de pește cu migdale

Feluri principale

  • 2

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 2 fileuri de cod de câte 150 g (sau biban de mare)
  • 40 g de migdale albe întregi
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
  • 2 cepe, mărunțite
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute
  • 1 linguriță de sos de pește
  • 2 cepe verzi
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 lime (1/2 pentru zeamă și 1/2 feliată pentru garnitură)

Pregătire

Pregătește ingredientele.

Pune migdalele în oală. Prăjește-le (până se rumenesc)

Transferă-le și amestecă cu toate ingredientele și bulbii de ceapă verde. Păstrează frunzele de ceapă pt. decor.

Acoperă 1 latură a fileurilor cu pasta. Înfășoară-le în hârtie de copt. Pune coșul pt. gătit la abur. Toarnă 250 ml apă fierbinte în oală.

Timp de gătire: 7 minute.

Îndepărtează hârtia. Decorează cu frunze de ceapă verde și felii de lime. Servește cu orez.