Cremă fină de smântână cu caramel, unt sărat, și popcorn

Cremă fină de smântână cu caramel, unt sărat, și popcorn

Desert

  • 4

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 200 g smântână lichidă
  • 40 g unt uşor sărat
  • 180 g lapte
  • 260 g smântână lichidă
  • 25 g amidon de porumb
  • popcorn caramelizat pentru ornat

Pregătire

Caramel: Pune zahărul în tigaie. Găteşte la foc mediu şi lasă zahărul să se caramelizeze fără să amesteci. Când începe să se rumenească pe dedesubt, ăncepe să amesteci pentru a se carameliza uniform. Adaugă smântâna puţin câte puţin, având grijă să nu stropească. În cele din urmă, adaugă untul. Amestecă bine. Ia de pe foc şi lasă să se răcească.

Toarnă puţin caramel în vase.

Crema: Amestecă 100 g de caramel cu smântână şi apoi cu lapte. Toarnă 7 cl de lichid peste amidonul de porumb, apoi adaugă şi restul de lichid. Pune într-o cratiţă şi găteşte la foc mediu, amestecând continuu. Opreşte focul şi adaugă cele 2 gălbenuşuri de ou. Amestecă bine.

Împarte crema în vase, peste caramel. Lasă să se răcească.

Ornează cu popcorn caramelizat.