Cotlete Grand Veneur cu piure de rădăcină de ţelină

Cotlete Grand Veneur cu piure de rădăcină de ţelină

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Ridicat

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • yes

    Nutritiv & Delicios

Nutritious & Delicious
Valori nutriţionale385.0 Kcal
Proteine 27,7 g
Glucide 31,7 g
Grăsimi 15,8 g
Sodiu 0,98 g

Trebuie să fie gustos, sănătos și convenabil: în bucătărie, vă doriți totul! Cu reţetele Nutritious & Delicious, să îmbinaţi savoarea aromelor și alimentația echilibrată este floare la ureche! Tefal vă oferă aparate de gătit inovatoare şi reţete unice care mențin valorile nutritive ale alimentelor.

Ingrediente

  • 8 cotlete de miel (50 g fiecare)
  • 1 crenguţă de cimbru proaspăt
  • 100 ml de vin roşu
  • 1ceapă franţuzească, feliată fin
  • 1 bucată de rădăcină de ţelină, curăţată şi tăiată în cuburi
  • 400 ml de supă de vită (sub formă de gelatină)
  • 2 linguri de jeleu de coacăze roşii
  • 150 ml de smântână cu conţinut redus de grăsime
  • sare şi piper

Pregătire

Marinaţi cotletele de miel condimentate cu cimbru, vin roşu şi ceapă franţuzească. Aşezaţi bucăţile de miel în coş împreună cu ceapa franţuzească, cimbrul şi rădăcina de ţelină. Puneţi vinul deoparte.

Gătiţi la abur timp de 15 minute, în paralel cu aperitivul şi desertul. Între timp, într-o cratiţă scădeţi vinul roşu până este aproape evaporat. Adăugaţi supa şi jeleul de coacăze roşii, încălziţi lent, până la dizolvare. Condimentaţi după gust.

După prepararea cărnii, puneţi rădăcina de ţelină într-un zdrobitor de legume sau faceţi-o piure cu un mixer vertical, adăugaţi smântâna proaspătă. Puneţi câteva linguri de piure de rădăcină de ţelină pe fiecare farfurie şi ungeţi cotletele de miel cu sos.