Clătite cu parmezan, cremă de brânză și somon afumat by Mihaela Negrescu

Clătite cu parmezan, cremă de brânză și somon afumat by Mihaela Negrescu

Aperitiv

  • 7

    Număr de persoane

  • Redus

    Cost

  • Foarte uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • 5 min

    Timp de pauză

Ingrediente

  • 100 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingură parmezan ras
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 15 g ulei pentru uns tigaia (opțional)
  • 100 g somon afumat
  • 50 g cremă de brânză
  • 50 g capere
  • cateva fire de marar

Pregătire

Treaba este simplă la aceste clătite! Nu vă pun prea mult la lucru! ;) Se iau ingredientele solide: făina, praful de copt, praful de sare si parmezanul, se adună într-un bol și se amestecă. Într-un pahar mai înalt turnăm laptele în care spargem și un ou. Mixul obținut îl turnăm în bolul cu ingredientele solide. Amestecăm totul până obținem o compoziție omogenă.

Am incins o tigaie de clătite, în cazul meu Tefal - Mini Chef, am urmărit indicatorul termic din mijlocul tigăii care îmi indică temperatura optimă pentru a începe să gătești.   Nu voi folosi ulei pentru ca nu e nevoie in cazul tigăii mele, dar daca voi știți că tigaia voastră, va face surprize, înainte de a turna aluatul de clătite e bine să îi ungeți suprafața cu ulei. Luăm cu ajutorul unui polonic din compoziția obținută și turnăm în mijlocul tigăii.  Aluatul se va intinde spre margini fără a-l ajuta în vreun fel. Coacem clătitele pe fiecare parte cca un minut la un foc moderat și stai cu ochii pe ele să nu se ardă! Din cantitatea de mai sus, așa cum v-am indicat, vă vor ieși cca 6-8 clătite.

Acum că avem clătitele gata, să începem să le decorăm! :) Cea mai netedă suprafață a clătitei o ungem cu cremă de brânză, peste care punem o bucată/bucățică de somon, presărăm cateva capere și decorăm cu fire de mărar!! Hop și am terminat!!