Clătite cu jambon afumat și mozzarella, gratinate

Clătite cu jambon afumat și mozzarella, gratinate

Aperitiv

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 1 L lapte
  • 80 g făină
  • sare
  • piper negru (râșniță)
  • nucșoară
  • 50 g pesto din busuioc
  • 500 g jambon afumat, felii
  • 150 g gruyere ras
  • 30 g pătrunjel verde
  • 150 g ardei copți
  • 100 g nuci

Pregătire

Într-un vas se pune la încălzit laptele, peste care se presară fin făina. Se amestecă ingredientele și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Sosul Béchamel se lasă la răcit.

Apoi se pune făina într-un vas, se adaugă ouăle şi se mixează. Se toarnă treptat laptele şi se amestecă cu un tel până devine o emulsie fluidă. Clătitele se rumenesc în tigaia Tefal Pleasure.

Se alternează straturi de clătite, jambon, sos béchamel și ardei copți tăiați fin. Ultimul strat este sosul bechamel.

Compoziția se va introduce la cuptor, la foc mediu, timp de 25 de minute pentru a se gratina. Se servește cu pătrunjel verde presărat deasupra.