TEFAL Cântar de baie Classic Decor PP1143V0

Cântar de baie Classic Decor PP1143V0 Simplu şi practic!

Tefal Classic este un cântar de baie electronic deosebit de precis datorită gradaţiei la 100 g, putând cântări până la 160 kg. Datorită design-ului subţire, cu o platformă mare de sticlă este uşor de manevrat şi depozitat şi în acelaşi timp, robust şi uşor de curăţat. Afișarea se face pe un ecran mare, tip LCD, cu cifre ușor de citit, de 28 mm. Produsul dispunde de o funcție automată de Pornire/Oprire pentru o ușurință în folosire.
Classic este întotdeauna pregătit de utilizare, având o baterie inclusă în pachet pentru a-l putea folosi imediat după ce l-ai scos din cutie.

Monitorizează-ţi greutatea în cel mai simplu mod!

Practic și exact, Tefal Classic este un cântar de baie compact și foarte ușor de folosit. Cu o platformă mare din sticlă și un ecran LCD, care afişează cifre de 28 mm, pentru citire uşoară, verificarea greutății nu a fost niciodată mai simplă.

Tefal Classic poate cântări până la 160 kg, cu exactitate deosebită datorită gradaţiei la fiecare 100 g.

Funcția de pornire automată activează cântarul de îndată ce pășești pe el, iar funcția de oprire automată oprește cântarul după 10 secunde de nefolosire.

Datorită design-ului elegant şi simplist şi platformei subţiri de cântărire, Classic se potriveşte perfect în orice casă şi este foarte uşor de manevrat şi depozitat.

Tefal Classic combină ideal design-ul simplu şi elegant cu performanţa şi exactitatea.

Caracteristici esenţiale
 • Confort maxim în utilizare

  Platformă mare din sticlă şi ecran LCD cu caractere mari pentru citire uşoară.

 • Capacitate mare

  Tefal Classic suportă o greutate de până la 160 kg, cu o gradaţie exactă la fiecare 100 g.

 • Design subţire

  Design-ul elegant din sticlă subțire, colorată, se potrivește perfect în orice casă.

 • Funcţii inteligente

  Funcția de pornire automată activează cântarul de îndată ce păşeşti pe el, iar funcția de oprire automată oprește cântarul după 10 secunde de nefolosire.

 • Igienic

  Platformă mare din sticlă tratată termic, igienică și ușor de curățat.

 • default

  Rezistent şi durabil

  Cântar rezistent şi de încredere, din materiale de înaltă calitate, având o garanţie de 2 ani.

 • Gata de utilizare

  Baterie inclusă în pachet pentru utilizare imediată.

Caracteristici
SPECIFICAȚII TEHNICE
Capacitate 160  kg
Gradație 100  g
Culoare Albastru cu decor sub formă de triunghiuri  
Tip baterie CR 2032  
Baterii incluse    

Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Este important să vă cântăriţi întotdeauna la aceeaşi oră a zilei. Frecvenţa ideală este de o dată pe săptămână.
Această funcţie permite o afişare imediată a greutăţii. Nu este necesar să aşteptaţi să fie afişat „0” – calcularea greutăţii începe imediat.
Majoritatea modelelor recente de cântare de baie sunt prevăzute cu un buton în zona în care se află bateria; în caz contrar, consultaţi manualul de utilizare.
Pentru a fi pe deplin satisfăcuţi de acest aparat, măsurarea şi cântărirea trebuie să se efectueze întotdeauna în aceleaşi condiţii:
— cântăriţi-vă întotdeauna în picioarele goale. Picioarele trebuie să fie uscate şi poziţionate în mod corespunzător pe electrozi. Ţineţi cont de faptul că dacă picioarele dumneavoastră au pielea îngroşată, măsurătoarea poate fi viciată;
— de preferat o dată pe săptămână, dimineaţa;
— la 1/4 de oră după ce v-aţi trezit astfel încât apa din corpul dumneavoastră să fie distribuită în membrele inferioare.
Este, de asemenea, important să vă asiguraţi că nu există niciun contact între picioare (coapse, genunchi, gambe) sau între tălpi. Dacă este necesar, aşezaţi o coală de hârtie între picioare.
Depinde de tipul de cântar pe care îl utilizaţi:
— cântar de diagnostic: măsurarea va fi viciată;
— alt cântar de baie: nicio influenţă asupra măsurătorii.
Menține întotdeauna cântarul în poziție orizontală și nu așeza obiecte pe el.
Dacă nu vei utiliza cântarul o perioadă mai îndelungată, scoate-i bateriile.

Dacă vei depozita cântarul în poziție verticală cu unul sau mai multe picioare în aer sau dacă ai lăsat obiecte pe cântar, prima măsurare va fi incorectă.
Vei vedea un mesaj „ERR” și vei auzi un semnal sonor lung la sfârșitul operației de cântărire. Va trebui să te cântărești din nou.
Datorită caracteristicii sale de bio-impedanță, recomandăm consultarea medicului pentru a determina dacă, pe durata sarcinii, poți utiliza cântarul Body partner în condiții de siguranță. Totuși, dacă îl utilizezi, reține: calculul masei de grăsime corporală va fi incorect. De aceea, te sfătuim ca în timpul sarcinii să îl ignori.
Vă recomandăm să utilizaţi întotdeauna baterii alcaline noi (baterii LR03) şi să nu utilizaţi niciodată baterii saline (baterii R03) sau baterii reîncărcabile (HR03).
Când schimbaţi bateriile, înlocuiţi întotdeauna toate bateriile cu baterii alcaline noi.
Această recomandare nu se aplică în cazul cântarelor prevăzute cu baterii rotunde R2032 sau baterii cu litiu.
Poți curăța cântarul cu o lavetă uscată fără scame, ușor umezită în apă.
Nu utiliza bureți metalici sau prafuri de curățat. Nu scufunda niciodată dispozitivul în apă.
Este normal ca mesajul „8888” sa fie afişat în momentul introducerii bateriilor. Produsul este în faza de iniţializare. Aşezaţi-l pe o suprafaţă plană şi aşteptaţi ca mesajul să dispară. Dacă mişcaţi aparatul sau dacă vă urcaţi pe acesta în timp ce este afişat mesajul „8888”, veţi reporni faza de iniţializare. Iniţializarea poate dura între 5 şi 30 de secunde.
Cântarul a detectat o anomalie în timpul cântăririi şi se recalibrează. Va trebui să coborâţi de pe cântar şi să aşteptaţi să fie afişat mesajul „0.0” înainte de a vă reurca pe acesta.
Tastatura virtuală este activată numai după finalizarea cântării.
Trebuie respectate următoarele reguli:
— coborâţi de pe produs după finalizarea cântăririi;
— produsul trebuie să rămână pe sol atunci când apăsaţi pe tastatură;
— apăsaţi pe taste doar cu un singur deget;
— utilizaţi doar degetul pentru a apăsa pe taste (nu obiecte).
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Nu utilizaţi aparatul. Pentru a evita orice pericol, duceţi-l
la un centru de service autorizat pentru a fi înlocuit.
Da, un cântar de diagnostic măsoară masa musculară şi, scăzându-o din masa corporală totală, calculează grăsimea corporală totală indiferent de localizarea acesteia.
Da, greutatea hainelor se adaugă la masa de grăsime.
În urma calibrării în fabrică a cântarelor de baie, este posibil să fi apărut anumite variaţii de la un cântar la altul. Ar putea apărea unele diferenţe rezultate din aceste variaţii dacă vă comparaţi greutatea măsurată pe două cântare de baie diferite.
Nu ar trebui să utilizați cântarele inteligente dacă aveți un pacemaker sau orice alt dispozitiv medical. Cântarele inteligente transmit un mic semnal electric prin corpul dumneavoastră pentru a vă măsura masa de grăsime corporală, semnal care poate deteriora un pacemaker sau poate interfera cu acesta (sau cu orice alt dispozitiv medical).
Esențială pentru funcționarea corectă a corpului dumneavoastră, măsurarea ei vă permite să fiți alertați în cazul unei hidratări prea scăzute.
Compusă din apa corpului, organe, oase și mușchi, rolul său nu este neglijabil în ceea ce privește consumul zilnic de energie.
Esențială pentru corpul dumneavoastră, este o rezervă de energie care trebuie monitorizată.
IMC este un indice internațional, definit de OMS în 1997.
IMC indică nivelul greutății corporale și, astfel, riscul de a fi supraponderal. Se măsoară astfel:


IMC este un indice global și nu este foarte personalizat. Nu determină valoarea masei de grăsime sau a masei musculare.
Cântarele noastre utilizează impedanța bioelectrică, cunoscută și sub denumirea de bioimpedanță.

În corp este trimis un curent sinusoidal de intensitate scăzută, care traversează cu ușurință țesuturile bogate în apă (masa musculară: mușchi, piele etc.) și întâmpină mai multă rezistență la nivelul țesuturilor sărace în apă (masa de grăsime).


Rezistența astfel obținută, împreună cu ecuații ce țin cont de profilul tău, ne permit calcularea masei tale musculare.

Masa de grăsime se obține scăzând masa musculară din greutatea totală.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.