Ingenio | Tefal

 • Pe plită PE PLITĂ
 • În cuptor ÎN CUPTOR
 • Pe Masă PE MASĂ
 • Into The Fridge ÎN FRIGIDER

Simplu. Versatil
INGENIOS.

Ușor de folosit cu o singură mână, mânerul patentat Ingenio este rezultatul a două decenii de cercetare și testare riguroasă.


Conceptul revoluționar Tefal Ingenio - pentru o experienţă deosebită în bucătărie!


Pe plita

In cuptor

To The Table

Into The Fridge

Optimum Storage

Handle Security

 • Pe plită...
  Vasele de gătit Ingenio sunt prevăzute cu cel mai rezistent înveliș antiaderent de la Tefal și cu tehnologia patentată Thermo-Spot* ce indică momentul în care tigaia atinge temperatura optimă pentru a începe să găteşti.
  *Disponibil doar la tigăi
 • În cuptor...
  Datorită mânerului detașabil, vasele de gătit Ingenio se potrivesc cu ușurință în cuptor, fără restricţii privind temperatura, astfel încât fiecare produs poate fi folosit ca tigaie sau vas pentru cuptor. Ideale pentru rețetele a căror preparare începe pe plită şi se continuă în cuptor.
 • Pe masă...
  Vasele de gătit Tefal Ingenio se transformă în vase pentru servire imediat ce mânerul este detașat. De aceea, nu va mai fi nevoie să transferi preparatul pentru a fi servit.
 • În frigider...
  Adaugă capacul ermetic Ingenio pentru a depozita mâncarea rămasă în frigider. Poţi reîncălzi preparatul în același vas, fără a mai fi nevoie să-l transferi.
 • În dulap...
  Gama Ingenio oferă o economie semnificativă de spațiu deoarece produsele pot fi cu ușurință stivuite.
 • Mâner sigur şi robust...
  Mânerul Ingenio poate susține o greutate de până la 10 kg, având de asemenea o garanţie de 10 ani.

Descoperă
rețetele noastre

Ingenio revoluționează felul în care gătești, datorită tigăilor pe care le poți folosi pe plită, în cuptor, pe masă și chiar în frigider.

Gătitul nu a fost niciodată mai simplu!


Pulpe de pui marinate și pilaf

Step 1

Pasul 1

Combină pulpele de pui cu toate ingredientele folosite la marinarea preparatelor pentru grătar într-o cratiță pentru sos, acoper-o cu un capac ermetic și depoziteaz-o la frigider pentru câteva ore.

Step 2

Pasul 2

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Curăță semințele și taie ardeiul. Adaugă-l în cratiță. Folosește mânerul pentru a băga cratița în cuptor. Gătește preparatul pentru 30 de minute.

Step 3

Pasul 3

Încălzește uleiul și untul în wok. Sotează ceapa fără a-i permite să se rumenească. Adaugă orezul și amestecă-l ușor (până devine ușor translucid). Adaugă lichidul (600 cl de apă sau supă de pui) și redu sursa de căldură pentru a permite să fiarbă ușor (fără să acoperi) în jur de 20-25 minute.

Step 4

Pasul 4

Atunci când orezul este gătit, verifică dacă puiul este și el gata și servește-le împreună cu o frunză de busuioc, pentru decor.

Plăcinta ciobanului

Step 1

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Step 2

pasul 2

Curăță și taie grosier cartofii, pune-i într-o cratiță și acoperă-i cu apă. Pornește sursa de căldură și acoperă vasul de gătit cu un capac de sticlă. Adaugă în cratița ceapa, morcovii și țelina fără să le rumenești. Adaugă carnea tocată de vită și asezonează preparatul cu sare și piper.

Step 3

Pasul 3

Sotează bine ingredientele și adaugă apoi pasta de tomate și usturoiul zdrobit. După 2-3 minute adaugă bulionul, cimbrul și frunzele de dafin apoi lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 25-30 minute.

Step 4

Pasul 4

Adaugă untul, laptele și nucșoara în cratiță. În momentul în care carnea este gătită bine împrăștie amestecul peste carne și adaugă bucăți de unt.

Step 5

Pasul 5

Folosește mânerul detașabil pentru a băga cratița în cuptor. Lasă preparatul la copt pentru 15 minute 180°C.

Step 6

Pasul 6

Folosește mânerul detașabil pentru a scoate vasul de gătit din cuptor și servește preparatul imediat.

Vită, cartofi sote și sos bearnaise

Step 1

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Step 2

Pasul 2

În cratița pentru sos, fierbe cartofii cu sare și acoperă-i cu un capac de sticlă Ingenio. Încălzește uleiul și untul într-o tigaie, apoi adaugă carnea și ceapa de apă. Gătește carnea timp de 5 minute pe fiecare parte. Folosește capacul dedicat pentru a strecura cartofii. Adaugă-i apoi în tigaie.

Step 3

Pasul 3

Folosește mânerul detașabil pentru a băga tigaia în cuptor. Gătește carnea de vită și cartofii la cuptor în jur de 15 minute, la 180°C.

Step 4

Pasul 4

În cratița de 16 cm redu oțetul cu tarhon și ardei zdrobit până la 3/4 (mai puțin de un minut). Oprește sursa de căldură, adaugă gălbenușurile de ou și bate cu telul sub forma cifrei 8. Când sosul sabayon se îngroașă și formează o spumă adaugă unt, puțin câte puțin.

Step 5

Pasul 5

Folosește mânerul detașabil petru a scoate carnea de vită și cartofii din cuptor.

Step 6

Pasul 6

Feliază carnea de vită și amestecă cartofii cu preparatul gras. Servește-le împreună cu sosul bearnaise.

Delicioasa tartă franțuzească
Tarta Tatin

Step 1

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 220°C. Prepară-ți propriile produse de patiserie pentru mai multă plăcere.

Step 2

Pasul 2

Pentru caramel: utilizează o tigaie mare antiaderentă Ingenio pentru a încorpora apa și zaharul. Lasă-le să fiarbă până obții o culoare aurie . Nu lăsa amestecul să dobândeasă o culoare închisă pentru că va avea și un gust amar - este foarte important!

Step 3

Pasul 3

Pentru caramel: utilizează o tigaie mare antiaderentă Ingenio pentru a încorpora apa și zaharul. Atunci când caramelul este gata (culoare deschisă) îndepărtează vasul de gătit de pe sursa de căldură și adaugă untul. Decojește merele, îndepărtează semințele și taie-le în patru. Folosește jumătățile de sferturi pentru a crea un al doilea strat, pentru a umple spațiile neacoperite. Adaugă peste mere 25 g de unt, taiat în bucăți.

Step 4

Pasul 4

Scoate-ti foietajul fraged din frigider si aranjati-l intr-o forma circulara, mai mare decat tigaia. Acoperiti merele cu foietajul.

Step 5

Pasul 5

Introdu marginea foietajului între vasul de gătit și mere și presară peste 20 g de zahar drept glazură. Folosește mânerul pentru a băga tarta în cuptor. Lasă preparatul la cuptor în jur de 40 de minute, la 220°C.

Step 6

Pasul 6

Tarta este gata atunci când caramelul se ridică pe margini și când foietajul este copt. Folosește mânerul pentru a scoate tarta din cuptor atunci când este gata. Utilizează mânerul pentru a roti vasul de gătit cu scopul de a detașa foietajul de acesta. Lasă preparatul să se răcească timp de 15 minute. Pune o farfurie deasupra tartei Tatin și apleacă vasul ușor pentru a scurge o parte din suc. Pune deoparte vasul de gătit. Folosește mânerul pentru a răsturna tarta pe farfurie.