Întrebări frecvente The Original Grinder GT1108 Allclad

Râşneşte printr-o simplă apăsare!
  • Pornire uşoară, măcinare prin simpla apăsare şi rezultate uniforme!
  • Perfectă pentru măcinarea boabelor de cafea, a condimentelor, a nucilor, etc...

Referinţă : GT110838

Întrebări frecvente
Păstrarea râșniței curate este esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate în ceea ce privește gustul. Cele mai multe boabe de cafea conțin uleiuri care și-ar putea spori, în timp, aroma și astfel ar putea modifica gustul cafelei. Goliți recipientul de cafea măcinată după fiecare utilizare.
Înainte de a o curăța, scoateți întotdeauna râșnița din priză. Râșnița, cablul de alimentare și ștecherul nu trebuie să intre în contact cu apa. Nu folosiți detergenți agresivi sau bureți abrazivi pentru a curăța aparatul.
Verificați dacă aparatul este conectat la priză și dacă capacul este poziționat corect.
Dacă tot nu va porni, contactați centrul de reparații autorizat.
Recomandăm păstrarea boabelor de cafea într-un loc răcoros, uscat. Ele ar trebui să fie depozitate într-un container etanș, mat. Oxigenul și umezeala sunt principalii inamici ai cafelei, care își pierde repede calitățile după ce a fost măcinată: umezeala modifică gustul și aroma, iar cafeaua devine stătută și fără gust. Oxigenul oxidează cafeaua măcinată și sporește gustul amar al băuturii, de aceea boabele trebuie să fie măcinate chiar înainte de a face cafeaua.
Acest lucru depinde de tipul de cafetieră pe care îl utilizați. Acesta este motivul pentru care cafeaua măcinată pentru un espresso este mult mai fină decât cea pentru o cafetieră.
Prin măcinarea cafelei chiar înainte de utilizare se păstrează aroma și gustul.
Boabele de cafea se pot menține pentru mai multe luni. Imediat ce a fost macinată, cafeaua își pierde din aromă. La temperatura camerei, cafeaua măcinată poate fi păstrată timp de 7 pânâ la 10 zile. Pentru păstrarea aromei avem următoarele recomandări: puneți cafeaua măcinată într-un recipient opac și etanș care va fi păstrat în frigider. În felul acesta cafeaua poate fi păstrată timp de o lună.
Dacă râşniţa de cafea are cuţite montate în fabrică, puteţi măcina condimente, nuci şi boabe de cereale. Dacă râşniţa este prevăzută cu o piatră de măcinat, puteţi măcina numai boabe de cafea.
Instrucţiuni şi manuale de utilizare