TEFAL Set de 11 piese Ingenio Expertise L6509902

Set de 11 piese Ingenio Expertise L6509902 Gătește ca un profesionist chiar la tine acasă, cu un singur click!

Datorită tehnologiei Ingenio ce conferă 100% siguranță, poți trece de la o tigaie la alta printr-un simplu click. Cu Ingenio poți găti pe plită, în cuptor, poți servi direct pe masă sau să depozitezi alimentelor rămase în frigider. De altfel, preparatul poate fi reîncălzit în același vas fără a mai fi nevoie să-l transferi. Datorită sistemului cu mâner detașabil, vasele de gătit Ingenio pot fi depozitate cu ușurință.
Gama Ingenio GV5 Expertise are un înveliș antiaderent Titanium Excellence (doar în cazul tigăilor) ce rezistă de 3x mai mult***.

Set de 11 piese Tefal Ingenio Expertise: Set de vase de bucătărie versatil cu un singur clic

De la plită, în cuptor, la masă, în frigider sau mașina de spălat vase, Ingenio este soluția inteligentă pentru setul de vase de bucătărie perfect. Acesta beneficiază de un design ce permite stocarea vaselor unul peste altul pentru o depozitare optimă în dulapul de bucătărie.

Mânerul patentat este 100% sigur și detașabil și poate suporta o greutate de până la 10 kg** și beneficiază de o garanție de 10 ani*.

Setul de vase de bucătărie Ingenio Expertise beneficiază de învelișul antiaderent Titanium Extra ce este 100% sigur și oferă o curățare ușoară. De asemenea, Tefal Ingenio dispune de indicatorul de temperatură Thermo-Spot

Cu Tefal, Nr.#1 la nivel mondial la articolele de bucătărie, obții rezultate delicioase în fiecare zi****.

*Această garanție Tefal nu afectează drepturile legale pe care le poate avea un consumator sau acele drepturi care nu pot fi excluse sau limitate nici drepturi împotriva comerciantului cu amănuntul pe care consumatorul la cumpărat produsul

**Potrivit testelor interne

***Date ale studiului independent în 2014, la numărul de vânzări, la categorie de articole de bucătărie

Caracteristici esenţiale
 • Ingenio: Inovație în bucătărie

  Cu Ingenio poți găti pe plită, în cuptor, poți servi direct pe masă sau să depozitezi alimentele rămase în frigider. De altfel, preparatul poate fi reîncălzit în același vas fără a mai fi nevoie să-l transferi.

 • Titanium Excellence: rezistă de 3 ori mai mult* (doar la tigăi)

  Bază solidă din Titan concentrat pentru extra rezistență și durabilitate;
  Strat interior antiaderent cu particule din Titan.

 • Thermo-Spot® (doar la tigăi)

  Acesta devine roșu intens atunci când tigaia atinge temperatura ideală pentru gătit. Acesta garantează:

  • Cea mai bună textură;
  • Cea mai bună culoare;
  • Cea mai buna aromă, pentru meniuri delicioase în fiecare zi.

 • Garanție de 10 ani pentru mâner*

  Mănerul Ingenio oferă 100% siguranță: 
  Ușor de folosit cu o singură mână, este prevăzut cu un sistem de fixare în 3 puncte pentru ca tu să nu-ți faci nicio grijă privind siguranța;
  Mânerul Ingenio suportă o greutate de până la 10 kg*.
  *conform testelor interne efectuate cu produsele Ingenio.
   

 • Compatibilitate cu toate sursele de căldură

  Gama Ingenio GV5 Expertise este compatibilă cu toate sursele de căldură: inducție, gaz, electric, ceramic sau halogen.

 • Fabricat în Franța

  Produsele din gama Ingenio sunt fabricate în Franța.

 • Înveliș antiaderent 100% sigur

  Acesta nu conține substanțe precum: PFOA, plumb sau cadmium. Produsele Ingenio sunt și prietenoase cu mediul înconjurător.

 • Tefal, nr.1 la nivel mondial***

  Tefal este liderul mondial în vânzarea la categoria articolelor de bucătărie.

Caracteristici
Material Aluminiu  
Sursă de căldură Inducție, gaz, electric, ceramic, halogen  
Compatibil cu cuptorul Cu excepţia mânerelor şi capacelor  
Înveliș/finisaj interior Antiaderent  
Înveliș/finisaj exterior Antiaderent  
Culoare înveliş exterior Negru  
Margine pentru turnarea lichidelor DA  
Tip de mâner Detașabil  

Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Ustensilele antiaderente TEFAL sunt special concepute pentru ca preparatele să nu se prindă. Cu toate acestea, tigaia sau cratița trebuie întreținută în mod corespunzător. În acest scop, urmați următoarele sfaturi: ungeți tigaia/cratița cu puțin ulei înainte de prima utilizare, iar apoi spălați-o și uscați-o; repetați procesul din când în când dacă spălați cu regularitate tigaia/cratița în mașina de spălat vase. De asemenea, este necesar să evitați supraîncălzirea și zgârieturile provocate mai ales de utilizarea accesoriilor metalice (spatule, polonice) și/sau de curățarea cu un burete abraziv.
Numai tigăile și cratițele din gama Ingenio pot fi băgate la cuptor, datorită mânerelor detașabile (asigurați-vă că ați scos mânerele detașabile). Ustensilele Tefal nu trebuie folosite NICIODATĂ în cuptorul cu microunde sau cuptorul cu convecție.
• Spălați tigaia în apă fierbinte cu detergent de vase lichid pentru a îndepărta orice urmă de praf. Uscați-o și ungeți învelișul antiaderent cu puțin ulei de gătit înainte de a o utiliza pentru prima dată. Îndepărtați uleiul în exces.
• Spălați și uscați articolele de bucătărie după fiecare utilizare.
În cazul tigăilor pentru prăjit: între 140 °C și 195 °C
În cazul tigăilor pentru clătite: între 165 °C și 240 °C
Aceasta este temperatura optimă pentru prăjirea și rumenirea alimentelor. Această indicație vă ajută să gătiți mai sănătos și la o temperatură ideală.
Trebuie să consultați recomandările de utilizare indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile furnizate odată cu produsul. La unele game, puteți utiliza anumite ustensile metalice, cu excepția cuțitelor și a telurilor. Cu toate acestea, pentru a prelungi durata de viață a tigăilor și cratițelor, vă recomandăm să nu utilizați metal. Alegeți plasticul sau lemnul.
Proprietățile antiaderente ale învelișului ceramic sunt mult mai limitate, atât din punctul de vedere al performanței, cât și al duratei decât cele ale învelișului clasic (PTFE). Vă recomandăm să gătiți cu mai multă grăsime precum și să spălați mai bine utilizând ceva mai mult detergent de vase lichid. Pentru mâncarea prinsă, vă recomandăm să lăsați vasele de gătit la înmuiat în apă cu detergent, cu puțin oțet alb.
În timp, baza ceramică va deveni pătată fără a fi posibilă îndepărtarea petelor. Acest fenomen nu va diminua performanța vaselor gătit în niciun fel și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate.
• Utilizați ustensile din plastic sau din lemn; la unele game, se pot utiliza anumite ustensile metalice, cu excepția cuțitelor și telurilor (a se consulta recomandările de utilizare indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile furnizate odată cu produsul).
• Evitați să tăiați direct în tigaie.
• Nu scobiți suprafața antiaderentă. Urmele ușoare sau abraziunile la suprafață sunt normale și nu vor afecta performanța vaselor de gătit.
• După ce ați gătit, nu lăsați tigăile să fiarbă până la evaporarea completă a lichidului și nu lăsați tigăile goale pe o plită încinsă.
• Selectați întotdeauna dimensiunea corectă a ochiului de plită electrică sau ajustați focul aragazului astfel încât flacăra să atingă numai fundul tigăii și să nu ajungă pe margini.
• Nu lăsați niciodată tigăile nesupravegheate în timp ce gătiți.
• Lăsați tigăile să se răcească înainte de a le curăța.
O tigaie se deformează la șoc termic (o tigaie goală supraîncălzită, o tigaie fierbinte în contact cu apă rece sau așezată pe o suprafață rece etc.).
Înainte de a curăța tigaia, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
O tigaie deformată va oferi rezultate necorespunzătoare la gătit.
Tigăile nu trebuie folosite NICIODATĂ în cuptorul cu microunde.
În funcție de gamă (verificați ambalajul), pot fi utilizate cele mai multe dintre ustensilele de metal, cu excepția cuțitelor, furculițelor și telurilor. Cu toate acestea, trebuie să se aveţi grijă la folosirea oricărei ustensile din metal. Evitați folosirea ustensilelor ascuțite și evitați să tăiați direct în tigaie. Nu înțepați și nu scobiți suprafața antiaderentă.
Nu. Gătitul la temperatură mare nu are ca rezultat o scădere semnificativă a timpului de gătit și cu siguranță nu contribuie la calitatea preparatelor, așa că se recomandă cu căldură gătitul la temperaturii medii. Un alt motiv al acestei recomandări este că gătitul la temperatură mare poate deteriora învelișul antiaderent.
Pentru a prelungi viața învelișului, trebuie să folosiți o cantitate mică de ulei atunci când prăjiți sau preparați alimentele la grătar. Pentru fierbere sau înăbușire, nu trebuie să folosiți ulei.
Tigaie antiaderentă:
Curățarea de mână în apă cu detergent este suficientă.
Tigaia trebuie curățată de fiecare dată când este utilizată pentru a îndepărta pelicula de grăsime care poate rămâne la suprafață. Dacă tigaia este doar ștearsă cu un prosop de hârtie sau este clătită cu apă, pelicula nu va fi îndepărtată complet și se poate găti cu următoarea ocazie când utilizați tigaia: pot apărea pete.
Tigăile antiaderente nu trebuie curățate cu prafuri de curățat sau cu bureți abrazivi. Un burete de nailon este ideal atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul tigăii.

Tigaie ceramică:
Vă recomandăm să spălați manual tigaia ceramică, cu apă și detergent blând. În acest mod, curățarea este cea mai eficientă.
În cazul în care tigaia nu este suficient de curată în urma unei spălări normale, puteți adăuga puțin oțet și apă în tigaie și să o încălziți. Amestecul apă/oțet va curăța tigaia. După aceasta, clătiți tigaia bine, uscați-o și apoi șlefuiți-o, de exemplu, cu puțin ulei de floarea-soarelui. Tigaia va fi ca nouă.
Dacă pe fund murdăria este persistentă, mai întâi puteți înmuia tigaia în apă fierbinte cu puțin detergent de spălat vase degresant. Apoi, dacă este necesar, puteți să curățați tigaia cu un burete abraziv din plastic și puțin detergent lichid de curățare abraziv.

Tigaie anodizată dură:
Pentru a prelungi viața tigăii dumneavoastră, vă recomandăm să o spălați manual cu un burete neabraziv.
Un înveliș exterior protejează vasele dumneavoastră de gătit de efectele nocive ale spălării cu mașina de spălat vase. Prin urmare, este extrem de important să nu deteriorați învelișul și vă recomandăm să evitați să utilizați bureți abrazivi (Scotch Brite).
În cazul în care utilizați mașina de spălat vase: de preferat, utilizați un detergent lichid sau gel.
În plus, nu se recomandă o utilizare intensivă a mașinii de spălat vase.
Spălarea manuală fără bureți abrazivi prelungește durata de viață a vaselor dumneavoastră de gătit.
Unele componente pot fi spălate în mașina de spălat vase, altele nu. (A se vedea mai jos.) În cazul în care aparatul poate să fie spălat în mașina de spălat vase, folosiți un detergent neutru. Unele mașini de spălat vase pot să nu fie compatibile cu oalele sau tigăile. Așadar verificați manualul de instrucțiuni al mașinii de spălat vase înainte de utilizare.
Compatibilitate cu mașina de spălat vase:
Componenta oalei/tigăii: DA
Mânerul special: DA
Capacul de gătit: (cu excepția mânerului de tip magnet): DA
Mânere detașabile ale capacului de tip magnet: NU (poate conduce la ruginire)
Capac de etanșare pentru depozitare: NU (poate conduce la deformare)
Pentru a prelungi durata de viață a oalei, se recomandă spălarea manuală cu un burete neabraziv. Se poate spăla în mașina de spălat vase: de preferat, utilizați un detergent lichid sau gel.
Cozile şi mânerele se pot slăbi din strânsoare după o vreme din cauza încălzirii şi răcirii continue a dispozitivului de fixare. Dacă se întâmplă acest lucru, strângeți-le din nou cu grijă utilizând o șurubelniță adecvată, dar nu strângeți excesiv.
• Este posibil ca pe tigaie să se fi format depozite/reziduuri de alimente, fapt care poate să fi fost cauzat în primă instanță de gătitul excesiv al unui aliment în tigaie. În mod normal, acesta se poate curăța umplând tigaia cu apă și detergent de vase lichid și lăsând-o astfel peste noapte. Utilizați apoi o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă, cu care trebuie să frecați tigaia ușor utilizând un burete neabraziv (un burete de curățat antiaderent). Stratul antiaderent trebuie apoi recondiţionat cu puţin ulei pentru gătit întins pe suprafaţă cu un prosop de bucătărie din hârtie.
• Este posibil ca tigaia să fi fost supraîncălzită, provocând deteriorarea și decolorarea învelișului antiaderent. Atunci când tigăile sunt supraîncălzite în mod constant, învelișul antiaderent își pierde din proprietăți. Punctul Thermo-Spot roșu al tigăilor Tefal este un indicator de temperatură care vă semnalează momentul în care tigaia a atins temperatura perfectă pentru gătit. Atunci când punctul devine roșu intens, reduceți focul pentru a menține temperatura. Nu continuați să încălziți tigaia la foc mare deoarece acest lucru va provoca supraîncălzirea tigăii și a suprafeței antiaderente.
• Dacă o spălați în mașina de spălat vase, reaplicați după fiecare utilizare ulei de gătit pe interiorul antiaderent pentru a împiedica uscarea învelișului antiaderent și a asigura cele mai bune performanțe antiaderente.
• Tigaia a fost utilizată la foc prea mare sau pe o sursă de căldură necorespunzătoare, fapt care a provocat încovoierea și deformarea bazei tigăii.
• De asemenea, nu puneți niciodată apă rece într-o tigaie fierbinte și nu scufundați vasele de gătit fierbinți în apă rece. Schimbările bruște de temperatură pot provoca deformarea metalului, rezultatul fiind o bază neuniformă.
Aveți grijă atunci când așezați tigăile pe plitele cu gaz întrucât numărul elementelor de susținere ale acestora variază, iar în special tigăile mici ar putea avea nevoie de un trepied, pe care majoritatea producătorilor îl furnizează cu plitele lor sau care poate fi achiziționat separat de la aceștia.
Aplicarea unei forțe excesive pe partea exterioară a oalelor de aluminiu sau a tigăilor ca urmare, de exemplu, a scăpării sau lovirii poate conduce la deformările oalelor sau tigăilor. (Oala sau tigaia nu se deformează ca urmare a căldurii de gătit.)
NU. Vasele de gătit cu înveliș antiaderent TEFAL/T-fal nu conțin PFOA. Acest lucru este verificat în mod regulat de laboratoare independente, care verifică absența PFOA din produsele finite. Începând din 2003, au fost realizate cu regularitate teste de laboratoare independente din multe țări (INERIS din Franța, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS din Regatul Unit, FABES Labs din Germania, MB Labs din Canada și SGS din China). Aceste teste au demonstrat în mod sistematic absența PFOA din produsele cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Nu, învelișul antiaderent trebuie aplicat pe durata procesului inițial de fabricație.
Sunt foarte rare cazurile în care învelișul antiaderent se uzează în condiții de utilizare casnică obișnuită. Utilizarea și întreținerea corecte vor permite o performanță mai bună în timp. Cele mai multe cazuri de uzare a învelișului antiaderent prezintă urme de supraîncălzire, zgâriere și/sau curățare cu produse abrazive.
Ca parte a angajamentului său față de calitate, Tefal/T-fal a creat o politică de Eco informare denumită „Sănătate și mediu” privind produsele sale cu înveliș antiaderent. Acest angajament garantează absența PFOA, a plumbului și a cadmiului din învelișurile Tefal/T-fal și caracterul inofensiv al produselor noastre antiaderente din punctul de vedere al influenței asupra mediului înconjurător și asupra consumatorului. Această politică de Eco informare se bazează pe o analiză periodică realizată de laboratoare independente din mai multe țări (INERIS din Franța, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS din Regatul Unit, FABES Labs din Germania, MB Labs din Canada, SGS din China). Acest angajament se regăsește pe site-ul Tefal/T-fal, precum și pe ambalajele vaselor de gătit cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
În prezent, există multă confuzie cu privire la învelișurile antiaderente, uneori în ceea ce privește PFOA. Cu toate acestea, învelișurile antiaderente Tefal/T-fal sunt realizate din PTFE (abrevierea denumirii științifice politetrafluoroetilenă), iar caracterul inofensiv al acestui material este recunoscut de agențiile de sănătate publică din Europa și Statele Unite ale Americii. PFOA și PTFE sunt două elemente complet diferite. Pe scurt, vasele de gătit cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal sunt realizate din PTFE și nu conțin PFOA. În plus, de peste 20 de ani, Tefal/T-fal și-a luat angajamentul de a nu utiliza plumb sau cadmiu pentru niciunul dintre vasele sale de gătit, care să servească drept garanție a caracterului inofensiv al tuturor produselor sale.
PFOA este abrevierea în limba engleză standard pentru acidul perfluorooctanoic. În cazul produselor sale finite, angajamentul Tefal/T-fal este acela de a garanta absența PFOA, a plumbului și a cadmiului și caracterul inofensiv pentru mediu și consumator al produselor sale care au înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Învelișurile antiaderente și emailul vaselor de gătit Tefal/T-fal nu conțin nici cadmiu, nici plumb. Toate vasele noastre de gătit sunt concepute și fabricate fără plumb sau cadmiu de peste 20 de ani. Puteți găsi această eco-informație pe ambalajele tuturor produselor noastre cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Învelișul antiaderent Tefal/T-fal este un înveliș tehnic realizat dintr-un polimer numit politetrafluoroetilenă = PTFE. Proprietățile antiaderente ale vaselor de gătit sunt asigurate de PTFE. Autoritățile de sănătate publică din Europa și din Statele Unite ale Americii (ANSES, EFSA, FDA) au demonstrat că PTFE este o substanță inertă care nu intră în reacție chimică cu alimentele, apa sau produsele de curățat de uz casnic. Este total inofensivă în caz de ingerare. Aceste autorități de sănătate publică au confirmat caracterul inofensiv al învelișurilor antiaderente din PTFE ale vaselor de gătit. De altfel, PTFE este atât de sigură încât este utilizată în mod frecvent în medicină la pacemakerele cardiace și micile tuburi care înlocuiesc arterele. Aceasta este utilizată pentru proceduri chirurgicale pentru pacienții care suferă de boli grave ale rinichilor. În cele din urmă, și unele proteze pentru articulații sunt acoperite parțial cu PTFE.
Modul cel mai rapid de a verifica dacă tigăile sunt compatibile cu plitele cu inducție este de a testa tigăile cu un magnet. Este foarte simplu. Dacă magnetul se lipește de baza tigăilor înseamnă că acestea vor funcționa pe o plită cu inducție din comerț.
Este dificilă stabilirea unui număr de ani, deoarece durata de viață depinde de condițiile de utilizare și de frecvența de utilizare. Pentru a prelungi durata de viață, trebuie să protejezi aparatul împotriva temperaturilor inutil de ridicate și să eviti încălzirea dacă aparatul nu conține apă. Este suficientă o căldură medie spre scăzută. Nu depozita alimentele gătite pe o perioadă îndelungată (o zi sau mai mult).
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.