Cele 7 nivele de rumenire ale toasterului Tefal Vita asigură rezultate perfecte, în timp ce fantele cu lățime variabilă centrează automat felia de pâine, indiferent de grosimea acesteia. Toasterul beneficiază și de alte funcții precum: buton Stop pentru a întrerupe oricând procesul de gătire și un mâner pentru a scoate cu ușurință până și cele mai mici felii de pâine. Designului său atractiv, cu finisaj lucios, este ideal pentru orice tip de bucătărie.
Toasterul Tefal Vita dispune de 7 nivele de rumenire pe ca tu să te poți bucura de pâine prăjită exact așa cum îți place, în timp ce fantele cu lățime variabilă centrează felia de pâine indiferent de grosimea acesteia.
Toasterul beneficiază și de alte funcții precum: buton Stop pentru a întrerupe oricând procesul de gătire și un mâner pentru a scoate cu ușurință până și cele mai mici felii de pâine.
Tăvița pentru firimituri este detașabilă și ușor de curățat.
Designului atractiv al toasterului, și finisajul lucios, fac ca acesta să fie ideal pentru orice tip de bucătărie.
Caracteristici esenţiale
Fante cu lățime variabilă
Cele 2 fante centrează automat felia de pâine, indiferent de grosimea acesteia, pentru rezultate perfecte.
Rezultate personalizate
Toasterul dispune de 7 nivele de rumenire pentru ca tu să te bucui de pâine prăjită exact așa cum îți place.
Mâner inteligent
Acesta îți va permite să retragi cu ușurință până și cele mai mici felii de pâine.
Tăviță pentru firimituri detașabilă
Aceasta permite o curățare rapidă și eficientă a toasterului pentru confort sporit.
Buton Stop
Toasterul dispune de butonul Stop ce-ți va permite să întrerupi oricând precesul de gătire.
Funcţia de reîncălzire a unui prăjitor de pâine reduce automat timpul de prăjire la aproximativ 30 de secunde pentru ca pâinea prăjită rece să fie reîncălzită, fără a o arde.
Aceasta permite ridicarea uşoară a suportului de pâine, reuşind astfel să scoateţi preparatele mai mici precum brioşele şi covrigii fără să vă ardeţi degetele!
Pe o suprafaţă de lucru cu suficient spaţiu în jur, departe de orice substanţă inflamabilă (perdele, coşuri de gunoi, prize electrice etc.) şi niciodată nesupravegheat.
Aproape toate tipurile de pâine disponibile în magazine. Trebuie să ţineţi cont de faptul că pâinea uscată se prăjeşte mai repede decât pâinea proaspătă. Pâinea congelată se prăjeşte mai lent. Cu termostatul ajustabil, puteţi adapta nivelul de prăjire potrivit gustului dumneavoastră. Dacă o felie de pâine rămâne blocată în aparat, scoateţi-l din priză şi lăsaţi-l să se răcească. Astfel veţi putea scoate felia fără a risca să vă ardeţi.
Diferenţele dintre nivelurile de umiditate ale diverselor tipuri de pâine pot determina o variaţie a timpului şi a nivelului de prăjire. Pâinea uşor uscată trebuie prăjită la un nivel de prăjire foarte scăzut. Pâinea foarte proaspătă sau din făină integrală trebuie prăjită la un nivel de prăjire uşor mai ridicat. Pâinea cu suprafaţă neuniformă, precum chiflele englezeşti, ar putea necesita un nivel de prăjire mai ridicat.
Da, pentru pâinea care conţine cereale. Nu, pentru pâinea care conţine fructe uscate. Prăjirea va da pâinii un gust neplăcut şi va arde fructele, existând posibilitatea producerii de daune materiale.
Da. Cu ajutorul accesoriului de centrare automată cu care sunt prevăzute toate prăjitoarele noastre de pâine şi cu ajutorul fantelor cu adâncime şi lărgime suplimentare ale noilor modele, chiflele, rulourile, feliile subţiri sau groase pot fi prăjite cu uşurinţă fără să se lipească de elementele de încălzire.
Acest lucru este posibil numai cu aparatele concepute special pentru chifle mici. Aveţi grijă, întrucât în prăjitorul de pâine puteţi pune cel mult 2 sau 3 chifle pentru a evita concentrarea de căldură.
Pâinea uscată se prăjeşte mai repede decât pâinea proaspătă. Pâinea congelată se prăjeşte chiar mai lent. Cu selectorul de nivel de rumenire, puteți regla prăjirea în funcție de preferințe.
Înainte de a efectua operaţiunea de curăţare, de întreţinere sau de depozitare, scoateţi din priză prăjitorul de pâine şi lăsaţi-l să se răcească. Pentru a curăţa suprafaţa exterioară a prăjitorului de pâine şi cablul de alimentare, utilizaţi o cârpă moale sau un burete uşor umed şi detergent şi apoi uscaţi-l bine. Pentru a curăţa tăviţa pentru colectarea firimiturilor, scoateţi-o şi ştergeţi-o cu o cârpă umedă. Nu o spălaţi în maşina de spălat vase. Pentru întreţinerea prăjitorului de pâine, nu utilizaţi niciodată detergenţi abrazivi, ustensile din metal sau bureţi abrazivi. Şi nu atingeţi niciodată elementul de încălzire.
Maneta rămâne blocată în poziţia inferioară atunci când prăjitorul de pâine este pornit şi conectat la priza de alimentare cu energie electrică. În cazul în care problema persistă, scoateţi prăjitorul de pâine din priză, întoarceţi-l cu faţa în jos deasupra unei chiuvete şi scuturaţi-l uşor pentru a elimina orice firimitură mare care ar putea bloca mecanismul. Dacă problema persistă în continuare, duceţi prăjitorul de pâine la un centru de service autorizat.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Pâinea standard tăiată în felii pătrate. Reţineţi că pâinea uscată se prăjeşte mai repede decât pâinea proaspătă. Prăjirea pâinii congelate durează mai mult, în funcţie de model. Prăjitorul de pâine este dotat cu un buton pentru prăjirea pâinii congelate.
Opriţi aparatul şi lăsaţi-l să se răcească. Scoateţi aparatul din priză înainte de a încerca să scoateţi pâinea. Astfel veţi putea scoate felia fără a risca să atingeţi un element fierbinte. Reţineţi să nu lăsaţi niciodată prăjitorul de pâine nesupravegheat în timpul funcţionării.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.