TEFAL Cafetieră Smart'n'light CM600810

Cafetieră Smart'n'light CM600810 Personalizează tăria cafelei tale cu o simplă atingere de buton

Cafetiera Tefal Smart'n Light este ideală pentru a-ți începe ziua energic cu o ceașcă de cafea perfectă. Este foarte simplu de obținut băutura perfectă datorită ecranului ce conține toate comenzile. Duza de alimentare cu apă, de mari dimensiuni, garantează rezultate rapide, în timp ce funcția Aroma presupune o pre-infuzare în 2 pași ce va extrage maximul de aromă din cafeaua ta. Toate acestea încorporate într-un design modern și elegant, ce se va potrivi perfect în orice bucătărie.

Referinţă: CM600810

Cafetiera Tefal Smart'n Light: Aroma perfectă de cafea

Bucură-te de cafeaua ta favorită în fiecare zi datorită cafetierei Tefal Smart'n Light. Aceasta dispune de Tehnologia de infuzare optimă ce presupune o duză de dimensiuni mărite pentru apă și Funcția Aroma - pre-infuzare în 2 pași ce garantează o aromă bogată și intensă a cafelei. Panoul de control este ușor de utilizat, oferindu-ți astfel un început de zi perfect datorită funcției de programare a preparării cafelei cu până la 24 de ore în avans. Prepară cafeaua ta preferată, rapid și ușor, datorită funcțiilor inteligente precum: oprirea automată după 30 de minute, sistemul antipicurare ce-ți va permite să servești o ceașcă de cafea în timpul procesului de preparare și recipientul de colectare a cafelei de 1.25 L, ideal pentru a prepara 15 cești de cafea proaspătă.
Caracteristici esenţiale
 • Infuzare optimă

  Duza de alimentare cu apă, de dimensiuni mărite, oferă un debit optim de apă pentru rezultate perfecte în fiecare zi.

 • Pornire programabilă

  Această funcție îți va permite să programezi începerea procecsului de preparare a cafelei cu până la 24 de ore în avans, astfel încât aceasta va fi proaspăt preparată imediat ce te trezești.

 • Păstrare la cald și oprire automată

  Păstrează băutura la cald băutura ta favorită până la 30 de minute după terminarea procesului de preparare, după care cafetiera se va opri automat datorită funcției dedicate.

 • Sistemul antipicurare

  Acesta oprește pentru un moment procesul de preparare a cafelei imediat ce recipientul pentru colectarea cafelei este detașat.

 • Capacitatea perfectă

  Recipientul pentru colectarea cafelei de 1.25 L este ideal pentru a preparara până la 15 cești de cafea proaspătă pentru tine și cei dragi.

Caracteristici
Număr de cești 10-15  
Cronometru Programabil  
Material carafă Sticlă  
Aroma cafelei Selector de aromă  
Filtru permanent NU  
Indicator pentru nivelul apei Fereastră de vizualizare  
Comutator pornire/oprire Luminat  
Funcție de menținere la cald    
Oprire automată    
Cantitate maximă de cafea 1.25  L
Suport detașabil pentru filtru    
Picurarea cafelei Sistem antipicurare  
Culoare Negru  
Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Nu puneţi niciodată cana sau vasul izolat în cuptorul cu microunde, în maşina de spălat vase sau pe o plită.
Puteţi utiliza un filtru de hârtie sau un filtru permanent (din nailon sau metal). Aceste două tipuri de filtre se vând în magazine.
Puneţi în funcţiune aparatul de cafea cu filtru pentru prima dată fără cafea şi cu echivalentul a o cană de apă pentru a-l clăti.
Plita are rolul de a menţine cafeaua la temperatura necesară atât timp cât aparatul de cafea este pornit. Această funcţie este disponibilă numai la aparatele prevăzute cu recipient din sticlă.
În funcţie de model, îl puteţi cumpăra de la un centru de service agreat sau din Magazinul de accesorii de pe site.
Depunerile de calcar se formează în mod natural în aparat; îndepărtarea cu regularitate a calcarului va proteja aparatul și îi va prelungi durata de viață. Îndepărtarea calcarului asigură o calitate constantă a cafelei de-a lungul timpului. Calcarul poate afecta iremediabil funcționarea aparatului.
Utilizaţi kitul de îndepărtare a calcarului sau puţin oţet alb:
1. utilizaţi puţină soluţie detartrantă diluată în jumătate de litru de apă sau 25 cl de oţet alb în jumătate de litru de apă;
2. turnaţi soluţia în rezervorul de apă (fără cafea)


3. porniţi ciclul (fără cafea). După 2 minute, opriţi ciclul manual. Lăsaţi aparatul de cafea oprit timp de o oră


4. reporniţi aparatul de cafea pentru a termina ciclul


5. pentru a clăti aparatul, efectuaţi 2 cicluri de preparare a cafelei folosind doar apă


Repetaţi întreaga operaţiune de îndepărtare a calcarului, dacă este necesar (1-5).
Frecvenţa îndepărtării calcarului din aparatul de cafea depinde de duritatea apei şi de cât de des utilizaţi aparatul de cafea. Următoarele semne indică depuneri de calcar: ciclul de preparare a cafelei durează mai mult, aparatul produce mult abur, face mai mult zgomot la finalul ciclului sau se opreşte în timpul utilizării. Aceasta înseamnă că în aparatul de cafea există depuneri de calcar. Ar trebui să îndepărtaţi calcarul din aparatul de cafea o dată la fiecare 20-40 de cicluri sau o dată pe lună, în funcţie de duritatea apei.
Carafele izolate nu trebuie să fie niciodată introduse în mașina de spălat vase.
Clătiți carafa izolată din plastic în apă caldă imediat după utilizare.
Nu curățați niciodată carafa cu ajutorul unei perii de spălat vase sau al unui alt obiect, deoarece acest lucru poate conduce la apariția unor crăpături și, în cele din urmă, la spargerea sticlei. Carafele izolate din inox șlefuit pot fi curățate cu ușurință cu ajutorul unei perii de spălat vase sau al unui obiect similar, chiar și în interior.
Vasul de cafea din sticlă și recipientul filtrului trebuie să fie spălate pe raftul de sus al mașinii de spălat.
• Cantitatea de cafea măcinată este prea mare. Recomandăm utilizarea unei măsuri de cafea (7 grame) la o cană.
• Cafeaua măcinată este prea fină (cafea măcinată de tip „espresso”).
• Dacă utilizați un filtru permanent, nu mai este nevoie de un filtru de hârtie.
• Anumite tipuri de filtre de hârtie (pentru a prepara cafea tare) pot prelungi timpul de trecere a apei prin filtru și, eventual, pot cauza revărsarea apei.
Aparatul de cafea are depuneri de calcar. Ar trebui să îndepărtaţi calcarul din el.
În cazul unei întreruperi de curent, poate fi necesar să apăsaţi din nou butonul pornit/oprit.
La modelele cu temporizator, trebuie programat ceasul.
Curățați supapa anti-picurare a filtrului în apă, activându-o manual.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Nu utilizaţi aparatul. Pentru a evita orice pericol, duceţi-l
la un centru de service autorizat pentru a fi înlocuit.
Acest lucru depinde în totalitate de gust: puteţi cumpăra din supermarketuri cafea premăcinată pentru filtre de cafea, având o varietate de tării şi arome, puteţi să măcinaţi dumneavoastră boabele de cafea sau puteţi cumpăra boabe de la un magazin de cafea şi să solicitaţi să fie măcinate la consistenţă pentru filtru.
Păstraţi întotdeauna cafeaua măcinată într-un recipient etanş sau sigilaţi pachetul cu un clips pentru pungi. Păstraţi recipientul în frigider pentru a păstra prospeţimea timp îndelungat.
Macinare medie spre fina (dar nu prea fina). Puteti cere de asemenea "macinare pentru espresso".
Se depune calcar pe circuitele interne, iar apa nu mai curge corespunzător, ci mult mai încet.
Garanția nu include defecțiunile cauzate de neîndepărtarea periodică a calcarului.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.
În cazul în care credeți că lipsește o componentă, contactați Centrul de servicii pentru clienți și vă vom ajuta să găsiți o soluție potrivită.