TEFAL Friteuză ActiFry Genius FZ760030

Friteuză ActiFry Genius FZ760030 Cel mai rapid și sănătos mod de a pregăti rețetele tale preferate

Gătește in fiecare zi cu ActiFry Genius! Acesta oferă 9 programe automate pentru o varietate de preparate și folosește mai puțin ulei sau chiar deloc pentru o masă sănătoasă și delicioasă. Cu ActiFry Genius poți găti fără griji și fără monitorizare continuă, toate acestea datorită tehnologiei Dual Motion.

ActiFry Genius: o friteuză versatilă și inteligentă!

ActiFry Genius este echipat cu tehnologii de ultimă oră, pentru ca tu să te poți bucura de preparatele tale preferate de fiecare dată.

CNu este nevoie să monitorizezi procesul de gătit datorită tehnologiei Dual Motion ce presupune o combinație exclusivă de aer fierbinte și un sistem de amestecare ușoară a ingredientelor în timpul gătirii.

ActiFry Genius îți pune la dispoziție 9 programe presetate ce ajustează automat temperatura de gătit, timpul și mișcarea paletei pentru sesiuni de gătit perfecte.

Friteuza ActiFry folosește o cantitate mică de ulei sau chiar deloc, ceea ce îți permite să gătești orice tip de ingredient, proaspăt sau congelat, păstrând o mare parte din valorile nutritive ale acestora pentru a obține preparate sănătoase fără a face vreun compromis privind gustul.

*Numeroase preparate nu necesită adaos de ulei.

Caracteristici esenţiale
 • Tehnologia Dual Motion

  Reprezintă combinația exclusivă între difuzia de aer fierbinte și amestecarea ușoară a ingredientelor în timpul preparării fără să fie nevoie să agiți aparatul sau să monitorizezi procesul de gătire.

 • Gătește cu mai puțin ulei sau chiar deloc*

  ActiFry Genius pastrează toate valorile nutritive, fără a arde sau a usca preparatul, indiferent dacă gătești  ingrediente proaspete sau înghețate.

  *Unele preparate nu necesită adaos de ulei.

 • 9 programe automate

  Cartofi prăjiți, gustări prăjite sărate/dulci, rulouri, chiftele din carne și legume, deserturi și 2 setări inovative: “Meniu Complet" și program tip Wok și Preparate Internaționale.

 • default

  Dimensiune ideală pentru orice ocazie

  Datorită capacității sale, ActiFry Genius poate prepara feluri principale de până la 4 persoane și garnituri de până la 6 persoane, ideal pentru orice ocazie.

 • Confortabil și ușor de utilizat

  Afișarea pe ecran a ingredientelor permite o gătire extrem de convenabilă, prin pregătirea simultană a diferitelor ingrediente (într-o singură etapă), pentru sesiuni de gătire eficiente.

 • Ecran tactil, ușor de folosit

  Ecranul tactil de mari dimensiuni oferă acces la numeroase funcții precum cea de pornire întârziată și păstrare la cald.

 • O varietate de rețete

  O carte de bucate este inclusă în pachet și mai mult de 300 de rețete sunt disponibile în aplicația MyActiFry, cu peste 150 de rețete pentru cele 9 setări automate

 • Ușor de curățat

  Capacul, vasul și paleta sunt detașabile și pot fi spălate la mașina de spălat vase.

 • Mirosul de ulei este aproape inexsitent

  ActiFry Genius nu emană miros de ulei datorită tehnologiei de gătit cu aer.

 • Temperatură ajustabilă

  Termostatul permite setarea percisă a temperaturii de la 70°c la 220°c pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești.

 • Cronometru de până la 60 de minute

  Poți seta timpul optim pentru a găti rețetele tale preferate, datorită modului manual care permite setarea acestuia până la 60 de minute.

 • Capac din sticlă transparentă

  Monitorizează preparatul cu ușurință prin capacul din sticlă transparentă.

Reţete
Caracteristici
Putere 1350  
Rețete incluse    
Exterior rece la atingere    
Tehnologie ActiFry Tehnologie Dual Motion  
Capacitate alimente 1,2  kg
Sistem de măsurare a uleiului Lingură de 14 ml  
Capac Cu fereastră pentru vizualizare  
Ecran LCD    
Cronometru    
Vas detașabil Ceramic  
Buton pornire/oprire    
Oprire automată    
Alte moduri de gătit Cartofi prăjiți, gustări prăjite sărate/dulci, rulouri, chiftele de carne și legume, pui, deserturi, și 2 setări inovative  
Compatibil cu rețete lichide    
Compatibil cu mașina de spălat vase    
Compatibil cu mașina de spălat vase - detalii Capac, vasul pentru gătit, paleta  
Culoare Alb  

Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
În cazul modelului Actifry Mini aveţi nevoie doar de 8,5 ml de ulei (lingură furnizată). Modelele Actifry cu capacitatea standard de 1 kg şi Actifry Plus cu capacitatea de 1,2 kg sunt furnizate împreună cu o lingură de 14 ml. Modelul Actifry Family cu capacitatea de 1,5 kg este furnizat cu o lingură de 20 ml. Pentru majoritatea reţetelor se utilizează 1 lingură de ulei; cu toate acestea, cantitatea de ulei poate varia în funcţie de reţetă. Anumite alimente nu necesită o lingură plină de ulei pentru a fi prăjite în friteuza Actifry. Cartofii congelaţi sunt deja acoperiţi cu ulei, iar alimentele grase, cum ar fi cârnaţii, ar putea să nu necesite o lingură plină de ulei întrucât pot conţine deja o cantitate mare de grăsime.
Friteuza Actifry poate fi utilizată cu o varietate de uleiuri precum ulei de măsline, ulei vegetal, ulei de floarea-soarelui, ulei de rapiţă.
Spălaţi de două ori cartofii tăiaţi într-un vas cu apă înainte de a-i prăji pentru a îndepărta excesul de amidon. Înainte de a-i prăji, este esenţial să îi uscaţi bine cu un prosop de bucătărie absorbant curat şi în final cu un şervet de hârtie. Dacă prăjiţi cartofi congelaţi, nu trebuie să mai adăugaţi ulei deoarece aceştia conţin deja ulei şi ar putea deveni îmbibaţi cu grăsime. Dacă utilizaţi funcţia 2 în 1 (vas + tavă) după ce alimentele au fost gătite pe tavă, lăsaţi cartofii să se prăjească încă 2-5 minute după ce aţi îndepărtat tava pentru a deveni mai crocanţi.
Deloc, deoarece cartofii conţin deja ulei.
În cazul modelelor de 1 kg, de 1,2 kg şi Actifry Mini trebuie să utilizaţi paleta în timpul prăjirii pentru ca alimentele să nu cadă în blocul motor.
Vasul de gătit este prea plin.
Respectaţi cantităţile maxime indicate în tabelele de gătit.
Există mai multe motive posibile:
• Este posibil să nu fi folosit soiul de cartofi corespunzător.
• Cartofii nu au fost suficient spălați și uscați înainte de a fi gătiți și conțin încă prea mult amidon.
• Cartofii prăjiţi sunt prea groşi. Tăiaţi cartofii în felii mai subţiri.
• Nu ați folosit suficient ulei. Folosiți o cantitate mai mare de ulei.
• Este posibil ca filtrul să fie înfundat. Curăţaţi filtrul.
Există mai multe motive posibile:
• Paleta nu a fost instalată. Instalaţi paleta la fiecare utilizare.
• Cartofii prăjiţi sau alimentele nu au fost tăiate în bucăţi de dimensiuni egale. Tăiați alimentele în bucăţi de dimensiuni egale pentru rezultate optime de gătire.
Dimensiunea feliilor de cartofi determină cât de crocanți sau de moi vor fi.
Feliile de cartofi tăiate mai subțire vor fi mai crocante și, invers, cele tăiate mai gros vor fi mai moi la interior.
În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți să variați timpul de gătit și să alegeți diferite dimensiuni ale feliilor de cartofi: subțiri: 8 x 8 mm/standard: 10 x 10 mm/groase: 13 x 13 mm.
Pentru cele mai bune rezultate, spălați cartofii întregi și apoi feliile de cartofi cu apă din abundență până ce apa este limpede.
Astfel veți îndepărtat cât mai mult amidon posibil și veți preveni lipirea feliilor de cartofi între ele.
Uscați-i cu grijă folosind un prosop de hârtie absorbantă pentru bucătărie.
Înainte de gătire, feliile de cartofi ar trebui să fie complet uscate.
• Înainte de curăţare, lăsaţi aparatul să se răcească complet.
• Deschideți capacul și ridicați dispozitivul de blocare pentru a-l scoate.
• Îndepărtaţi paleta, vasul de gătit și filtru detaşabil.
• Toate piesele detaşabile pot fi spălate în maşina de spălat vase sau pot fi spălate cu un burete moale şi cu detergent de vase lichid.
• Uscaţi cu grijă toate piesele înainte de a le reasambla.
Da – acest fenomen este perfect normal.
Dacă prăjiţi cartofi congelaţi, nu trebuie să mai adăugaţi ulei deoarece aceştia conţin deja ulei.
Dacă alimentele sunt prea groase, acestea se pot arde la suprafaţă. Reduceţi grosimea alimentelor. Anumite alimente nu pot fi gătite pe tavă, cum ar fi peştele pane sau alimentele pane deoarece acestea se usucă şi se ard în timpul gătitului la aerul fierbinte.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Nu utilizaţi aparatul. Pentru a evita orice pericol, duceţi-l
la un centru de service autorizat pentru a fi înlocuit.
Pentru a modifica tipul de grade, trebuie să apeși butonul următor timp de 5 secunde:
Temperatura de prăjire a friteuzei Actifry este de aproximativ 180°C (160°C în centrul preparatului) la finalul procesului de prăjire.
În general, vă recomandăm să utilizaţi soiurile de cartofi recomandate pentru cartofi prăjiţi. Cu toate acestea, rezultatele pot varia pentru toate soiurile de cartofi utilizate în funcţie de sezon şi de modul de depozitare. Dacă nu obţineţi rezultate bune, încercaţi alte soiuri de cartofi.
Din cauza rotirii paletei, nu vă recomandăm să prăjiţi peşte în friteuza Actifry deoarece acesta se poate sfărâma uşor în timpul prăjirii. Pentru a evita această problemă, vă recomandăm să utilizaţi tava de deasupra pentru a prăji peşte (numai modelul 2 în 1).
Este normal să observaţi un mic spaţiu între capac şi corp. Capacul şi corpul nu trebuie să fie etanşe.
Fixaţi întotdeauna capacul ferm, dar cu atenţie. Când închideţi capacul, nu îl trântiţi, ci utilizaţi clema de pe partea din faţă a capacului pentru a-l fixa uşor. Dacă introduceţi capacul în maşina de spălat vase, aşezaţi-l întotdeauna în partea superioară a acesteia (zona mai rece) şi reglaţi temperatura la un nivel mai scăzut – consultaţi manualul maşinii de spălat vase.
Da, acesta este un aparat cu adevărat multifuncțional, care poate fi folosit că să se gătească o varietate de alimente.
Acest aparat poate fi folosit pentru numeroase rețete, de la aperitive la deserturi.
Puteți să pregătiți, de asemenea, cartofi prăjiți crocanți, pui fraged sau chiar chec cu fructe...
Modelele Actifry precedente și gama Actifry nu permit adăugarea plăcii ActiFry 2 in 1.
Nu există niciun pericol să ridicați capacul în timpul gătitului, dar nu este recomandat, chiar și atunci când ingredientele se strâng pe marginea vasului.
Acest lucru va duce la scăderea temperaturii în interiorul dispozitivului și, în cazul rețetelor „inteligente”, poate perturba setările pentru gătit testate pentru a garanta rezultate perfecte.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.