Încă de la primele teste făcute de către Marc Grégoire în anii '50, Tefal a evoluat în mod constant și este acum un lider mondial, nu doar în ceea ce privește tigăile antiaderente, produsul Tefal principal lansat cu un impact masiv în anul 1956, dar și în materie de alte ustensile de gătit și electrocasnice de dimensiuni reduse. Rețeta acestui succes: inovație constantă. Mereu interesat de nevoile consumatorilor, Tefal a încercat de-a lungul timpului să anticipeze schimbările de stil de viață, pentru a putea oferi produse adecvate.
Tefal a ținut pasul cu două fenomene importante. Primul, faptul că rolul bucătăriei în cadrul casei s-a schimbat într-un mod simțitor. A devenit punctul de interes al întregii familii, locul unde oamenii petrec timp împreună, unde se discută și se primesc oaspeți. În același timp, modul în care ne raportăm la mâncare s-a schimbat și el într-un mod profund. Pregătirea unei mese nu mai este o povară - gătitul a devenit o experiență plăcută. Astăzi, Tefal produce 50 de milioane de produse și este prezent în peste 120 de țări.
Tefal dorește să rămână un simbol pentru inovație, căutând mereu să anticipeze schimbările care vor revoluționa casa pentru a crea ustensilele casnice ale bucătăriei și casei viitorului. Avansurile tehnologice și așteptările consumatorilor ne oferă niște perspective interesante: bucătăria conectată, mentenanță, trend-ul de a mânca din ce în ce mai sănătos și robotică electrocasnică din ce în ce mai performantă... Toate acestea sunt zone în care Tefal dorește să surprindă
„Tefal dorește să rămână un simbol pentru inovație, căutând mereu să anticipeze schimbările care vor revoluționa casa”
Colette Grégoire, soția inventatorului Tefal„Dacă PTFE (politetrafluoretilena) este atât de bună precum zici tu că este, atunci folosește-o pentru ceva util. Crează o tigaie de care nu se lipește laptele!”
Economia este în creștere, consumul atinge un nou vârf și noile vedete sunt o gură de aer proaspăt.
Marilyn Monroe și Grace Kelly reprezintă inspirația pentru un nou model de feminitate, care se bazează pe plăcere și libertate. În toate domeniile există o dorință de a rupe convențiile trecutului și de a îmbrățișa un stil de viață modern și relaxat.
Acesta este fondul pe care Marc Grégoire, un inginer francez, se pregătea să revoluționeze viețile de zi cu zi ale bucătarilor de pretutindeni...
Marc Grégoire și-a patentat „tigaia antiaderentă” în 1954. Conceptul său inovator a fost procesul de a înveli un disc de aluminium cu PTFE (politetrafluoretilena), tratându-l într-o baie de acid hidrocloric. Rezultatul este o tigaie de care nu se lipește nimic și care face gătitul simplu și plăcut.
Marc Grégoire își deschide prima fabrică în Sarcelles, în suburbiile Parisului, și alege"Tefal"drept nume pentru brand-ul său. Fabrica lui produce 100 de tigăi pe zi în fiecare zi.
În 1961, Jackie Kennedy, noua imagine a stilului, este fotografiată plecând dintr-un magazin din New York cu o tigaie Tefal.
Imaginea a făcut înconjurul lumii, dându-i brand-ului o dimensiune internațională.
Terence Conran, designer englez„Bucătăria nu mai este o cameră unde familia se întâlnește de nevoie, ci de plăcere.”
Bucătăria a devenit centrul casei pentru întreaga familie. Aceasta este camera unde se întâlnesc pentru micul dejun, să discute la prânz și să primească musafiri seara. În multe țări, conceptul de bucătărie deschisă, unită cu sufrageria, s-a înrădăcinat deja de ceva vreme.
Tefal își lărgește gama de produse și intră pe piața electrocasnicelor de dimensiuni reduse.
În 1968, SEB - viitorul Groupe SEB, liderul mondial în electrocasnice de dimensiuni reduse - cumpără Tefal și cele 5 subsidiare europene ale sale.
Expertiza Tefal, incluzând învelișul său faimos antiaderență, sunt acum aplicate și altor produse ale diferitelor brand-uri din cadrul Groupe SEB.
În timp ce mișcarea de liberare feministă se răspândea în majoritatea țărilor dezvoltate, publicitarii exploatează această temă subliniând timpul pe care acestea îl pot economisi în bucătărie folosind noile produse electrocasnice.
Bernard Loiseau, Chef francez (3 stele Michelin)„Masa este un punct central ideal pentru a socializa și a te relaxa!"
Primitul musafirilor nu a fost niciodată o plăcere așa de mare. Deși tradiția prânzului de duminică devine din ce în ce mai puțin practicată, noi oportunități de a lua mese împreună, fie ele obișnuite sau festive, sunt în proces de a fi create. Bufeturi și brunch-uri sunt acum luate cu prieteni și familia la masa din bucătărie sau sufragerie.
Masa nu este doar un loc unde comunicăm unii cu ceilalți.
Tefal răspunde creând o gamă de produse dedicate entertainment-ului...
Cu tigăile antiaderente raclette grill (1975) si setul de fondue electric (1990) , Tefal inventează o nouă modalitate de a mânca împreună: a le prepara direct la masă cu focusul pe distracție.
Lucrând cu profesioniști în domeniul turismului, patroni de restaurante și producători de brânzeturi, Tefal dorește să aducă brânzeturi raclette din Savoie unui public mai larg. Mulțumită acestui aparat dedicat, fenomenul raclette a trecut de granițele franceze și grill-ul raclette a devenit un accesoriu esențial oricărei mese pe timp de iarnă.
Chiar și unui președinte îi place o masă amicală! În 1975, Valéry Giscard d’Estaing, proaspătul ales președinte francez, a decis să se întâlnească cu „cetățenii obișnuiți”. Și nu există cale mai bună decât prin a mânca cu ei, chiar în casele acestora.
Monique Eleb, Sociolog, Profesor la École Nationale Supérieure d'Architecture* din Paris(*Înalta Școală Franceză de Arhitectură))„Mărimea medie a caselor noastre nu a crescut. Optimizarea spațiului este, astfel, o prioritate."
Deși casele nu s-au mărit ca suprafață, numărul electrocasnicelor e în creștere. Pentru a economisi spațiu, electrocasnicele trebuie să devină mult mai funcționale, mai mici și mai eficiente.
Acesta este deceniul microcomputerului, ale primelor console de jocuri și ale electrocasnicelor ergonomice...
Tefal continuă să-și diversifice și să-și mărească sfera de influență și în alte camere din casă.
Tefal lansează noul său fier de călcatSupergliss cu abur (vândut în Franța sub brand-ul Calor) cu o talpă confecționată din durilium, un nou material care elimină zgârieturile, acumularea de murdărie și lipirea de material.
Acest aparat mic, practic și disponibil publicului larg, face călcatul un lucru mult mai accesibil.
Tefal lansează „Ingenio”, o gamă de ustensile de bucătărie cu un ingenios sistem de mânere detașabile care le fac mult mai ușor de depozitat.
La mijlocul anilor '80, Apple lansează Macintosh-ul, unul dintre primele micro-computere dedicate publicului larg.
Design-ul lui simplu și prietenos subliniează dorința de a fi eficient, cu stil și compact.
Este un hit comercial instant și succesul lui inspiră o gamă largă de alte produse.
Perla Servan-Schreiber, autoare a “Le Bonheur de cuisine” („Bucuria de a găti”)„Când ajung acasă după o zi de muncă, simt o nevoie profundă de a găti. Este modalitatea mea de a lăsa în urmă lumea aparențelor și de a-mi reîncărca bateriile.”
Din ce în ce mai mulți oameni se bucură de gătitul de acasă: 94% dintre francezi văd gătitul unei mese drept o sursă de plăcere și împlinire, în timp ce doar 6% o percep ca pe o necesitate sau o corvoadă.
Lecțiile de gătit sunt la mare căutare, cărțile de bucate zboară de pe rafturi și toată lumea vrea să intre în bucătărie!
Tefal susține bucătarii începători oferind produse care simplifică gătitul mâncării și care aduc rezultate perfecte...
Tefal crează o nouă inovație pentru tigăile sale: ThermoSpot.Acest indicator de căldură își schimbă înfățișarea în funcție de temperatura tigăii. Cu această nouă unealtă, bucătarii pot vedea cu ochiul liber când tigaia s-a încins. Gătitul nu a fost niciodată atât de simplu, chiar și pentru începători.
În timpul anilor '90, BBC lansează primul reality show dedicat gătitului: MasterChef.
Adaptat în peste 40 de țări, acest concept anunța o epocă de aur pentru emisiunile dedicate gătitului și declanșează o fascinație generală asupra artelor culinare.
Oprah Winfrey, una dintre cele mai influente femei din lume, postează o fotografie cu ea și aparatul T-fal Actifry„Acest aparat...T-Fal Actifry mi-a schimbat viața. Și nu mă plătește nimeni să spun asta.”
Dorința de a avea o nutriție sănătoasă, echilibrată nu a fost nicicând mai puternică.
Campaniile de sensibilizare în acest sens se derulează peste tot, mărcile de produse organice sunt tot mai populare, iar oamenii se înghesuie la serviciile de livrare la domiciliu ale cultivatorilor de legume.
Consumatorii din întreaga lume doresc să savureze mâncarea, având totodată o dietă sănătoasă.
Tefal a preluat aceste preocupări și a lansat friteuza revoluționară Actifry...
Noua friteuză specială pentru familii,ActiFry , permite tuturor gurmanzilor să prepare cartofi prăjiți și alte feluri de mâncare cu doar o lingură de ulei!
Dotată cu o carte de rețete pline de sfaturi practice de dietă, aparatul versatil poate fi folosit și pentru rețete mai elaborate.
În 2010, T-fal este numit brandul deceniului în Japonia de compania Nikkei Business Publications Brand Consulting, în fața altor 1500 de branduri locale și străine.
În 2010, Michelle Obama lansează o campanie națională anti-obezitate: Let's Move!,invitându-i pe americani să facă mai mult sport și să mânânce mai sănătos.
”Colecția T-fal Ingenio este uimitoare! Marginile se închid ermetic! Genial! #clicktocook”
“@TefalUK My Fresh Express este cel mai tare lucru! Fantastic.”
“@johnlewisretail @TefalUK acum văd ce poate face Cuisine Companion ... Iubesc noul meu Cuisine Companion :)”
“Mi-am luat un aparat din acesta. http://optigrill.tefal.co.uk/ Conferă cărnii un gust extraordinar. Dacă îți place să consumi carne, atunci ai nevoie de așa ceva. #gadget”
“Sunt super fericit cu noul meu produs Tefal! Astă seară, vită Bourguignon și supă de ceapă”
“Sunt cu adevărat fericit că am acest produs minunat Cook4Me de la @TefalUK care pregătește cina în locul meu.”
“@Tefal Pro Express are cea mai mare presiune la aburi a unui fier de călcat cu aburi. Iubesc textura pe care o dă croielii hainelor mele!”
Ludovic Le Moan, fondatorul companiei Sigfox.„Internetul Tuturor Lucrurilor rprezintă pobabil o sursă și mai mare de oportunități de afaceri decât Internetul în sine, în ziua de azi”
Majoritatea aparatelor electrocasnice sunt acum „conectate” - poți folosi smartphone-ul pentru a controla gătirea supei, uscarea rufelor și udarea plantelor.
Ca o telecomandă multi-funcțională pentru casă, smartphone-ul le permite aparatelor electrocasnice să fie complet optimizate. Caracteristicile lor se multiplică și se adaptează perfect nevoilor fiecărui membru al familiei.
După Cookeo Connect și Actifry Smart, Tefal va lansa la rândul său produse conectate în aproape toate categoriile, în următorii ani.
Produse menite să facă viața consumatorului mai simplă și să atingă rezultate optime.
Conform unui studiu GFK, două miliarde de obiecte conectate vor fi vândute numai în Franța până în 2020,când fiecare casă va avea o medie de 30 de obiecte conectate.
Dickson Despommier, microbiolog,„Cel mai eficient mod de a asigura hrana tuturor în următorii 50 de ani este să producem hrana acolo unde majoritatea dintre noi trăim - în orașe”
Planeta are peste nouă miliarde de locuitori, dintre care 80% locuiesc acum în mediul urban.
Pentru a asigura hrana tuturor, modelul agricol a fost complet schimbat.
Din ce în ce mai mulți locuitori de la oraș preiau din nou responsabilitatea producției hranei, prin cultivarea fructelor și legumelor acasă.
Acest lucru le oferă avantajul de a beneficia de produse proaspete și sănătoase de-a lungul întregului an.
Ne putem imagina mașini multi-funcționale care vor fi folosite pentru a cultiva, procesa și prepara hrană cultivată acasă.
Întregul lanț al hranei ar putea astfel fi integrat într-un singur aparat electrocasnic care va duce hrana de la culesul ei până la farfurie.
Conform FAO (Organizația Nutriției și Agriculturii a Statelor Unite),800 de milioane de locuitori din orașe practică deja agricultura urbană în bucătăriile lor, pe balcon sau pe acoperișurile de care beneficiază în comun clădirile.
Se preconizează că cifra se va tripla până în 2050.
Bruno Maisonnier, fost director la Aldebaran Robotics„Cel mai important rol al roboților va fi acela de a acționa ca niște parteneri receptivi, binevoitori care ne îmbunătățesc viața de zi cu zi. Ei ne vor oferi satisfacție, ne vor surprinde și ajuta constant să evoluăm.”
Roboții electrocasnici ating nivele de precizie fără precedent - și fiecare cămin poate fi dotat acum cu un asistent robotizat propriu, demn de NASA!
În bucătărie, robotul preia din mâinile noastre manevrarea farfuriilor și oalelor.
Complet devotat, acesta poate concepe meniuri elaborate, la fel de gustoase ca felurile gătite de bunica!
Inginerii de la NASA au creat deja două brațe robotice, suspendate deasupra unei mașini de gătit, care pot reproduce mișcările unui chef profesionist cu mare precizie.
Robotul poate să aleagă instrumentele, să amestece supa, să potrivească temperatura, să adauge condimente... Conform cercetătorilor, un astfel de robot ar putea fi disponibil publicului larg la un preț convenabil, în decurs de 10 ani.
Conform analiștilor de la institutul Grand View Research, 18 milioane de roboți cu uz electrocasnic vor fi vânduți în 2020.
Acest număr poate crește cu 20% de la an la an.
Niall Firth, jurnalist la New Scientist„Progresele în interfețele electronice controlate mental se fac cu viteza luminii. Următorul pas va fi să putem controla un iPad numai cu puterea gândului. Din acel moment, perspectivele devin infinite!”
În acest moment, interfețele evoluate, creier-calculator (brain-computer interface ) fac posibil controlul oricărui dispozitiv - nu doar cu ajutorul telefonului sau al telecomenzii, ci direct cu ajutorul minții.
Folosim seturi realitate virtuală, purtăm senzori conectați direct la cortex (sau chiar electrozi implantați în creier) și controlăm toate electrocasnicele din casă, numai cu puterea minții.
O nouă generație de electrocasnice își face apariția.
De pe canapeaua confortabilă, utilizatorul poate activa direct fierul de călcat de pe masa de călcat, să vizualizeze teancul de rufe și să controleze fierul de călcat de la distanță, folosind brațele unui robot pentru a executa acțiunea.
Tot ce trebuie să faci este să pui rufele deoparte.
Profesorul Bin He de la Universitatea din Minnesota a pus deja în funcțiune cu succes o dronă controlată mental, în 2013, folosind senzori poziționați pe capul subiecților.
Succesul experimentului l-a determinat pe profesor că creadă că în cel mult 30 de ani, va fi posibil controlul electrocasnicelor cu ajutorul minții.
delivery.information.popup.text1
shipping.logistician.extlog
shipping.logistician.saplog
delivery.information.popup.text2
Autentificare
Găsiți condițiile de garanție pentru produse
Găsiți centrele de reparații
Găsiţi instrucţiunile de utilizare a produselor dvs. Tefal.
Obţineţi răspunsuri la întrebările dvs.
Consultanții noștri vă stau la dispoziție.
Ai nevoie de ajutor?
Experții noștri îți stau la dispoziție