Sos autentic spaniol Romesco

Sos autentic spaniol Romesco

Sos

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 3 ardei iuți uscați
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 roșii mari
  • 10 alune de pădure prăjite
  • 10 migdale prăjite
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Oțet
  • Sare
  • Piper

Pregătire

1. Preîncălzește cuptorul la 200°C

2. Așează roșiile cu usturoiul într-o tavă și stropeștele cu puțin ulei de măsline. Acoperă cu folie de aluminiu și coace timp de 30 de minute. Lasă-le la răcit.

3. Călește pentru câteva minute ardeii iuți la foc mic într-o cratiță, strecoară-i și lasă-i să se răcească.

4. Curăță ardeii de coajă și pune pulpa seprarat întru-un bol. Curăță usturoiul și roșiile de coajă.

5. Pune roșiile, usturoiul, alunele de pădure, migdalele, pulpa ardeilor, 1 linguriță de oțet și aproximativ 6 lingurițe de ulei de măsline în paharul mixerului vertical și mixează-le.

6. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă-l la rece 24 de ore.

Produse recomandate