Somon cu legume la abur

Somon cu legume la abur

Felul principal

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Uşor

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

Ingrediente

  • 4 fileuri de somon
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 10 g de ghimbir proaspăt, curăţat
  • 50 ml de vin alb sec
  • 2 linguri de unt
  • sare şi piper
  • rozmarin sau cimbru
  • coaja de la o lămâie verde

Pregătire

Tăiaţi fin ceapa cu conul verde deschis. Radeţi morcovul cu conul portocaliu. Tocaţi ghimbirul proaspăt curăţat.

Marinaţi fileurile de somon cu vin alb, coaja rasă de lămâie verde, sare, piper şi ierburi timp de 10-15 minute, în funcţie de grosimea fileurilor de somon.

Aşezaţi fileurile într-un coş pentru preparare la abur cu ceapa feliată şi morcovul ras. Tăiaţi untul în bucăţi pe care le puneţi peste fileurile de somon. Adăugaţi ghimbirul proaspăt tocat.

Gătiţi la aburi timp de 10 minute.

Variantă: Puteţi înlocui somonul cu peşte alb, stridii sau scoici. Pentru a varia gusturile, serviţi cu zeamă de lămâie, sos de soia, etc.

Produse recomandate