Cafetieră Element CM470810Savurează o cafea delicioasă în fiecare dimineață cu Tefal Element!
Cafetiera Tefal Element îți oferă o cafea personalizată în funcție de preferinte mulțumită selectorului de aromă, pentru ca tu să ai un început de zi perfect. Datorită sistemului antipicurare cafeaua poate fi servită în timpul utilizării cafetierei. Produsul se potrivește în orice decor datorită designului modern cu oțel inoxidabil.
Cafetiera Tefal Element: Savurează o cafea delicioasă în fiecare dimineață!
Concepută pentru a fi cât mai practică şi pentru a-ţi satisface aşteptările la cel mai înalt nivel, Tefal Element este alegerea perfectă pentru prepararea unei cafele delicioase.
Datorită recipientului pentru cafea cu o capacitate de 1.25 L (10-15 cești), cafetiera Tefal este perfectă pentru servirea micului dejun alături de prieteni sau familie.
Produsul dispune de un sistem optimizat de preparare a cafelei datorită noului orificiu de scurgere a apei spiralat, pentru o presiune mai mare, distribuire uniformă și preparare optimă a cafelei.
Cafetiera Element îți oferă posibilitatea să optezi pentru o cafea cu gust intens sau mai puțin aromată, în funcție de preferințele tale cu ajutorul selectorului de aromă.
Pentru mai mult confort și utilitate, produsul este prevăzut cu un sistem antipicurare, funcție de oprire automată și un sistem pentru deschiderea suportului pentru filtru, prin rotire.
Cafetiera Element de la Tefal are un design modern ce se potrivește perfect în orice decor.
Caracteristici esenţiale
Un plus de aromă
Personalizează-ți cafeaua în funcție de prefeințe datorită funcției de reglare a aromei.
Capacitate de 10-15 cești de cafea
Produsul oferă 1.25 L de cafea caldă.
Sistem optimizat de preparare a cafelei
Noul orificiu de scurgere a apei spiralat pentru o presiune mai mare, distribuire uniformă și preparare optimă a cafelei.
Optimized brewing system
Sistem de deschidere a suportului pentru filtru, prin rotire
Acesta oferă un acces facil către suportul pentru filtru.
Removable swivel filter holder
Sistem antipicurare
Cu ajutorul acestuia, cafeaua poate fi servită în timpul utilizării cafetierei.
Serve while brewing
Oprire automată după 30 de minute
Păstrează cafeaua caldă timp de 30 min; oprire automată.
Plita are rolul de a menţine cafeaua la temperatura necesară atât timp cât aparatul de cafea este pornit. Această funcţie este disponibilă numai la aparatele prevăzute cu recipient din sticlă.
Depunerile de calcar se formează în mod natural în aparat; îndepărtarea cu regularitate a calcarului va proteja aparatul și îi va prelungi durata de viață. Îndepărtarea calcarului asigură o calitate constantă a cafelei de-a lungul timpului. Calcarul poate afecta iremediabil funcționarea aparatului.
Utilizaţi kitul de îndepărtare a calcarului sau puţin oţet alb: 1. utilizaţi puţină soluţie detartrantă diluată în jumătate de litru de apă sau 25 cl de oţet alb în jumătate de litru de apă; 2. turnaţi soluţia în rezervorul de apă (fără cafea)
3. porniţi ciclul (fără cafea). După 2 minute, opriţi ciclul manual. Lăsaţi aparatul de cafea oprit timp de o oră
4. reporniţi aparatul de cafea pentru a termina ciclul
5. pentru a clăti aparatul, efectuaţi 2 cicluri de preparare a cafelei folosind doar apă
Repetaţi întreaga operaţiune de îndepărtare a calcarului, dacă este necesar (1-5).
Frecvenţa îndepărtării calcarului din aparatul de cafea depinde de duritatea apei şi de cât de des utilizaţi aparatul de cafea. Următoarele semne indică depuneri de calcar: ciclul de preparare a cafelei durează mai mult, aparatul produce mult abur, face mai mult zgomot la finalul ciclului sau se opreşte în timpul utilizării. Aceasta înseamnă că în aparatul de cafea există depuneri de calcar. Ar trebui să îndepărtaţi calcarul din aparatul de cafea o dată la fiecare 20-40 de cicluri sau o dată pe lună, în funcţie de duritatea apei.
Carafele izolate nu trebuie să fie niciodată introduse în mașina de spălat vase. Clătiți carafa izolată din plastic în apă caldă imediat după utilizare. Nu curățați niciodată carafa cu ajutorul unei perii de spălat vase sau al unui alt obiect, deoarece acest lucru poate conduce la apariția unor crăpături și, în cele din urmă, la spargerea sticlei. Carafele izolate din inox șlefuit pot fi curățate cu ușurință cu ajutorul unei perii de spălat vase sau al unui obiect similar, chiar și în interior.
• Cantitatea de cafea măcinată este prea mare. Recomandăm utilizarea unei măsuri de cafea (7 grame) la o cană. • Cafeaua măcinată este prea fină (cafea măcinată de tip „espresso”). • Dacă utilizați un filtru permanent, nu mai este nevoie de un filtru de hârtie. • Anumite tipuri de filtre de hârtie (pentru a prepara cafea tare) pot prelungi timpul de trecere a apei prin filtru și, eventual, pot cauza revărsarea apei.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Acest lucru depinde în totalitate de gust: puteţi cumpăra din supermarketuri cafea premăcinată pentru filtre de cafea, având o varietate de tării şi arome, puteţi să măcinaţi dumneavoastră boabele de cafea sau puteţi cumpăra boabe de la un magazin de cafea şi să solicitaţi să fie măcinate la consistenţă pentru filtru.
Păstraţi întotdeauna cafeaua măcinată într-un recipient etanş sau sigilaţi pachetul cu un clips pentru pungi. Păstraţi recipientul în frigider pentru a păstra prospeţimea timp îndelungat.
Se depune calcar pe circuitele interne, iar apa nu mai curge corespunzător, ci mult mai încet. Garanția nu include defecțiunile cauzate de neîndepărtarea periodică a calcarului.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.