TEFAL Gama de tigăi Tefal Unlimited

Gama de tigăi Tefal Unlimited Cel mai bun înveliș antiaderent rezistent la zgârieturi*

Gama Tefal Unlimited este ideală pentru sesiunile de gătit intense, vasele fiind echipate cu învelișul antiaderent Titanium Anti-Scratch ce este capabil să reziste la zgârieturi cauzate chiar și de ustensile metalice datorită bazei Thermo-Fusion™+.

8 produs(e) disponibil(e)

Gama Tefal Unlimited: Cel mai bun înveliș antiaderent rezistent la zgârieturi*

Gama Tefal Unlimited a fost proiectată special pentru a fi rezistentă la zgârieturi, șocuri și antiaderentă.

Noul înveliș antiaderent Titanium Anti-Scratch este cu pâmă la 6 ori mai rezistent*, acesta rezistând la chiar și la zgârieturile cauzate de ustensile metalice.

Rezultatele perfecte nu au fost niciodată mai ușor de obținut, datorită indicatorului Thermo-Signal™ ce te va atenționa atunci când tigaia a atins temperatura ideală pentru gătit.

Du gătitul la un nivel complet nou cu tigaia Tefal Unlimited.

*Comparativ cu alte invelișuri antiaderent Tefal. Test intern *comparativ cu alte învelișuri antiaderente Tefal. Test intern **comparativ cu Tefal Titanium Standard

Caracteristici esenţiale
 • Cel mai bun înveliș antiaderent*

  Descoperă învelișul antiaderent Titanium Anti-Scratch: cel mai bun înveliș antiaderent*, acesta fiind cu până la de 6 ori mai rezistent**.

 • Thermo-Sginal™

  Acesta devine roșu intens atunci când tigaia atinge temperatura ideală pentru gătit, garantând astfel textura, gustul și culoarae perfectă pentru mese delicioase în fiecare zi.

 • Thermo-Fusion™

  Tigaia dispune de baza Thermo-Fusion™ ce garantează o difuzie perfectă a căldurii pe întreaga suprafață de gătire pentru rezultate perfecte de fiecare dată.

 • Înveliș antiaderent performant

  Acesta este ideal pentru a prepara toate rețetele tale favorite fără efort. Ușor de curățat atât la interior, cât și la exterior.

 • Compatibilitate cu sursele de căldură

  Tefal Unlimited este compatibilă cu toate sursele de căldură, inclusiv plitele cu inducție.

 • Formă adâncă

  Noul design al tigăii Tefal Unlimited oferă posibilitatea de a găti o cantitate mare din rețetele tale favorite, atât pentru tine, cât și pentru cei dragi.

 • Confecționat în Franța

  Gama a fost proiectată și confecționată în Franța, folosind materiale de înaltă calitate.

 • Tefal, nr.1 la nivel mondial*

  Tefal este liderul mondial în vânzarea la categoria articolelor de bucătărie. *Studiu independent cu date din 2018, valoarea vânzărilor pe brand, categoria articolelor de bucătărie.

 • Înveliș antiaderent 100% sigur

  Acesta nu conține substanțe precum: PFOA, plumb sau cadmium. Produsele Tefal Unlimited sunt prietenoase cu mediul înconjurător.

 • Capac de stilcă

  Pentru monitorizare ușoară în timpul sesiunii de gătit.

 • default

 • default

Reţete
Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Ustensilele antiaderente TEFAL sunt special concepute pentru ca preparatele să nu se prindă. Cu toate acestea, tigaia sau cratița trebuie întreținută în mod corespunzător. În acest scop, urmați următoarele sfaturi: ungeți tigaia/cratița cu puțin ulei înainte de prima utilizare, iar apoi spălați-o și uscați-o; repetați procesul din când în când dacă spălați cu regularitate tigaia/cratița în mașina de spălat vase. De asemenea, este necesar să evitați supraîncălzirea și zgârieturile provocate mai ales de utilizarea accesoriilor metalice (spatule, polonice) și/sau de curățarea cu un burete abraziv.
Numai tigăile și cratițele din gama Ingenio pot fi băgate la cuptor, datorită mânerelor detașabile (asigurați-vă că ați scos mânerele detașabile). Ustensilele Tefal nu trebuie folosite NICIODATĂ în cuptorul cu microunde sau cuptorul cu convecție.
• Spălați tigaia în apă fierbinte cu detergent de vase lichid pentru a îndepărta orice urmă de praf. Uscați-o și ungeți învelișul antiaderent cu puțin ulei de gătit înainte de a o utiliza pentru prima dată. Îndepărtați uleiul în exces.
• Spălați și uscați articolele de bucătărie după fiecare utilizare.
În cazul tigăilor pentru prăjit: între 140 °C și 195 °C
În cazul tigăilor pentru clătite: între 165 °C și 240 °C
Aceasta este temperatura optimă pentru prăjirea și rumenirea alimentelor. Această indicație vă ajută să gătiți mai sănătos și la o temperatură ideală.
Trebuie să consultați recomandările de utilizare indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile furnizate odată cu produsul. La unele game, puteți utiliza anumite ustensile metalice, cu excepția cuțitelor și a telurilor. Cu toate acestea, pentru a prelungi durata de viață a tigăilor și cratițelor, vă recomandăm să nu utilizați metal. Alegeți plasticul sau lemnul.
Proprietățile antiaderente ale învelișului ceramic sunt mult mai limitate, atât din punctul de vedere al performanței, cât și al duratei decât cele ale învelișului clasic (PTFE). Vă recomandăm să gătiți cu mai multă grăsime precum și să spălați mai bine utilizând ceva mai mult detergent de vase lichid. Pentru mâncarea prinsă, vă recomandăm să lăsați vasele de gătit la înmuiat în apă cu detergent, cu puțin oțet alb.
În timp, baza ceramică va deveni pătată fără a fi posibilă îndepărtarea petelor. Acest fenomen nu va diminua performanța vaselor gătit în niciun fel și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate.
• Utilizați ustensile din plastic sau din lemn; la unele game, se pot utiliza anumite ustensile metalice, cu excepția cuțitelor și telurilor (a se consulta recomandările de utilizare indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile furnizate odată cu produsul).
• Evitați să tăiați direct în tigaie.
• Nu scobiți suprafața antiaderentă. Urmele ușoare sau abraziunile la suprafață sunt normale și nu vor afecta performanța vaselor de gătit.
• După ce ați gătit, nu lăsați tigăile să fiarbă până la evaporarea completă a lichidului și nu lăsați tigăile goale pe o plită încinsă.
• Selectați întotdeauna dimensiunea corectă a ochiului de plită electrică sau ajustați focul aragazului astfel încât flacăra să atingă numai fundul tigăii și să nu ajungă pe margini.
• Nu lăsați niciodată tigăile nesupravegheate în timp ce gătiți.
• Lăsați tigăile să se răcească înainte de a le curăța.
O tigaie se deformează la șoc termic (o tigaie goală supraîncălzită, o tigaie fierbinte în contact cu apă rece sau așezată pe o suprafață rece etc.).
Înainte de a curăța tigaia, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
O tigaie deformată va oferi rezultate necorespunzătoare la gătit.
Tigăile nu trebuie folosite NICIODATĂ în cuptorul cu microunde.
În funcție de gamă (verificați ambalajul), pot fi utilizate cele mai multe dintre ustensilele de metal, cu excepția cuțitelor, furculițelor și telurilor. Cu toate acestea, trebuie să se aveţi grijă la folosirea oricărei ustensile din metal. Evitați folosirea ustensilelor ascuțite și evitați să tăiați direct în tigaie. Nu înțepați și nu scobiți suprafața antiaderentă.
Nu. Gătitul la temperatură mare nu are ca rezultat o scădere semnificativă a timpului de gătit și cu siguranță nu contribuie la calitatea preparatelor, așa că se recomandă cu căldură gătitul la temperaturii medii. Un alt motiv al acestei recomandări este că gătitul la temperatură mare poate deteriora învelișul antiaderent.
Pentru a prelungi viața învelișului, trebuie să folosiți o cantitate mică de ulei atunci când prăjiți sau preparați alimentele la grătar. Pentru fierbere sau înăbușire, nu trebuie să folosiți ulei.
Tigaie antiaderentă:
Curățarea de mână în apă cu detergent este suficientă.
Tigaia trebuie curățată de fiecare dată când este utilizată pentru a îndepărta pelicula de grăsime care poate rămâne la suprafață. Dacă tigaia este doar ștearsă cu un prosop de hârtie sau este clătită cu apă, pelicula nu va fi îndepărtată complet și se poate găti cu următoarea ocazie când utilizați tigaia: pot apărea pete.
Tigăile antiaderente nu trebuie curățate cu prafuri de curățat sau cu bureți abrazivi. Un burete de nailon este ideal atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul tigăii.

Tigaie ceramică:
Vă recomandăm să spălați manual tigaia ceramică, cu apă și detergent blând. În acest mod, curățarea este cea mai eficientă.
În cazul în care tigaia nu este suficient de curată în urma unei spălări normale, puteți adăuga puțin oțet și apă în tigaie și să o încălziți. Amestecul apă/oțet va curăța tigaia. După aceasta, clătiți tigaia bine, uscați-o și apoi șlefuiți-o, de exemplu, cu puțin ulei de floarea-soarelui. Tigaia va fi ca nouă.
Dacă pe fund murdăria este persistentă, mai întâi puteți înmuia tigaia în apă fierbinte cu puțin detergent de spălat vase degresant. Apoi, dacă este necesar, puteți să curățați tigaia cu un burete abraziv din plastic și puțin detergent lichid de curățare abraziv.

Tigaie anodizată dură:
Pentru a prelungi viața tigăii dumneavoastră, vă recomandăm să o spălați manual cu un burete neabraziv.
Un înveliș exterior protejează vasele dumneavoastră de gătit de efectele nocive ale spălării cu mașina de spălat vase. Prin urmare, este extrem de important să nu deteriorați învelișul și vă recomandăm să evitați să utilizați bureți abrazivi (Scotch Brite).
În cazul în care utilizați mașina de spălat vase: de preferat, utilizați un detergent lichid sau gel.
În plus, nu se recomandă o utilizare intensivă a mașinii de spălat vase.
Spălarea manuală fără bureți abrazivi prelungește durata de viață a vaselor dumneavoastră de gătit.
Cozile şi mânerele se pot slăbi din strânsoare după o vreme din cauza încălzirii şi răcirii continue a dispozitivului de fixare. Dacă se întâmplă acest lucru, strângeți-le din nou cu grijă utilizând o șurubelniță adecvată, dar nu strângeți excesiv.
• Este posibil ca pe tigaie să se fi format depozite/reziduuri de alimente, fapt care poate să fi fost cauzat în primă instanță de gătitul excesiv al unui aliment în tigaie. În mod normal, acesta se poate curăța umplând tigaia cu apă și detergent de vase lichid și lăsând-o astfel peste noapte. Utilizați apoi o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă, cu care trebuie să frecați tigaia ușor utilizând un burete neabraziv (un burete de curățat antiaderent). Stratul antiaderent trebuie apoi recondiţionat cu puţin ulei pentru gătit întins pe suprafaţă cu un prosop de bucătărie din hârtie.
• Este posibil ca tigaia să fi fost supraîncălzită, provocând deteriorarea și decolorarea învelișului antiaderent. Atunci când tigăile sunt supraîncălzite în mod constant, învelișul antiaderent își pierde din proprietăți. Punctul Thermo-Spot roșu al tigăilor Tefal este un indicator de temperatură care vă semnalează momentul în care tigaia a atins temperatura perfectă pentru gătit. Atunci când punctul devine roșu intens, reduceți focul pentru a menține temperatura. Nu continuați să încălziți tigaia la foc mare deoarece acest lucru va provoca supraîncălzirea tigăii și a suprafeței antiaderente.
• Dacă o spălați în mașina de spălat vase, reaplicați după fiecare utilizare ulei de gătit pe interiorul antiaderent pentru a împiedica uscarea învelișului antiaderent și a asigura cele mai bune performanțe antiaderente.
• Tigaia a fost utilizată la foc prea mare sau pe o sursă de căldură necorespunzătoare, fapt care a provocat încovoierea și deformarea bazei tigăii.
• De asemenea, nu puneți niciodată apă rece într-o tigaie fierbinte și nu scufundați vasele de gătit fierbinți în apă rece. Schimbările bruște de temperatură pot provoca deformarea metalului, rezultatul fiind o bază neuniformă.
Aveți grijă atunci când așezați tigăile pe plitele cu gaz întrucât numărul elementelor de susținere ale acestora variază, iar în special tigăile mici ar putea avea nevoie de un trepied, pe care majoritatea producătorilor îl furnizează cu plitele lor sau care poate fi achiziționat separat de la aceștia.
Aplicarea unei forțe excesive pe partea exterioară a oalelor de aluminiu sau a tigăilor ca urmare, de exemplu, a scăpării sau lovirii poate conduce la deformările oalelor sau tigăilor. (Oala sau tigaia nu se deformează ca urmare a căldurii de gătit.)
NU. Vasele de gătit cu înveliș antiaderent TEFAL/T-fal nu conțin PFOA. Acest lucru este verificat în mod regulat de laboratoare independente, care verifică absența PFOA din produsele finite. Începând din 2003, au fost realizate cu regularitate teste de laboratoare independente din multe țări (Aromalyse și Ianesco din Franța, TüvSud din Hong Kong și SGS din China). Aceste teste au demonstrat în mod sistematic absența PFOA din produsele cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Nu, învelișul antiaderent trebuie aplicat pe durata procesului inițial de fabricație.
Sunt foarte rare cazurile în care învelișul antiaderent se uzează în condiții de utilizare casnică obișnuită. Utilizarea și întreținerea corecte vor permite o performanță mai bună în timp. Cele mai multe cazuri de uzare a învelișului antiaderent prezintă urme de supraîncălzire, zgâriere și/sau curățare cu produse abrazive.
Ca parte a angajamentului său față de calitate, Tefal/T-fal a creat o politică de Eco informare denumită „Sănătate și mediu” privind produsele sale cu înveliș antiaderent. Acest angajament garantează absența PFOA, a plumbului și a cadmiului din învelișurile Tefal/T-fal și caracterul inofensiv al produselor noastre antiaderente din punctul de vedere al influenței asupra mediului înconjurător și asupra consumatorului. Această politică de Eco informare se bazează pe o analiză periodică realizată de laboratoare independente din mai multe țări (INERIS din Franța, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS din Regatul Unit, FABES Labs din Germania, MB Labs din Canada, SGS din China). Acest angajament se regăsește pe site-ul Tefal/T-fal, precum și pe ambalajele vaselor de gătit cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
În prezent, există multă confuzie cu privire la învelișurile antiaderente, uneori în ceea ce privește PFOA. Cu toate acestea, învelișurile antiaderente Tefal/T-fal sunt realizate din PTFE (abrevierea denumirii științifice politetrafluoroetilenă), iar caracterul inofensiv al acestui material este recunoscut de agențiile de sănătate publică din Europa și Statele Unite ale Americii. PFOA și PTFE sunt două elemente complet diferite. Pe scurt, vasele de gătit cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal sunt realizate din PTFE și nu conțin PFOA. În plus, de peste 20 de ani, Tefal/T-fal și-a luat angajamentul de a nu utiliza plumb sau cadmiu pentru niciunul dintre vasele sale de gătit, care să servească drept garanție a caracterului inofensiv al tuturor produselor sale.
PFOA este abrevierea în limba engleză standard pentru acidul perfluorooctanoic. În cazul produselor sale finite, angajamentul Tefal/T-fal este acela de a garanta absența PFOA, a plumbului și a cadmiului și caracterul inofensiv pentru mediu și consumator al produselor sale care au înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Învelișurile antiaderente și emailul vaselor de gătit Tefal/T-fal nu conțin nici cadmiu, nici plumb. Toate vasele noastre de gătit sunt concepute și fabricate fără plumb sau cadmiu de peste 20 de ani. Puteți găsi această eco-informație pe ambalajele tuturor produselor noastre cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Învelișul antiaderent Tefal/T-fal este un înveliș tehnic realizat dintr-un polimer numit politetrafluoroetilenă = PTFE. Proprietățile antiaderente ale vaselor de gătit sunt asigurate de PTFE. Autoritățile de sănătate publică din Europa și din Statele Unite ale Americii (ANSES, EFSA, FDA) au demonstrat că PTFE este o substanță inertă care nu intră în reacție chimică cu alimentele, apa sau produsele de curățat de uz casnic. Este total inofensivă în caz de ingerare. Aceste autorități de sănătate publică au confirmat caracterul inofensiv al învelișurilor antiaderente din PTFE ale vaselor de gătit. De altfel, PTFE este atât de sigură încât este utilizată în mod frecvent în medicină la pacemakerele cardiace și micile tuburi care înlocuiesc arterele. Aceasta este utilizată pentru proceduri chirurgicale pentru pacienții care suferă de boli grave ale rinichilor. În cele din urmă, și unele proteze pentru articulații sunt acoperite parțial cu PTFE.
Modul cel mai rapid de a verifica dacă tigăile sunt compatibile cu plitele cu inducție este de a testa tigăile cu un magnet. Este foarte simplu. Dacă magnetul se lipește de baza tigăilor înseamnă că acestea vor funcționa pe o plită cu inducție din comerț.
Este dificilă stabilirea unui număr de ani, deoarece durata de viață depinde de condițiile de utilizare și de frecvența de utilizare. Pentru a prelungi durata de viață, trebuie să protejezi aparatul împotriva temperaturilor inutil de ridicate și să eviti încălzirea dacă aparatul nu conține apă. Este suficientă o căldură medie spre scăzută. Nu depozita alimentele gătite pe o perioadă îndelungată (o zi sau mai mult).
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.