TEFAL Gama de tigăi Tefal Simply Clean

Gama de tigăi Tefal Simply Clean Tigăi Tefal Simply Clean - 100% ușor de curățat

Toată lumea știe că preparatele delicioase au nevoie de timp pentru a fi gătite, dar curățatul nu ar trebui. Gama Tefal Simply Clean a fost proiecatată special pentru a-ți face ziua mai ușoară, cu un înveliș antiaderent ce garantează o alunecare perfectă și curățare ușoară.

Gama de oale și tigăi Tefal Simply Clean: 100% ușor de curățat

Gama de oale și tigăi Tefal Simply Clean oferă rezultate perfecte fără efort.

Aceasta dispune de un înveliș antiaderent atât la interior, cât și la exterior, ce împreună cu protecția de la nivelul mânerului, oferă o curățare ușoară de fiecare dată.

Învelișul din Titan este foarte rezistent la zgârieturi, în timp ce baza oferă o difuzie optimă a căldurii pe întreaga suprafața a vasului pentru preparate perfect gătite.

Fie că vei găti în fiecare zi pentru membrii familiei, sau pentru mesele din weekend alături de invitați, forma suficient de adâncă îți va permite să prepari o cantitate suficientă pentru toată lumea cu un minim de efort.

Caracteristici esenţiale
 • 100% ușor de curățat atât la interior cât și la exterior

  Tigaia dispune de un înveliș antiaderent atât la interior, cât și la exterior. Acesta, împreună cu protecția de la nivelul mânerului, oferă o curățare ușoarî de fiecare dată.

 • THERMO-SIGNAL™

  THERMO-SIGNAL™ devine roșu intens atunci când tigaia atinge temperatura ideală pentru gătit. Acesta garantează: cea mai bună textură, cea mai bună culoare, cea mai bună aromă pentru meniuri delicioase în fiecare zi .

 • Înveliș antiaderent

  Simply Clean dispune de un înveliș antiaderent foarte rezistent la zgârieturi datorită structurii sale consolidate cu Titan.

 • Înveliș antiaderent 100% sigur

  In cadrul angajamentului nostru fata de standardele de siguranta fara compromisuri, toate invelisurile noastre antiaderente pentru contactul cu alimentele sunt lipsite de PFOA, plumb si cadmiu. Testele sunt realizate de laboratoare independente externe cu controale mai stricte decat cele solicitate de reglementarile actuale privind contactul cu alimentele*.

   

  *controale mai stricte decat cele solicitate de reglementarile actuale privind contactul cu alimentele. Fara PFOA in conformitate cu reglementarile aplicabile. Fara plumb, fara cadmiu (fara Pb, fara Cd) inseamna ca acestea nu au fost adaugate ulterior in invelis si nedetectate in urma testelor efectuate de laboratoare externe.

 • Bază Diffusion

  Aceasta asigură o difuzie optimă a căldurii pe întreaga suprafață a vasului pentru rezultate perfecte de fiecare dată.

 • Mâner ergonomic

  Acesta oferă confort sporit în timpul sesiunii de gătit.

 • Gradații ușor de citit

  Acestea garantează rezultate perfecte de fiecare dată.

 • Capac de sticlă

  Acesta dispune de un design elegant și permite o monitorizare ușoară a preparatului.

 • Compatibilitate cu sursele de căldură

  Simply Clean este compatibilă cu toate sursele de căldură, cu excepția plitelor cu inducție.

 • Confecționat în Franța

  Vasele din gama Simply Clean sunt proiectate și fabricate în Franța.

 • Tefal, Nr. 1 la nivel mondial*

  Tefal este liderul mondial în vânzarea articolelor de bucătărie.
  *Studiu independent cu date din 2019, valoare vânzărilor pe brand, categoria articolelor de bucătărie.

 • Energy-efficient cooking 

 • Faster cooking results

Reţete
Caracteristici
Material Aluminiu  
Sursă de căldură Gaz, electric, ceramic, halogen  
Compatibil cu mașina de spălat vase DA  
Înveliș/finisaj interior Antiaderent  
Culoarea învelişului interior Negru  
Thermo-Signal (indicator de temperatură) Da  
Înveliș/finisaj exterior Antiaderent  
Margine pentru turnarea lichidelor Doar oalele  
Tip de mâner Fix  
Tip înveliş interior Titanium  
Suprafață de gătire Antiaderent  
Cooking style Easy cooking  
Coating durability (for Pans) X1  
Product specificity Little to no fat cooking  
Removable handle No  
Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Numai tigăile și cratițele din gama Ingenio pot fi băgate la cuptor, datorită mânerelor detașabile (asigurați-vă că ați scos mânerele detașabile). Ustensilele Tefal nu trebuie folosite NICIODATĂ în cuptorul cu microunde sau cuptorul cu convecție.
În cazul tigăilor pentru prăjit: între 140 °C și 195 °C
În cazul tigăilor pentru clătite: între 165 °C și 240 °C
Aceasta este temperatura optimă pentru prăjirea și rumenirea alimentelor. Această indicație vă ajută să gătiți mai sănătos și la o temperatură ideală.
• Utilizați ustensile din plastic sau din lemn; la unele game, se pot utiliza anumite ustensile metalice, cu excepția cuțitelor și telurilor (a se consulta recomandările de utilizare indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile furnizate odată cu produsul).
• Evitați să tăiați direct în tigaie.
• Nu scobiți suprafața antiaderentă. Urmele ușoare sau abraziunile la suprafață sunt normale și nu vor afecta performanța vaselor de gătit.
• După ce ați gătit, nu lăsați tigăile să fiarbă până la evaporarea completă a lichidului și nu lăsați tigăile goale pe o plită încinsă.
• Selectați întotdeauna dimensiunea corectă a ochiului de plită electrică sau ajustați focul aragazului astfel încât flacăra să atingă numai fundul tigăii și să nu ajungă pe margini.
• Nu lăsați niciodată tigăile nesupravegheate în timp ce gătiți.
• Lăsați tigăile să se răcească înainte de a le curăța.
• Spălați tigaia în apă fierbinte cu detergent de vase lichid pentru a îndepărta orice urmă de praf. Uscați-o și ungeți învelișul antiaderent cu puțin ulei de gătit înainte de a o utiliza pentru prima dată. Îndepărtați uleiul în exces.
• Spălați și uscați articolele de bucătărie după fiecare utilizare.
O tigaie se deformează la șoc termic (o tigaie goală supraîncălzită, o tigaie fierbinte în contact cu apă rece sau așezată pe o suprafață rece etc.).
Înainte de a curăța tigaia, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
O tigaie deformată va oferi rezultate necorespunzătoare la gătit.
Tigăile nu trebuie folosite NICIODATĂ în cuptorul cu microunde.
Trebuie să consultați recomandările de utilizare indicate pe ambalaj sau în instrucțiunile furnizate odată cu produsul.

În funcție de gamă, pot fi utilizate cele mai multe dintre ustensilele de metal, cu excepția cuțitelor, furculițelor și telurilor. Cu toate acestea, trebuie să se aveţi grijă la folosirea oricărei ustensile din metal. Evitați folosirea ustensilelor ascuțite și evitați să tăiați direct în tigaie. Nu înțepați și nu scobiți suprafața antiaderentă.

Cu toate acestea, pentru a prelungi durata de viață a tigăilor și cratițelor, vă recomandăm să nu utilizați metal. Alegeți plasticul sau lemnul.
Nu. Gătitul la temperatură mare nu are ca rezultat o scădere semnificativă a timpului de gătit și cu siguranță nu contribuie la calitatea preparatelor, așa că se recomandă cu căldură gătitul la temperaturii medii. Un alt motiv al acestei recomandări este că gătitul la temperatură mare poate deteriora învelișul antiaderent.
Pentru a prelungi viața învelișului, trebuie să folosiți o cantitate mică de ulei atunci când prăjiți sau preparați alimentele la grătar. Pentru fierbere sau înăbușire, nu trebuie să folosiți ulei.
Tigaie antiaderentă:
Ustensilele antiaderente TEFAL sunt special concepute pentru ca preparatele să nu se prindă. Cu toate acestea, tigaia sau cratița trebuie întreținută în mod corespunzător. În acest scop, urmați următoarele sfaturi: ungeți tigaia/cratița cu puțin ulei înainte de prima utilizare, iar apoi spălați-o și uscați-o; repetați procesul din când în când dacă spălați cu regularitate tigaia/cratița în mașina de spălat vase. De asemenea, este necesar să evitați supraîncălzirea și zgârieturile provocate mai ales de utilizarea accesoriilor metalice (spatule, polonice) și/sau de curățarea cu un burete abraziv.

Tigaie ceramică:
Proprietățile antiaderente ale învelișului ceramic sunt mult mai limitate, atât din punctul de vedere al performanței, cât și al duratei decât cele ale învelișului clasic (PTFE). Vă recomandăm să gătiți cu mai multă grăsime precum și să spălați mai bine utilizând ceva mai mult detergent de vase lichid. Pentru mâncarea prinsă, vă recomandăm să lăsați vasele de gătit la înmuiat în apă cu detergent, cu puțin oțet alb.
În timp, baza ceramică va deveni pătată fără a fi posibilă îndepărtarea petelor. Acest fenomen nu va diminua performanța vaselor gătit în niciun fel și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate.

Vase de gătit din oțel inoxidabil:
Preîncălzirea tigăii și gătitul la flacără mai mică sunt esențiale pentru ca mâncarea să nu se lipească de oțelul inoxidabil. Preîncălzește tigaia la foc mic sau mediu timp de unul până la două minute. Ca să verifici dacă este pregătită, lasă să cadă în tigaie câțiva stropi de apă și vezi dacă sar pe suprafața încinsă. După ce ai preîncălzit corect tigaia, toarnă 2-3 lingurițe de ulei sau o cantitate suficientă pentru a acoperi fundul suprafeței de gătit. Înainte de a adăuga alimentele, cel mai bine este să le tamponezi cu hârtie pentru a absorbi toată umezeala și să le lași să ajungă la temperatura camerei. Când pui alimentele în tigaie, asigura-te că se aude un sfârâit uniform când acestea ating suprafața de gătit. Acest sunet indică faptul că mâncarea se gătește la contactul cu tigaia și creează o barieră naturală care împiedică lipirea. Lasă mâncarea să se gătească fără să intervii până ajunge la gradul corect de prăjire. Zaharurile naturale din alimente caramelizează pe suprafața gătită, creând o savoare deosebită și ridicând în mod natural alimentul de pe suprafața de gătit. Dacă sunetul care se aude când mâncarea atinge prima dată tigaia este mai degrabă un trosnet decât un sfârâit, focul este prea mare și mâncarea poate să se lipească.
NU FOLOSI NICIODATĂ spray-uri antiaderente pentru gătit.
Tigaie antiaderentă:
Curățarea de mână în apă cu detergent este suficientă.
Tigaia trebuie curățată de fiecare dată când este utilizată pentru a îndepărta pelicula de grăsime care poate rămâne la suprafață. Dacă tigaia este doar ștearsă cu un prosop de hârtie sau este clătită cu apă, pelicula nu va fi îndepărtată complet și se poate găti cu următoarea ocazie când utilizați tigaia: pot apărea pete.
Tigăile antiaderente nu trebuie curățate cu prafuri de curățat sau cu bureți abrazivi. Un burete de nailon este ideal atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul tigăii.

Tigaie ceramică:
Vă recomandăm să spălați manual tigaia ceramică, cu apă și detergent blând. În acest mod, curățarea este cea mai eficientă.
În cazul în care tigaia nu este suficient de curată în urma unei spălări normale, puteți adăuga puțin oțet și apă în tigaie și să o încălziți. Amestecul apă/oțet va curăța tigaia. După aceasta, clătiți tigaia bine, uscați-o și apoi șlefuiți-o, de exemplu, cu puțin ulei de floarea-soarelui. Tigaia va fi ca nouă.
Dacă pe fund murdăria este persistentă, mai întâi puteți înmuia tigaia în apă fierbinte cu puțin detergent de spălat vase degresant. Apoi, dacă este necesar, puteți să curățați tigaia cu un burete abraziv din plastic și puțin detergent lichid de curățare abraziv.

Tigaie anodizată dură:
Pentru a prelungi viața tigăii dumneavoastră, vă recomandăm să o spălați manual cu un burete neabraziv.
Un înveliș exterior protejează vasele dumneavoastră de gătit de efectele nocive ale spălării cu mașina de spălat vase. Prin urmare, este extrem de important să nu deteriorați învelișul și vă recomandăm să evitați să utilizați bureți abrazivi (Scotch Brite).
În cazul în care utilizați mașina de spălat vase: de preferat, utilizați un detergent lichid sau gel.
În plus, nu se recomandă o utilizare intensivă a mașinii de spălat vase.
Spălarea manuală fără bureți abrazivi prelungește durata de viață a vaselor dumneavoastră de gătit.

Vase de gătit din oțel inoxidabil:
Pentru curățarea zilnică, apa caldă cu detergent este suficientă. Recomandarea noastră este să cureți tigaia temeinic după fiecare utilizare, deoarece suprafața poate deveni decolorată sau aderentă din cauza peliculei rămase în tigaie după prepararea alimentelor.
Pentru a înlătura resturile de mâncare lipite sau decolorarea și petele apărute din cauza căldurii prea ridicate, îți recomandăm să cureți produsul cu o soluție specială pentru oțel inoxidabil/cupru. Aceasta se poate folosi atât la interior, cât și la exterior.
Dacă apa are un conținut ridicat de fier, este posibil să observi o decolorare ruginie. O poți înlătura cu ajutorul soluției de curățare speciale pentru oțel inoxidabil/cupru.
Unele componente se pot spăla în mașina de spălat vase, iar altele nu.

Posibilitate de spălare în mașina de spălat vase:
 • Oală/tigaie: Ca să prelungești durata de viață a produsului, îți recomandăm să îl speli exclusiv de mână. În cazul utilizării mașinii de spălat vase, este de preferat folosirea detergenților delicați, sub formă de lichid, gel sau pudră, nu sub formă de tabletă sau săculeț. Anumite componente se pot uza și decolora în urma acțiunii detergenților corozivi. Garanția noastră nu acoperă acest tip de uzură.

 • Mâner special (cum ar fi mânerele din lemn sau cele detașabile precum Ingenio): NU, exclusiv spălare de mână, recomandat cu un burete neabraziv.

 • Capac pentru gătit (fără mânerele de tip magnetic): DA.

 • Mânere detașabile are capacelor, de tip magnetic: NU, poate provoca rugină.

 • Capac etanșare pentru depozitare: NU, poate provoca deformare.

Ca să prelungești durata de viață a tigăii, îți recomandăm să o speli de mână cu un burete neabraziv. În cazul utilizării mașinii de spălat vase, este de preferat folosirea detergenților delicați, sub formă de lichid sau gel.
Cozile şi mânerele se pot slăbi din strânsoare după o vreme din cauza încălzirii şi răcirii continue a dispozitivului de fixare. Dacă se întâmplă acest lucru, strângeți-le din nou cu grijă utilizând o șurubelniță adecvată, dar nu strângeți excesiv.
• Este posibil ca pe tigaie să se fi format depozite/reziduuri de alimente, fapt care poate să fi fost cauzat în primă instanță de gătitul excesiv al unui aliment în tigaie. În mod normal, acesta se poate curăța umplând tigaia cu apă și detergent de vase lichid și lăsând-o astfel peste noapte. Utilizați apoi o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă, cu care trebuie să frecați tigaia ușor utilizând un burete neabraziv (un burete de curățat antiaderent). Stratul antiaderent trebuie apoi recondiţionat cu puţin ulei pentru gătit întins pe suprafaţă cu un prosop de bucătărie din hârtie.
• Este posibil ca tigaia să fi fost supraîncălzită, provocând deteriorarea și decolorarea învelișului antiaderent. Atunci când tigăile sunt supraîncălzite în mod constant, învelișul antiaderent își pierde din proprietăți. Punctul Thermo-Spot roșu al tigăilor Tefal este un indicator de temperatură care vă semnalează momentul în care tigaia a atins temperatura perfectă pentru gătit. Atunci când punctul devine roșu intens, reduceți focul pentru a menține temperatura. Nu continuați să încălziți tigaia la foc mare deoarece acest lucru va provoca supraîncălzirea tigăii și a suprafeței antiaderente.
• Dacă o spălați în mașina de spălat vase, reaplicați după fiecare utilizare ulei de gătit pe interiorul antiaderent pentru a împiedica uscarea învelișului antiaderent și a asigura cele mai bune performanțe antiaderente.
• Tigaia a fost utilizată la foc prea mare sau pe o sursă de căldură necorespunzătoare, fapt care a provocat încovoierea și deformarea bazei tigăii.
• De asemenea, nu puneți niciodată apă rece într-o tigaie fierbinte și nu scufundați vasele de gătit fierbinți în apă rece. Schimbările bruște de temperatură pot provoca deformarea metalului, rezultatul fiind o bază neuniformă.
Aveți grijă atunci când așezați tigăile pe plitele cu gaz întrucât numărul elementelor de susținere ale acestora variază, iar în special tigăile mici ar putea avea nevoie de un trepied, pe care majoritatea producătorilor îl furnizează cu plitele lor sau care poate fi achiziționat separat de la aceștia.
Aplicarea unei forțe excesive pe partea exterioară a oalelor de aluminiu sau a tigăilor ca urmare, de exemplu, a scăpării sau lovirii poate conduce la deformările oalelor sau tigăilor. (Oala sau tigaia nu se deformează ca urmare a căldurii de gătit.)
NU. Vasele de gătit cu înveliș antiaderent TEFAL/T-fal nu conțin PFOA. Acest lucru este verificat în mod regulat de laboratoare independente, care verifică absența PFOA din produsele finite. Începând din 2003, au fost realizate cu regularitate teste de laboratoare independente din multe țări (Aromalyse și Ianesco din Franța, TüvSud din Hong Kong și SGS din China). Aceste teste au demonstrat în mod sistematic absența PFOA din produsele cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Nu, învelișul antiaderent trebuie aplicat pe durata procesului inițial de fabricație.
Sunt foarte rare cazurile în care învelișul antiaderent se uzează în condiții de utilizare casnică obișnuită. Utilizarea și întreținerea corecte vor permite o performanță mai bună în timp. Cele mai multe cazuri de uzare a învelișului antiaderent prezintă urme de supraîncălzire, zgâriere și/sau curățare cu produse abrazive.
Ca parte a angajamentului său față de calitate, Tefal/T-fal a creat o politică de Eco informare denumită „Sănătate și mediu” privind produsele sale cu înveliș antiaderent. Acest angajament garantează absența PFOA, a plumbului și a cadmiului din învelișurile Tefal/T-fal și caracterul inofensiv al produselor noastre antiaderente din punctul de vedere al influenței asupra mediului înconjurător și asupra consumatorului. Această politică de Eco informare se bazează pe o analiză periodică realizată de laboratoare independente din mai multe țări (INERIS din Franța, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS din Regatul Unit, FABES Labs din Germania, MB Labs din Canada, SGS din China). Acest angajament se regăsește pe site-ul Tefal/T-fal, precum și pe ambalajele vaselor de gătit cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
În prezent, există multă confuzie cu privire la învelișurile antiaderente, uneori în ceea ce privește PFOA. Cu toate acestea, învelișurile antiaderente Tefal/T-fal sunt realizate din PTFE (abrevierea denumirii științifice politetrafluoroetilenă), iar caracterul inofensiv al acestui material este recunoscut de agențiile de sănătate publică din Europa și Statele Unite ale Americii. PFOA și PTFE sunt două elemente complet diferite. Pe scurt, vasele de gătit cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal sunt realizate din PTFE și nu conțin PFOA. În plus, de peste 20 de ani, Tefal/T-fal și-a luat angajamentul de a nu utiliza plumb sau cadmiu pentru niciunul dintre vasele sale de gătit, care să servească drept garanție a caracterului inofensiv al tuturor produselor sale.
PFOA este abrevierea în limba engleză standard pentru acidul perfluorooctanoic. În cazul produselor sale finite, angajamentul Tefal/T-fal este acela de a garanta absența PFOA, a plumbului și a cadmiului și caracterul inofensiv pentru mediu și consumator al produselor sale care au înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Învelișurile antiaderente și emailul vaselor de gătit Tefal/T-fal nu conțin nici cadmiu, nici plumb. Toate vasele noastre de gătit sunt concepute și fabricate fără plumb sau cadmiu de peste 20 de ani. Puteți găsi această eco-informație pe ambalajele tuturor produselor noastre cu înveliș antiaderent Tefal/T-fal.
Învelișul antiaderent Tefal/T-fal este un înveliș tehnic realizat dintr-un polimer numit politetrafluoroetilenă = PTFE. Proprietățile antiaderente ale vaselor de gătit sunt asigurate de PTFE. Autoritățile de sănătate publică din Europa și din Statele Unite ale Americii (ANSES, EFSA, FDA) au demonstrat că PTFE este o substanță inertă care nu intră în reacție chimică cu alimentele, apa sau produsele de curățat de uz casnic. Este total inofensivă în caz de ingerare. Aceste autorități de sănătate publică au confirmat caracterul inofensiv al învelișurilor antiaderente din PTFE ale vaselor de gătit. De altfel, PTFE este atât de sigură încât este utilizată în mod frecvent în medicină la pacemakerele cardiace și micile tuburi care înlocuiesc arterele. Aceasta este utilizată pentru proceduri chirurgicale pentru pacienții care suferă de boli grave ale rinichilor. În cele din urmă, și unele proteze pentru articulații sunt acoperite parțial cu PTFE.
Modul cel mai rapid de a verifica dacă tigăile sunt compatibile cu plitele cu inducție este de a testa tigăile cu un magnet. Este foarte simplu. Dacă magnetul se lipește de baza tigăilor înseamnă că acestea vor funcționa pe o plită cu inducție din comerț.
Este dificilă stabilirea unui număr de ani, deoarece durata de viață depinde de condițiile de utilizare și de frecvența de utilizare. Pentru a prelungi durata de viață, trebuie să protejezi aparatul împotriva temperaturilor inutil de ridicate și să eviti încălzirea dacă aparatul nu conține apă. Este suficientă o căldură medie spre scăzută. Nu depozita alimentele gătite pe o perioadă îndelungată (o zi sau mai mult).
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.