TEFAL Cuptor electric Optimo 32 L OF463830

Cuptor electric Optimo 32 L OF463830 Design compact, functionalități multiple

Tefal Optimo este aparatul perfect pentru toate rețetele tale favorite, acesta fiind un cuptor electric ce dispune și de 2 plite amplasate în partea superioară, toate acestea într-un design compact.

Referinţă: OF463830

Cuptorul electric Tefal Optimo: Confort sporit datorită designului compact, fără compromisuri în ceea ce privește performanțele

Cuptorul electric Tefal Optimo oferă o utilizare confortabilă datorită designului compact, fără un impact asupra performanței.

Capacitatea cuptorului este de 32 L și dispune de 5 moduri de gătire și 2 plite amplasat în partea superioară a cuptorului pentru ca tu să poți prepara toate rețetele tale favorite.

Caracteristici esenţiale
 • Cuptor electric compact 

  Tefal Optimo dispune de 5 moduri de gătire și 2 plite amplasate în partea superioară pentru ca tu să poți prepara o varietate de rețete.

 • Timer

  Cuptorul beneficiază de un timer de până la 60 de minute pentru confort sporit în utilizare.

 • Termostat ajustabil

  Acesta poate fi ajustat până la 230°C pentru a prepara o varietate de rețete.

 • 5 moduri de gătire

  Convecție, Tradițional, Grătar, Rotisor, Rotisor+Convecție

 • Sticlă dublă

  Ușa cuptorului beneficiază de sticlă cu dublu strat pentru siguranță sporită.

 • Indicator luminos

 • Accesorii incluse

  Cuptorul vine la pachet cu o tavă pentru copt, un grătar reversibil și accesoriu pentru rotisat.

Caracteristici
Inner Lamp    
Număr de straturi de sticla ale ușii 2  
Tip de încălzire Convecție  
Termostat    
Lumină internă    
Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Înainte de prima utilizare:
• Despachetați aparatul. Ambalajul poate fi reciclat, dar poate fi util la transportarea cuptorului sau returnarea acestuia la un centru de reparații autorizat.
• Puneți cuptorul pe o suprafață stabilă.
• Scoateți toate etichetele și protecțiile din interiorul și exteriorul cuptorului.
• Scoateți toate accesoriile* din cuptor (grătarul, frigarea etc).
• Curățați cuptorul și accesoriile cu o cârpă umedă. Uscați cu grijă.
• Închideți ușa ținând numai de mâner.
• Desfășurați complet cablul de alimentare și conectați-l la o priză cu împământare.
• Poziționați selectorul de funcții la poziția „cuptor”.
• Setați termostatul cuptorului la temperatura max.
• Setați timpul la 15-20 de minute.
Cuptorul pornește. Poate elibera fum, dar acest fenomen este absolut normal și va dispărea o dată cu utilizarea.
Orice manipulare a ușii trebuie făcută ținând de mâner.
• Pentru friptura de carne și pasăre: folosiți tăvi cu laturi mari (minim 5 cm) pentru a reduce petele de grăsime de pe pereții cuptorului.
• Pentru patiserie, folosiți tăvi cu strat anti-lipire pentru a întoarce conținutul cu ușurință.
Pentru a găti carne, pește, preparate gratinate, sufleuri, produse de patiserie, etc.:
• Puneți suportul din metal la înălțimea necesară;
• Selectați programul Oven;
• Puneți tava cu mâncare în cuptor și închideți ușa;
• Setați termostatul la temperatura optimă;
• Setați timpul pentru preparare;
Cuptorul se încălzește și se oprește automat la terminarea programului selectat. Puteți întrerupe procesul de gătire prin comutarea temporizatorului pe 0.
Pre-încălzirea nu este necesară în toate situațiile (în funcție de rețetă). Tempereatura ferestrei de vizitare și a peretilor crește în timpul funcționării. Este indicat să nu puneți tava direct pe elementul de încălzire.
Pentru a rumenii toate preparatele:
• Preîncălziți cuptorul;
• Puneți tava sau carnea pe grătar cât mai aproape de elementul de încălzire însă fără să-l atingeți;
• PutețI pune o tavă pentru colectarea picăturilor pe elementul de bază pentru colectarea sosului ce provine de la mâncarea gătită;
• Lăsați ușa întredeschisă (în funcție de model);
• Poziționați selectorul pe programul "grill";
• Selectați timpul necesar programului de gătit;
Cuptorul începe să se încălzească. Atunci când gătiți carne trebuie sa întoarceți preparatul la jumătatea timpului de gătit pentru obținerea unui grill perfect (cârnați, cotlete de porc, etc).
La sfârșitul ciclului de gătit, cuptorul se oprește în mod automat iar în cazul în care nu se oprește setați temporizatorul la 0.
Nu trebuie sub nicio formă să introduceți în aparat materiale ce pot fi topite sau pot lua foc în cuptor.
În cazul cuptoarelor cu ventilator, evitați recipientele din sticlă sau ceramică. Reglați o temperatură de coacere mai mică decât cea recomandată și creșteți timpul de coacere.
Nu, trebuie să activați cronometrul și să setați termostatul pentru a porni cuptorul.
Puteți opri gătitul în orice moment prin rotirea cronometrului la zero.
Înainte de orice operaţiune de întreţinere sau curățare, aparatul trebuie scos din priză și lăsat să se răcească.
Puteți șterge exteriorul cuptorului cu un burete umed.
Curățați ușa de vizitare, suprafețele emailate sau vopsite şi părţile transparente cu un burete umed și un pic de detergent uşor.
Nu folosiți agenți de curățare agresivi (în special agenţii de decapare pe bază de sodiu) sau bureți abrazivi.
Pentru a facilita curățarea, cuptorul este dotat cu:
• Pereți cu autocurățare*: după ce ați gătit mâncare grasă încălziți cuptorul gol la temperatura maximă timp de 10 minute, cu ușa închisă.
• Un accesoriu sub formă de grilă care se lasă în jos dar nu se poate demonta*.
• Un element de bază neted emailat care poate fi ridicat* (nu este demontabil).
*În funcție de model.
Pentru mâncarea lipită care s-a uscat puteți folosi un burete neabraziv din metal.
Nu forțați accesoriile atunci când le manipulați. Toate accesoriile* (raftul, tava, kit-ul de rotisat) pot fi spălate de mână cu puțin detergent sau pot fi spălate în mașina de spălat vase.
Da, este normal ca aparatul să elibereze fum sau mirosuri când îl utilizați pentru prima dată. Acest fenomen va dispărea repede. Vă recomandăm ca la prima utilizare aparatul să fie gol (fără accesorii): setați termostatul la poziția maximă timp de 15 - 20 de minute.
Dacă unele părți ale aparatului iau foc nu încercați să stingeți focul cu apă. Sufocați flăcările cu o cârpă umedă, care să acopere întregul aparat. Deconectați aparatul și nu deschideți ușa cuptorului.
• Respectați timpul de coacere recomandat,
• Este de preferat să se folosească o tavă pentru plăcintă cu un strat metalic de culoare închisă și cu înălţime reglabilă și să se evite tăvile de ceramică, teracotă, porțelan sau sticlă
• Poziționați pe raftul corespunzător: pe raftul din mijloc, în cazul cuptoarelor cu ventilator, și pe raftul de jos, în cazul cuptoarelor cu convecție,
• Nu folosiți folie de aluminiu pentru gătit.
Iluminatul interior nu funcționează decât atunci când este activată funcția de cronometru.
Nu este necesar ca elementele să se înroșească pentru a încălzi. De fapt, înroșirea elementelor depinde de raportul dintre performanța de încălzire și lungimea elementului.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Nu utilizaţi aparatul. Pentru a evita orice pericol, duceţi-l
la un centru de service autorizat pentru a fi înlocuit.
Nu. Cuptorul nu a fost proiectat pentru a fi încastrat într-un corp de mobilă. Trebuie să fie așezat pe o suprafață plană care să poată suporta temperaturi de cel puțin 90*C. Este important să lăsați spațiu liber în jurul cuptorului, în special în partea de sus.
Modul de decongelare contribuie la reducerea timpului de decongelare a mâncării, prin agitarea aerului din interiorul cuptorului (nu există o fază de încălzire în cursul modului de decongelare).
Timpii de gătire menționați în tabel sunt furnizați cu titlu orientativ. Aceștia pot varia în funcție de calitatea ingredientelor și de vasele utilizate. Așadar, timpul de gătire trebuie adaptat în funcție de mâncare și de ustensilele de gătit utilizate.
Căldura este generată de elementele de sus și de jos ale cuptorului. Acest mod de gătit tradițional este adecvat pentru a găti carne, pește și budinci.
Căldura este generată de elementul de sus al cuptorului. Acest mod poate fi utilizat pentru gătitul la grătar tradițional, precum și pentru rumenirea felurilor de mâncare.
Căldura este generată și apoi răspândită de un ventilator situat în partea din spate a cuptorului, care garantează o gătire deosebit de uniformă peste tot în cuptor. Răspândirea aerului în cuptor permite gătirea uniformă a alimentelor dumneavoastră.
Căldura este generată de elementul de sus al cuptorului. Accesoriul de rotisor se învârtește pentru a rumeni uniform bucățile de carne.
Funcția turbo vă permite să gătiți rapid toate felurile de mâncare. Căldura este generată de rezistența superioară și de cea inferioară, la care se adaugă funcția cu ventilator.
Această funcție combină căldura generată de ventilator cu rezistența inferioară, care împreună asigură o coacere deosebit de uniformă, cu o textură crocantă a aluatului.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.