TEFAL Aparat de gătit cu aburi Convenient Series VC145130

Aparat de gătit cu aburi Convenient Series VC145130 Gătește mese copioase și sănătoase zi de zi

Bucură-te de toate beneficiile gătitului la abur și creează rețete delicioase ușor și simplu

Cele 2 boluri pot fi stivuite pentru o stocare compactă. Cronometrul de până la 60 de minute cu funcție de oprire automată, fereastra prentru verificarea nivelului de apă și posibilitatea de a umple aparatul cu apă sporesc confortul pentru ca tu să te poți bucura de savoarea preparatelor tale. Aparatul este confecționat din oțel inoxidabil ceea ce mărește durata de viața a acestuia.

Aparat de gătit la aburi Tefal Convenient Serie: creează rețete delicioase și sănătoase!

Cele 2 boluri ale aparatului de gătit la abur pot fi depozitate unul peste celălalt pentru o stocare compactă.

Este ușor de folosit datorită cronometrului cu funcție de oprire automată și a ferestre de verificare a nivelului de apă.

Rezervorul de apă poate fi umplut ușor din afara aparatului datorită orificiului larg din corpul său. 

Cronometrul mecanic de până la 60 de minute te avertizează sonor atunci când preparatul tău este gata pentru a fi servit.

Caracteristici esenţiale
  • Sistem de depozitare compact

    Economisește spațiu datorită sistemul de depozitare compact

  • Cronometru

    Cronometru cu oprire automată

  • Oțel inoxidabil durabil

  • Umplere cu apă din exterior

    Ușor de alimentat în timpul gătitului

  • Fereastră pentru verificarea nivelului de apă

  • Accesoriu pentru orez, seminte si legume tip boabe

Reţete
Caracteristici
Capacitate 6L  
Cronometru (la fierbere) Manual  
Vas pentru orez    
Depozitare ușoară    
Număr de vase 2  
Indicator pentru nivelul apei    
Umplere cu apă prin exterior    
Păstrare la cald NU  
Compatibil cu mașina de spălat vase    
Compatibil cu mașina de spălat vase - detalii bowl and lid  
Culoare White & Stainless Steel  

Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Da, puteţi reîncălzi preparatele. Setaţi termostatul la 10 minute (în funcţie de aliment) şi asiguraţi-vă că în rezervor este suficientă apă.
Cu timpul, sucurile naturale puternic colorate din alimente, precum morcovii şi sfecla, pot păta colectorul de suc. Acest fenomen este normal. Acesta poate fi curăţat cu zeamă de lămâie imediat după încheierea procesului de gătit.
Vă recomandăm să aşezaţi în coşul inferior bucăţile cele mai mari de alimente, care necesită cel mai mare timp de gătit.
Ingredientele sunt foarte consistente şi necesită un timp de gătit diferit: încercaţi să prelungiţi timpul de gătit.
Sunt gătite prea multe ingrediente în acelaşi timp: aşezaţi în vasul inferior ingredientele cu dimensiuni mai mari şi ingredientele cu un timp de gătit mai mare.
Încercaţi să nu supraîncărcaţi vasele pentru gătit la aburi.
Îndepărtaţi calcarul din aparat.
Tăiaţi ingredientele în bucăţi mici.
Aroma alimentelor este mult mai bună într-un aparat de gătit la aburi şi, prin urmare, condimentele ar trebui utilizate în cantităţi mici.
Dacă este necesar, puteţi condimenta uşor alimentele sau puteţi adăuga verdeaţă în apa pentru gătit pentru a da un plus de savoare alimentelor.
Da. Nu trebuie să lăsaţi niciodată în funcţiune un aparat electric de mici dimensiuni nesupravegheat. Cu toate acestea, nu trebuie să supravegheaţi continuu aparatul de gătit la aburi. Programaţi doar temporizatorul şi veţi fi avertizat printr-un semnal sonor atunci când alimentele sunt gata de consum. Nu există riscul ca alimentele să se ardă şi nu trebuie să amestecaţi.
Atenţie: Nu uitaţi să turnaţi apă în rezervor.
Toate sucurile din alimentele gătite la aburi sunt colectate în colectorul de suc. Acestea pot fi utilizate ca bază pentru supe şi sosuri.
Dacă timpii de gătit sunt diferiţi pentru alimentele din fiecare vas, începeţi gătitul alimentelor care necesită cel mai mult timp în vasul inferior, apoi adăugaţi vasul (vasele) superioare pe parcursul procesului de gătit pentru a încheia ciclul de gătit.
Toate legumele congelate pot fi gătite la aburi.
Vă recomandăm să gătiţi în aparatul de gătit la aburi doar plante leguminoase şi fasole boabe din conservă sau prefierte. Acestea trebuie scurse şi clătite şi apoi introduse în coşul aparatului de gătit la aburi. Nu trebuie înmuiate sau fierte în prealabil.
Da, o puteţi prepara în aparatul de gătit la aburi.  Timpul de gătit este acelaşi ca şi în cazul preparării în bain-marie/fierberii la foc mic într-o cratiţă. Trebuie doar să verificaţi nivelul apei şi să completaţi cu apă.
Da – în cazul în care coşurile aparatului de gătit la aburi sunt prevăzute cu baze demontabile, veţi putea să îndepărtaţi bazele coşurilor 2 şi 3 şi să aşezaţi un pui întreg de mici dimensiuni în ultimul dintre coşurile pentru gătit la aburi şi să începeţi procesul de gătit.
Da, puteţi lăsa carnea, carnea de pui şi peştele la marinat timp de câteva ore înainte de a le găti la aburi, pentru a se frăgezi şi pentru a le da o aromă delicioasă.
În cazul reţetelor cu un timp de gătit mare, va trebui să reumpleţi rezervorul de apă în timpul gătitului. Pentru a reumple rezervorul de apă, trebuie să utilizaţi mănuşi de cuptor pentru a ridica capacul şi coşul aparatului de gătit la aburi. Ridicaţi cu grijă şi vărsaţi toată apa acumulată în colectorul de suc, apoi reumpleţi rezervorul de apă cu apă rece netratată de la robinet.
Timpul de gătit este același indiferent dacă utilizați unul sau două nivele. Nu puneți alimentele prea apropiate pe primul nivel pentru a vă asigura că aburul ajunge la cel de-al doilea nivel.
Așezați ouăle în coșul aparatului de gătit la abur. Timpul de preparare este de 12 minute pentru 6 ouă fierte tari și de 8 minute pentru 6 ouă fierte moi.
Nu manipulați castroanele și verrinele în timpul gătitului și nu atingeți dispozitivul atunci când produce abur; întotdeauna opriți-l mai întâi.
Nu mișcați aparatul atunci când conține lichide sau alimente fierbinţi.
Folosiți întotdeauna mănuşi de protecţie pentru a manipula castroanele sau verrinele după gătit.
Încercați să adăugați verdeţuri proaspete, lămâie, usturoi, portocală sau chiar ceapă direct la mâncăruri.
Pentru a da aromă puiului, cărnii și peștelui gătit cu marinate, folosiți sos de barbecue sau amestecuri de condimente.
Puneți orezul în vasul pentru orez și umpleți-l cu apă.
Introduceți vasul pentru orez în coșul pentru gătit la aburi sau în cel mai mare vas și începeți gătirea.
Da, mai ales pentru rețete cu timp îndelungat de gătire.
De asemenea, supravegheați nivelul apei în timpul gătitului, pentru a observa dacă este nevoie să se completeze.
Unele rețete necesită folosirea foliei alimentare de protecție, pentru a preveni condensul și a proteja alimentele delicate.
Alegeți o folie alimentară specială pentru gătit sau o folie alimentară compatibilă cu cuptoarele cu microunde.
Evitați folia de aluminiu care tinde să crească timpul de gătit.
Da; acestea pot fi spălate în mașina de spălat vase, însă este preferabil să utilizezi programul de spălare cu cea mai mică temperatură sau programul de prespălare.
Da; calcarul trebuie îndepărtat de pe acesta o dată la 7 – 10 utilizări. În acest scop, nu trebuie decât să umpli rezervorul de apă cu 1/3 oțet alb și 2/3 apă.
Permite amestecului lichid să acționeze la rece timp de o noapte.
Clătește interiorul rezervorului de apă de câteva ori cu apă caldă.
Nu utiliza niciodată produse de curățare.
În medie, recomandăm îndepărtarea calcarului din aparat o dată la 7 – 10 utilizări, pentru a menține un flux de aburi eficient și a prelungi durata de viață a aparatului tău.
În acest scop, nu trebuie decât să umpli rezervorul de apă cu 1/3 oțet alb și 2/3 apă.
Permite amestecului lichid să acționeze la rece timp de o noapte.
Clătește interiorul rezervorului de apă de câteva ori cu apă caldă.
Nu utiliza niciodată produse de curățare.
Calcarul din aparat nu a fost îndepărtat după 7-10 utilizări: îndepărtaţi calcarul.
[Verificare 1] Ați pus apa în locul potrivit?
Turnați apă în rezervorul de apă cu partea gri în mijloc (sistemul de încălzire).

[Verificare 2] Ați turnat suficientă apă în rezervorul de apă?
Dacă în rezervor nu există suficientă apă, nu se vor produce aburi. Chiar și în cazul în care gătiți pentru o perioadă scurtă de timp, trebuie să vă asigurați că apa ajunge cel puțin până la partea superioară a sistemului de încălzire (partea gri). Chiar dacă puneți suficientă apă, aparatul nu va produce aburi imediat.

[Verificare 3] Este sistemul de încălzire (partea gri) murdar?
În cazul în care substanțele minerale din apă s-au depus pe sistemul de încălzire, este posibil ca acesta să nu transmită căldura în mod corect și să nu se creeze abur. Dacă apar modificări precum decolorarea sistemului de încălzire - maro, negru sau alb - sau exfolierea suprafeței, trebuie efectuată întreținerea sistemului de încălzire. Încercați să detartrați sistemul de încălzire.
Acesta funcționează corect. Inelul turbo înconjoară sistemul de încălzire astfel încât apa din interior să fie încălzită în mod eficace. Inelul este conceput pentru a nu permite eliminarea apei, iar apa aflată în spațiu dintre este utilizată pentru a produce aburi. Asigurați-vă că inelul turbo este orientat corect, astfel încât fanta să fie orientată în jos.
Suprafața sistemului de încălzire nu se exfoliază. Cel mai probabil, este o folie alimentară care s-a lipit de suprafața sistemului de încălzire. Detartrați sistemul de încălzire.
Dacă în rezervor nu este suficientă apă, dispozitivul nu mai încălzește.
Umpleți rezervorul din nou până la semnul de înălțime maximă, iar dispozitivul va reporni automat programul de gătit.
Folosiți mănuși și aveți grijă să nu atingeți suprafeţele fierbinţi sau alimentele gătite, atunci când reumpleţi rezervorul.
Castroanele sunt echipate cu grătare detașabile, cu excepția tăvii de picurare care trebui să aibă mereu grătarele.
Scoțând grătarele, măriți suprafața pentru a găti alimente masive (pui întreg, anghinare, homar, conopidă, broccoli etc.)
Pentru a poziționa grătarele:
• Țineți grătarul pe partea corectă (clemele cu fața în jos)
• Puneți grătarul în castron.
• Apăsați pe zona de fixare cu cleme pentru a atașa castronul.
Pentru a scoate grătarele, apăsați deasupra grătarului.
Nu, puteţi găti la aburi toate tipurile de alimente: carne, peşte, ouă, cartofi, deserturi, orez, cuşcuş etc.
Nu, avantajul gătitului la aburi constă în faptul că aromele legumelor nu se transmit de la una la alta, chiar şi atunci când sunt combinate.
Aparatul de gătit la aburi nu funcţionează sub presiune, ci utilizează presiunea ambiantă.
Temperatura aburului din aparatul de gătit la aburi este egală cu temperatura de fierbere a apei, aproximativ 100°C.
Da, dar nu prea des, deoarece ar scădea temperatura și s-ar pierde abur ceea ce poate încetini gătitul.