Somon Taandoori cu sos Raita răcoritor

Somon Taandoori cu sos Raita răcoritor

Aperitiv

  • 4

    Număr de persoane

  • Accesibil

    Cost

  • Mediu

    Dificultate

  • Timp de preparare

  • Timp de gătit

  • yes

    Nutritiv & Delicios

Nutritious & Delicious
Valori nutriţionale244.0 Kcal
Proteine 23,6 g
Glucide 10,9 g
Grăsimi 11,4 g
Sodiu 0,2 g

Trebuie să fie gustos, sănătos și convenabil: în bucătărie, vă doriți totul! Cu reţetele Nutritious & Delicious, să îmbinaţi savoarea aromelor și alimentația echilibrată este floare la ureche! Tefal vă oferă aparate de gătit inovatoare şi reţete unice care mențin valorile nutritive ale alimentelor.

Ingrediente

  • 12 x 30-g cuburi de somon
  • 1/2 castravete
  • 4 g/1 linguriţă rasă de ardei iute verde
  • 1/2 ceapă roşie
  • 1 roşie mică
  • 1/2 lingură ActiFry de pudră de condimente tandoori
  • 3 pahare de iaurt simplu
  • 1/2 lingură ActiFry de chimen măcinat
  • 30 frunze de mentă proaspete

Pregătire

Tăiaţi somonul cuburi şi ungeţi-le cu pudra de condimente tandoori. Lăsaţi-l la marinat la rece. Amestecaţi 1/4 din iaurt cu ardei iute, mentă, chimen, sare şi piper. Puneţi-l la frigider şi lăsaţi-l să se întărească.

Curăţaţi roşia. Scoateţi seminţele şi tăiaţi-o cubuleţe. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa în felii subţiri. Curăţaţi castravetele. Tăiaţi-l pe lungime pentru a îndepărta cu uşurinţă seminţele, utilizând o lingură mică, apoi tăiaţi-l cubuleţe.

Chiar înainte de servire, gătiţi somonul în ActiFry timp de 5-6 minute, adăugând condimente, însă nu şi grăsime. În acest timp, amestecaţi iaurtul aromatizat cu restul de iaurt, cubuleţele de roşii, cubuleţele de castravete şi ceapa tăiată.

Turnaţi sosul în pahare mici sau în boluri de supă şi puneţi somonul deasupra. Somonul va fi gătit mediu după 5-6 minute. Dacă îl preferaţi mai gătit, continuaţi încă 4-5 minute.